Η marketing manager της LG στη χώρα μας, Τζώρτζια Σταυροπούλου, μιλά στο techpress.gr για τις καινοτομίες της εταιρείας στο χώρο των smartphones (και όχι μόνο!), καθώς και για τις πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις της.

 

Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Electronics Hellas

Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Electronics Hellas

  • Η LG τα τελευταία χρόνια διεκδικεί με αξιώσεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των premium smartphones. Θα θέλατε να μας απαριθμήσετε μερικά από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μοντέλων που τοποθετείτε στην κορυφή της προϊοντικής σας γραμμής;

 

Στην κατηγορία των premium smartphones ξεχωρίζει φυσικά το LG G4, το οποίο διαδέχθηκε το ήδη πετυχημένο LG G3, και αποτελεί τη φετινή «ναυαρχίδα» της LG. To LG G4 αποτελεί την επιτομή της τεχνολογίας μας σε ένα smartphone, το οποίο σχεδιάστηκε για να απαντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη. Το G4 θέτει στο επίκεντρο τη σχεδιαστική κομψότητα, τη μοναδική εμπειρία θέασης και την ανθρωποκεντρική εμπειρία χρήσης, ενώ η κορυφαία για smartphone φωτογραφική μηχανή του G4 διαθέτει ευρύ φακό με διάφραγμα F1.8, που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα. Επιπλέον, είναι το πρώτο smartphone που είναι εξοπλισμένο με τη νέα IPS Quantum Display οθόνη 5,5 ιντσών της LG Display, προσφέροντας 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση. Παράλληλα δώσαμε μεγάλη προσοχή και στα υλικά που χρησιμοποιήσαμε, με το G4 να διαθέτει την πίσω όψη καλυμμένη με αυθεντικό δέρμα επεξεργασμένο στο χέρι, για μοναδική κομψότητα.

 

Επιπλέον, η σειρά των premium smartphones μας συμπληρώνεται και με το LG G Flex 2, που διατηρεί την κυρτή φόρμα του προκατόχου του G Flex, του πρώτου κυρτού smartphone παγκοσμίως και συνεχίζουμε δυναμικά με το LG V10 ενός smartphone με multimedia δυνατότητες που συναντάμε για πρώτη φορά σε κινητό και το LG G4 Stylus ενσωματώνοντας πολλά από τα high-end χαρακτηριστικά του κορυφαίου smartphone, για μια multimedia εμπειρία χρήσης υψηλής ποιότητας.

 

Δε μένουμε όμως εδώ. Ο τομέας των wearables συνεχίζει να εξελίσσεται και εμείς παίζουμε ενεργό ρόλο σε αυτό, φέρνοντας στην αγορά διάφορες συσκευές που απευθύνονται σε διαφορετικούς καταναλωτές. Στην LG, δε θεωρούμε ότι υπάρχει μία wearable συσκευή που ταιριάζει σε όλους. Για αυτό η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα και τη δεύτερη έκδοση του μοναδικού LG Watch Urbane, μίας must-have έξυπνης συσκευής, η οποία απευθύνεται σε δραστήρια άτομα που θέλουν να μένουν συνδεδεμένα με τον κόσμο, είτε βρίσκονται στη δουλειά, στο σπίτι ή στην άλλη άκρη της γης!

 

 

  • Παράλληλα με τις «ναυαρχίδες» σας, διατηρείτε και μια ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και στις οικονομικότερες κατηγορίες. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας σας στα προσιτά smartphones και tablets;

 

Η LG διατηρεί σταθερή και σημαντική παρουσία και στις οικονομικότερες κατηγορίες, όπου προσπαθούμε να φέρουμε χαρακτηριστικά της αξίας και της εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει ένα premium smartphone. Έτσι λοιπόν και στις πιο «μικρές» κατηγορίες στηριζόμαστε σε τρεις βασικούς άξονες: προηγμένος σχεδιασμός, φωτογραφική μηχανή με μεγάλες δυνατότητες και άνεση στη χρήση. Αυτά τα στοιχεία, άλλωστε, αποτελούν και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Με άνετη κομψότητα, που ξεφεύγει από τις ομοιόμορφες, επίπεδες, μεταλλικές κατασκευές που έχουν καθιερωθεί στη βιομηχανία των smartphones, με ομαλή καμπυλότητα που εφαρμόζει τέλεια στο χέρι για καλύτερο κράτημα της συσκευής και με πολύ λεπτό πλαίσιο (slim bezel), η LG σχεδιάζει συσκευές υψηλής αισθητικής με κορυφαία τεχνολογία, σε πολύ προσιτές τιμές. Εξάλλου, η ενσωμάτωση φιλικού για το χρήστη λογισμικού αναβαθμίζει το περιβάλλον λειτουργίας της συσκευής για ακόμη πιο εύκολη χρήση. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθούν τεχνολογικές καινοτομίες που εισήγαγε η LG και σε smartphone των πιο οικονομικών κατηγοριών, όπως είναι η λειτουργία “Knock Code™”, το “Glance View™” και το “In-Cell Touch™”.

 

Τέλος, οι λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής έχουν σχεδιαστεί βάσει μιας πιο εύκολης και διασκεδαστικής προσέγγισης. Έτσι, λοιπόν, κάνοντας τη λήψη selfies πιο εύκολη από ποτέ, η LG σχεδίασε τη λειτουργία “Gesture Shot™”, που χάρη στον ανιχνευτή κίνησης, με μόλις μία απλή χειρονομία του χρήστη, τραβά φωτογραφία, αναβαθμίζοντας και ταυτόχρονα απλουστεύοντας τη συνολική φωτογραφική εμπειρία. Η νέα μας σειρά από smartphones μεσαίας κατηγορίας, πλέον διατίθεται και στην Ελλάδα, και περιλαμβάνει τα LG G4c, LG Bello II, LG Magna, LG Leon, και LG Spirit. Το «κλειδί» της επιτυχίας για την LG και στις πιο οικονομικές κατηγορίες βρίσκεται λοιπόν στο γεγονός ότι η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει όλες της τις συσκευές με γνώμονα τη μέγιστη λειτουργικότητα και την καλύτερη δυνατή εμπειρία του χρήστη, μεταφέροντας και προσαρμόζοντάς τις καινοτομίες της.

 

  • Οι καινοτομίες της LG, όμως, δεν εξαντλούνται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία της εταιρείας γύρω από το Innovation for a Better Life και πως τα προϊόντα από το home entertainment ενσωματώνονται σε αυτή τη φιλοσοφία;

Η LG πάντα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την εποχή της και επιδιώκει διαρκώς την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, τα οποία, ακόμη και αν σε πρώτο χρόνο θεωρηθούν πολύ φουτουριστικά για την ελληνική πραγματικότητα, τελικά θα βρουν τη θέση τους στην καθημερινή μας ζωή, κάνοντάς τη τελικά πιο άνετη και εύκολη.

 

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, αναζητούν συνεχώς προϊόντα με χαρακτηριστικά και σχεδιασμό που έρχεται από το μέλλον και αυτή ακριβώς η πίεση δίνει τελικά ώθηση σε κατασκευαστές, όπως η LG, να επενδύουν συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, προκειμένου να μπορούν να παρουσιάζουν, για παράδειγμα, ‘έξυπνες’ τηλεοράσεις – λεπτές σαν χαρτί – με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, ταυτόχρονη σύνδεση στο διαδίκτυο, λειτουργίες αναγνώρισης κίνησης και μικρή κατανάλωση ενέργειας. Πριν 10 μόλις, χρόνια μια τέτοια συσκευή ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όμως σήμερα, συσκευές της LG, όπως οι τηλεοράσεις OLED, το τηλεχειριστήριο Magic Remote και η πλατφόρμα WebOS 2.0 της LG, προσφέρουν ακριβώς αυτά και ακόμη περισσότερα. Επίσης, στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας και των αξεσουάρ, προηγμένες συσκευές όπως το LG Watch Urbane LTE, δεν φέρνουν μόνον τον κόσμο του διαδικτύου στον καρπό του χεριού μας, αλλά μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε κλήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεσή τους με κάποιο smartphone.

 

  • Κλείνοντας, παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια η LG συμμετέχει ως χορηγός σε μια σειρά από πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τη πρόσφατη συμμετοχή σας σαν Χορηγός Τεχνολογίας στο Spetses Mini Marathon;

 

Για την LG, η φιλοσοφία και ταυτόχρονα δέσμευση “Life’s Good” σημαίνει ότι η ζωή είναι ωραία κάθε μέρα, και ως εκ τούτου, οι νέες εμπειρίες και οι μικρές απολαύσεις που μας κάνουν να χαμογελάμε, να διασκεδάζουμε και να αισθανόμαστε όμορφα είναι πολύ σημαντικές, αφού κάνουν τη ζωή πιο όμορφη. Με εφαλτήριο λοιπόν αυτήν τη φιλοσοφία, η LG υλοποιεί μια σειρά από πολιτισμικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις ενώ συμμετέχει και ως χορηγός σε αντίστοιχες ενέργειες. Πριν από ένα χρόνο περίπου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το project “Lifesgood.gr”, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ με στόχο να προσφέρουμε όμορφες στιγμές σε πολλούς ανθρώπους μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες.

 

Παράλληλα, προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε ενέργειες με κοινωνικό χαρακτήρα και ανθρωπιστικό αντίκτυπο. Σε αυτόν τον τομέα, η εταιρεία έχει κατά καιρούς προχωρήσει σε πολλές χορηγίες, όπως για παράδειγμα η χορηγία της LG στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΜΚΟ “CREAID”, τα έσοδα της οποίας προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σκοπών των «Γιατρών του Κόσμου», και η υποστήριξή μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες του φιλανθρωπικού οργανισμού “Make-a-wish”.

 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η συμμετοχή μας ως Χορηγός Τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του Spetses Mini Marathon που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 11 Οκτωβρίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία με μεγάλη μας χαρά να προσφέρουμε κορυφαία προϊόντα και να διοργανώσουμε συναρπαστικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, υποστηρίζοντας μία μεγάλη αθλητική γιορτή παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.

 

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της LG είναι να προχωρήσουμε πέρα από την απλή ικανοποίηση των επιθυμιών των καταναλωτών μας και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, δημιουργώντας μαζί τους σχέσεις ζωής και εμπιστοσύνης, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους.