techpress.gr https://www.techpress.gr Τηλεπικοινωνίες - Internet - PC - Laptop - Home Entertainment Fri, 22 Jan 2021 15:37:08 +0000 el hourly 1 Η United Group ολοκληρώνει την εξαγορά της βουλγαρικής Nova Broadcasting Group https://www.techpress.gr/index.php/archives/155892 Fri, 22 Jan 2021 15:21:09 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155892

Η United Group, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους  τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nova Broadcasting Group, της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Η Νova Broadcasting Group αποτελείται από 10 τηλεοπτικά κανάλια, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το εθνικό βουλγαρικό δίκτυο NOVA TV, αλλά και η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στη χώρα, η NetInfo, που κάθε μήνα φτάνουν, κατά μέσο όρο, στο 80% του βουλγαρικού πληθυσμού. Επίσης, διαθέτει και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη Nova Broadcsting Group και τους υπαλλήλους της στην οικογένεια της United Group. Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για μας και, ως μέλος του ομίλου, η Nova Broadcasting Group θα συνεχίσει να ενισχύει τα σημαντικά της πλεονεκτήματα».

Η Boklag προσέθεσε επίσης: «Η εξαιρετική συμβατότητα μεταξύ της Nova και των υπόλοιπων επιχειρήσεών μας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε συνεργίες και να δημιουργήσουμε κλίμακες, που θα μας επιτρέψουν να επενδύσουμε περαιτέρω σε τοπικό περιεχόμενο και να ενθουσιάσουμε τους πελάτες μας».

Η εξαγορά της Nova Broadcasting Group εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της United Group να έχει στον έλεγχό της επιχειρήσεις τόσο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών όσο και των μέσων ενημέρωσης στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η πλατφόρμα της εταιρείας συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

O βραχίονας της United Group στα μέσα ενημέρωσης, η United Media, παράγει περισσότερες από 20.000 ώρες πρωτότυπου περιεχομένου κάθε χρόνο και μεταδίδει περισσότερα από 30 κανάλια, διαθέσιμα σε επίγειες, καλωδιακές, DTH, OTT και IPTV πλατφόρμες.

 

]]>
Πόση RAM χρειάζεται πραγματικά το PC σας; https://www.techpress.gr/index.php/archives/155874 Fri, 22 Jan 2021 14:36:16 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155874

Κάνετε έρευνα αγοράς για το επόμενό σας laptop ή μήπως θέλετε να αναβαθμίσετε το desktop PC σας; Σε κάθε περίπτωση, η διαθέσιμη μνήμη RAM οφείλει να συμβαδίζει με τη χρήση για την οποία προορίζετε τον υπολογιστή σας…

H προσθήκη μνήμης RAM σε ένα σύστημα μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα, δίχως κάποιος να είναι τεχνικός υπολογιστών, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο συνηθισμένες αναβαθμίσεις ενός PC. Η RAM αποτελεί μια από τις βασικές προδιαγραφές που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, όταν προσπαθούμε να καταλήξουμε στο μοντέλο laptop ή desktop υπολογιστή, που πρόκειται να αγοράσουμε. Ο λόγος είναι απλός, χωρίς αυτή ένα PC δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα! Κάθε εφαρμογή που τρέχει σε έναν υπολογιστή φιλοξενείται από τη μνήμη RAM, οπότε όσες περισσότερες απαιτήσεις έχετε από το σύστημά σας είτε όσον αφορά στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών είτε όσον αφορά στη διαχείριση μεγάλων αρχείων από μια μεμονωμένη επαγγελματική εφαρμογή (όπως π.χ. photo/video editing), τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η διαθέσιμη RAM.

Παρανοήσεις… αρχάριων

Η μονάδα μέτρησης της μνήμης RAM, το Gigabyte (ή GB εν συντομία), ευθύνεται για αρκετές παρανοήσεις που μπορεί να προκύψουν, όταν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερη τριβή με τον χώρο της πληροφορικής και απλά θέλει να αποκτήσει έναν υπολογιστή, για να κάνει τη δουλειά του.

Με GB μετριέται και ο αποθηκευτικός χώρος (ένας σκληρός δίσκος ή ένας SSD), οπότε σε καμία περίπτωση μην θεωρήσετε πως ένα σύστημα έχει 256GB μνήμης, αν αντικρίσετε αυτό το νούμερο στις προδιαγραφές ενός συστήματος, προφανώς αναφέρεται στον αποθηκευτικό χώρο του δίσκου του, όπου μπορείτε να στεγάζετε τα αρχεία σας.

Μια ακόμα πιο συνήθης παρεξήγηση πραγματοποιείται όταν στο τοπίο μπαίνει και η Video RAM, γνωστή και ως VRAM. Τα GB αυτής της μνήμης αναφέρονται συχνά δίπλα από την κάρτα γραφικών ενός PC και αξιοποιούνται αποκλειστικά από αυτήν. Δεν έχουν σχέση με τη RAM του συστήματος, ωστόσο η ύπαρξή τους επιτρέπει στην κάρτα γραφικών να μην καταφύγει στη χρήση της κύριας RAM, αλλά να αξιοποιήσει για τα games την σαφώς πιο κατάλληλη VRAM.

Πόση RAM έχει το PC μου;

Για να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στις «Ρυθμίσεις» (το γνωστό… γρανάζι πάνω από το κουμπί «power» στο μενού εκκίνησης των Windows). Από εκεί, επιλέγετε το εικονίδιο «Σύστημα» και μετέπειτα την τελευταία επιλογή του μενού, τις «Πληροφορίες». Από εκεί, μπορείτε να ανακαλύψετε πόση είναι η εγκατεστημένη RAM σε κάθε σύστημα. Στο ίδιο σημείο, μπορείτε να μάθετε αν ο συγκεκριμένος υπολογιστής διαθέτει την 32-bit ή την 64-bit έκδοση των Windows. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αξιοποιήσετε άνω των 4GB RAM είναι να διαθέτετε την 64-bit έκδοση. Αν «τρέχετε» την αγγλική έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, η αντίστοιχη διαδρομή είναι η: Settings -> System -> About.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας ανήκει στην οικογένεια της Apple, μπορείτε εξίσου εύκολα να μάθετε πόση RAM διαθέτετε μέσω του macOS, αρκεί να καταφύγετε στο Apple menu στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Επιλέξτε «About this Mac» και η πληροφορία που αναζητάτε θα βρίσκετε μπροστά σας.

Φροντίστε τα GB να συμβαδίζουν με τη χρήση

Οπως προαναφέραμε, σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσετε πόση RAM χρειάζεστε είναι η χρήση για την οποία προορίζετε τον υπολογιστή σας. Ακόμα όμως και για την πλέον απλούστερη χρήση (όπως π.χ. πλοήγηση στο διαδίκτυο ή ανάγνωση/εγγραφή ενός αρχείου κειμένου) τα 4GB αποτελούν την αφετηρία σας. Τα 2GB RAM πλέον κρίνονται ανεπαρκή ακόμα και για την εύρυθμη λειτουργία ενός smartphone, πόσο μάλλον για έναν υπολογιστή. Ακόμα και τα 4GB RAM, όμως, αποτελούν έναν συμβιβασμό τον οποίο θα σας προτείναμε να αποφύγετε, όσο δελεαστική και αν είναι η χαμηλή τιμή ενός αντίστοιχου συστήματος. Ακόμα και οι internet browsers (όπως π.χ. ο δημοφιλής Chrome) καταναλώνουν αδηφάγα τη RAM. Με δεδομένο πως οι ιστοσελίδες γίνονται ολοένα και πιο πολυσύνθετες, αργά ή γρήγορα μέχρι και το απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο θα παρουσιάζει κολλήματα και καθυστερήσεις. Σας προτείνουμε να θέσετε τα στάνταρτ της έρευνας αγοράς σας στα 8GB RAM, ένα αξιοπρεπέστατο ποσό μνήμης για την εύρυθμη λειτουργία οποιουδήποτε σύγχρονου υπολογιστή. Αν έχετε ήδη ένα PC με 4GB RAM, εξετάστε το ενδεχόμενο της αναβάθμισης στα 8GB. Σε περίπτωση που θέλετε ένα ισχυρότερο σύστημα, ικανό να αντεπεξέλθει και σε αυξημένες gaming απαιτήσεις (με την προϋπόθεση βέβαια πως θα έχει και την ανάλογη κάρτα γραφικών), προτιμήστε τα 16GB RAM. Στην ίδια επιλογή θα καταλήξετε, αν θέλετε ο επόμενος υπολογιστής σας να σας συντροφεύσει για αρκετά χρόνια, δίχως ανάγκη άμεσης αναβάθμισης μέσα σε μια διετία για παράδειγμα. Τα 32GB θα τα προτείναμε μόνο για επαγγελματική χρήση (όπως π.χ. 4Κ video editing) ή για gaming δίχως τον παραμικρό συμβιβασμό. Στην περίπτωση που έχετε δαπανήσει μόνο για την κάρτα γραφικών ποσό με το οποίο θα αγοράζατε ένα laptop, τότε μάλλον στήνετε ένα σύστημα που δικαιούται να έχει και 32GB μνήμης! Κατά τα άλλα, για ένα πιο… ρεαλιστικό σενάριο χρήσης, ακόμα και με αυξημένες απαιτήσεις σε ταχύτητα και multitasking, τα 32GB RAM προς το παρόν κρίνονται υπερβολικά.

3 tips αγοράς μνήμης RAM

 • Αλλο desktop, άλλο laptop

Για όσους δεν ασχολούνται με το… σπορ της αναβάθμισης, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως οι μνήμες RAM των laptop και των επιτραπέζιων υπολογιστών δεν είναι κοινές, καθώς υπάρχουν δυο διαφορετικοί τύποι. Στα desktop PC θα επιλέξετε RAM τύπου DIMM (Dual In-Line Memory Module), ενώ στους φορητούς υπολογιστές θα ανατρέξετε στην κατηγορία των SO-DIMM (Small Outline Dual In-Line Memory Module), η οποία έρχεται σε μικρότερες διαστάσεις. Το διαφορετικό μήκος τους και τα διαφορετικά τους pins απαγορεύουν την ελεύθερη χρήση όποιου τύπου RAM θέλετε.

 • Συμβατότητα γενιάς DDR

Σε περίπτωση αναβάθμισης ενός υπάρχοντος PC, φροντίστε η μητρική πλακέτα (motherboard) του συστήματός σας να είναι συμβατή με την DDR γενιά της μνήμης που σκοπεύετε να αποκτήσετε (DDR, DDR2, DDR3 ή DDR4, από το παλαιότερο προς το νεότερο). Οι μνήμες γενιάς DDR και DDR2, βέβαια, αφορούν πλέον PC… μουσειακής αξίας, οπότε το πιθανότερο είναι να τις βρείτε μόνο μεταχειρισμένες. Επίσης, κάθε μητρική πλακέτα έχει πεπερασμένες θέσεις για να υποδεχθεί μνήμες RAM (π.χ. 2 ή 4), οπότε εξετάστε συνετά την επιλογή σας. Πεπερασμένο είναι και το σύνολο των GB της RAM που υποστηρίζει κάθε motherboard (αν και σε σύγχρονα μηχανήματα πρέπει να καταφύγετε σε… υπερβολές για να το αγγίξετε).

 • Ταχύτητα μνήμης

Κάθε μνήμη διαθέτει συχνότητα λειτουργίας, η οποία αντανακλά και την ταχύτητά της, το πόσο γρήγορα δηλαδή μπορεί να επικοινωνήσει με τη μητρική πλακέτα. Μετριέται σε MHz και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε σίγουροι πως η motherboard του συστήματος υποστηρίζει την ταχύτητα που θα επιλέξετε. Προφανώς, όσο περισσότερα τα MHz, τόσο πιο υψηλές οι επιδόσεις της RAM. Οι κατασκευαστές motherboard, αλλά και μνημών RAM, προσφέρουν δωρεάν εργαλεία που σας βοηθούν να ανακαλύψετε σε βάθος τα τεχνικά χαρακτηριστικά της RAM σας, των διαθέσιμων slots και των συμβατών ταχυτήτων/τύπων. Ενδεικτικά, ένα από αυτά μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.crucial.com/store/systemscanner.

]]>
Η LG αποσπά ρεκόρ βραβείων στην ψηφιακή έκθεση CES 2021 https://www.techpress.gr/index.php/archives/155870 Fri, 22 Jan 2021 14:12:53 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155870

Η LG Electronics (LG) απέσπασε τα περισσότερα βραβεία CES® στο all-digital event του 2021 – μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του κλάδου της τεχνολογίας – κερδίζοντας περισσότερες από 190 διακρίσεις για τις κατηγορίες οικιακών συσκευών, οικιακής ψυχαγωγίας, ΙΤ και κινητών. 

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν το βραβείο Best of CES της Engadget (το επίσημο πρόγραμμα βραβείων της CES) που απέσπασε η LG OLED για 7η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία των τηλεοράσεων. Ακόμη, η αναγνωρισμένη σειρά LG C1 OLED TV ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες νέες τηλεοράσεις που εμφανίστηκαν στη φετινή CES. Το LG Rollable smartphone, κέρδισε το βραβείο Best of CES της Engadget ως το Καλύτερο Τηλέφωνο/Κινητή Συσκευή, σε συνέχεια της παρουσίασής του κατά τη συνέντευξη τύπου της LG στην CES 2021.

Οι διάσημες τηλεοράσεις OLED της LG απέσπασαν κορυφαία βραβεία και διακρίσεις, διατηρώντας την κυρίαρχη θέση τους στην CES. Ανάμεσα στα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των ειδικών του κλάδου, ήταν η OLED evo της σειράς LG G1, που αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV και συγκέντρωσε διακρίσεις από το The Verge, το Rolling Stone και το Gear Patrol. Το Digital Trends απένειμε στη νέα σειρά LG A OLED TV το Top Tech of CES 2021 Award: Best in Show, χαρακτηρίζοντάς την ως «μάννα εξ’ ουρανού» καθώς συνδυάζει αξεπέραστη ποιότητα και προσιτές τιμές για όλους.

Τα νέα ψυγεία InstaView™ Door-in-Door της LG έλαβαν πλήθος βραβείων στο κομμάτι των οικιακών συσκευών, κερδίζοντας έπαινο από τους Tom’s Guide, WIRED, Newsweek και PCMag. Το LG WashTower™ – η κομψή, ενιαία λύση πλυντηρίου-στεγνωτηρίου που καταλαμβάνει το μισό χώρο και φέρνει εις πέρας εξαιρετικά μεγάλα φορτία- αναγνωρίστηκε από κορυφαία lifestyle Μέσα, όπως το House Beautiful και το Best Products. 

Από το επίσημο πρόγραμμα βραβείων της CTA μόνο, η LG κέρδισε 24 βραβεία καινοτομίας CES, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Best of Innovation που δόθηκαν στην τηλεόραση C1 OLED της LG και το ψυγείο InstaView ThinQ της LG με φωνητική αναγνώριση. Η LG έλαβε φέτος διακρίσεις από ειδικούς τεχνολογίας σε αναγνωρισμένα Μέσα όπως τα USA Today/Review, CNET, CNN, The Wall Street Journal, The Verge, Women’s Health, Business Insider και πολλά άλλα.

Τα κορυφαία βραβεία που κέρδισε η LG στη CES 2021 περιλαμβάνουν:

LG C1 4K OLED TVs

 • Engadget: Best of CES 2021
 • CNET: Best TVs of CES 2021
 • Gear Patrol: Best and Wildest TVs of CES 2021
 • USA Today/Reviewed.com CES Editors’ Choice Award
 • Techlicious: Top Picks of CES 2021 Awards

LG G1 Gallery Series “evo” 4K OLED TVs

 • Business Insider: The Best TVs of CES 2021
 • CNET: Best TVs of CES 2021
 • Digital Trends: Best TVs of CES 2021
 • HD Guru: Best OLED TV Design
 • IGN: CES 2021 – Biggest and Best Reveals

LG A1 4K OLED TVs

 • Digital Trends: Top Tech of CES 2021 Awards
 • USA Today/Reviewed.com CES Editors’ Choice Award
 • T3: CES 2021’s Best TVs
 • Wirecutter: What We’re Most Looking Forward To

LG QNED Mini LED TV 

 • CNET: Best TVs of CES 2021
 • TWICE Picks Awards 2021
 • Tom’s Guide: Best TVs of CES 2021
 • Gizmodo: All The Best New TVs Announced at CES 2021

LG UltraFine OLED Pro Monitor

 • Android Authority: CES 2021 Top Picks Awards
 • Digital Trends: Best Monitors of CES 2021
 • Gear Patrol: Best Things We’ve Seen Out of CES 2021
 • Newsweek: Best of CES 2021

LG Rollable Smartphone

 • CNN: The Best Tech of CES 2021
 • Digital Trends: The 15 Coolest Gadgets at CES 2021
 • Engadget: Best of CES 2021
 • FOX News: Best of CES 
 • Robb Report: The 10 Best Gadgets and Gear at CES 2021
 • Wall Street Journal: Best of CES 2021

LG WashTower

 • T3: Best Smart Home Kit of CES 2021
 • House Beautiful: Best of CES
 • CTA Innovation Award
 • Best Products: CES 2021’s Absolute Best
 • Android Authority: CES 2021 Top Picks Awards

LG InstaView Door-in-Door Refrigerator

 • Residential Systems Picks Award
 • Tom’s Guide: CES 2021 Awards
 • PCMag: TechX Awards
 • Newsweek: Best of CES 2021
 • Business Insider: The 15 Best New Products Revealed at CES 2021

LG InstaView Range with Air Sous Vide

 • Reviewed.com: CES Editor’s Choice Awards 2021
 • T3: Best of CES 2021 Awards
 • Techlicious: Top Picks of CES 2021 Awards

LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+

 • Business Insider: 11 Best Home Appliances and Fixtures of CES 2021
 • CTA Innovation Award
 • Reviewed.com: CES Editor’s Choice Awards 2021
 • Women’s Health: The Best New Technology at CES 2021

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και τις διακρίσεις της LG στην CES 2021 και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της LG που ανακοινώθηκαν στην CES, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.LGnewsroom.com.

]]>
Next-gen gaming: Πόσο απαραίτητη είναι μια TV με HDMI 2.1; https://www.techpress.gr/index.php/archives/155860 Fri, 22 Jan 2021 13:45:47 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155860

Με το PlayStation 5 και το Xbox Series X να προσθέτουν ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία των παιχνιδομηχανών, αρκετός λόγος γίνεται για τις προδιαγραφές που οφείλει να έχει μια τηλεόραση, προκειμένου να αξιοποιήσει τις δυνατότητές τους. Πόσο θα αλλάξει μια HDMI 2.1 θύρα την gaming εμπειρία σας; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

H νέα γενιά παιχνιδομηχανών μάς συστήνει το πρότυπο 2.1 για τη συνδεσιμότητα HDMI, πριν καλά-καλά κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα μοντέλα τηλεοράσεων που το υποστηρίζουν. Πλην λιγοστών εξαιρέσεων (ενδεικτικά αναφέρουμε τις σειρές Samsung Q90T, LG CX και Sony XH90), ακόμα κι αν πρόσφατα αγοράσατε μια… εξαίσια τηλεόραση, το πιθανότερο είναι να έχει θύρες HDMI που να περιορίζονται στο πρωτόκολλο 2.0. Πριν αρχίσετε να φλερτάρετε με… εγκεφαλικό, να σας καθησυχάσουμε πως αυτό δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το νεότευκτο PlayStation 5, απλά το ερώτημα είναι τι θα θυσιάσει κάποιος gamer που η TV του διαθέτει μια απλή HDMI 2.0b θύρα σε σχέση με αυτόν που έχει προβεί στην ομολογουμένως δαπανηρή αγορά μιας τηλεόρασης με αναβαθμισμένη HDMI 2.1 συνδεσιμότητα.

Τι καινούριο φέρνει το HDMI 2.1;

Αν θέλετε μια συνοπτική απάντηση της μιας γραμμής, μπορείτε να αρκεστείτε σε αυτήν: 4K ανάλυση στα 120Hz και 8K ανάλυση στα 60Hz. Οι gamers μπορούν να μεταφράσουν τα Hz σε fps (frames per second ή καρέ ανά δευτερόλεπτο). Προφανώς, αν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει HDMI 2.1, μάλλον θα «αρκεστείτε» σε gaming στα 4Κ με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την πληροφορία δηλαδή που «χωράει» να περάσει μέσα από το εύρος που παρέχει ένα HDMI 2.0b καλώδιο.

Το HDMI 2.1 μπορεί με άνεση να υποστηρίξει 10-bit ή και 12-bit χρώμα, προκειμένου να απογειώσει την HDR εμπειρία. Επίσης, υποστηρίζει Variable Refresh Rate (VRR), μια τεχνολογία που αλλάζει δυναμικά τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, ώστε να συμπορεύεται με τα frames που μπορεί να δώσει κάθε στιγμή η παιχνιδομηχανή ή το PC. Οπως και οι τεχνολογίες NVIDIA G-Sync και AMD Freesync, συντελεί στην εξαφάνιση του φαινομένου screen-tearing, μειώνει περαιτέρω το input lag και χαρίζει μια ακόμα πιο ομαλή gaming εμπειρία.

Lag-free gaming υπόσχονται τόσο η τεχνολογία Quick Frame Transport (QFT) όσο και το υποστηριζόμενο Auto Low Latency Mode (ALLM), χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων ρυθμίσεων μέσω μενού στα game modes των τηλεοράσεων.

Αναβαθμισμένη είναι και η eARC συνδεσιμότητα με soundbars και συστήματα home theater, η οποία επιτρέπει τη χρήση ενός και μοναδικού καλωδίου για τη μεταφορά ασυμπίεστου ψηφιακού surround ήχου. Ενα HDMI 2.1 καλώδιο, άλλωστε, έρχεται με bandwidth στα 48Gbps (τουλάχιστον αυτά που διαθέτουν Ultra High Speed HDMI Cable πιστοποίηση), οπότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη συμβιβασμού στην ποιότητα της οπτικοακουστικής σας πληροφορίας.

Αξίζει η επένδυση;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση προϋποθέτει να έχετε καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα αλλαγής της επόμενής σας τηλεόρασης. Αν σχεδιάζετε να αποκτήσετε μια πανάκριβη 8K TV που μάλλον θα την κρατήσετε για τουλάχιστον 6-7 χρόνια ή μια εξαιρετική 4Κ TV με 120Hz refresh rate, τότε αναμφίβολα οφείλει να υποστηρίζει HDMI 2.1. Αν όμως θέλετε μια προσιτή, μα ικανότατη 4Κ TV που θα αντικαταστήσετε συντομότερα, η μη υποστήριξη HDMI 2.1 δεν είναι καταστροφική. Μπορεί η νέα γενιά παιχνιδομηχανών να υπόσχεται 8Κ gaming ή 4Κ στα 120Hz, ελάχιστα όμως είναι τα games που θα κατορθώσουν στην πράξη να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη υπόσχεση με τις επιδόσεις τους. Οι τίτλοι που δίνουν την επιλογή για 120Hz είναι λιγοστοί και θυσιάζουν ποιότητα προς τέρψη της «ρευστότητας», ενώ για 8Κ gaming προς το παρόν δεν γίνεται ούτε… συζήτηση! Το πιθανότερο είναι να φτάσουμε στα παραπάνω επίπεδα ποιότητας γραφικών με κάποια ενδιάμεση γενιά (π.χ. με κάποιο ενδεχόμενο λανσάρισμα ενός PS5 Pro λίγα χρόνια αργότερα, όπως αντίστοιχα έγινε και με το PS4 Pro).

Αναλυτικές πληροφορίες για το HDMI 2.1 μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.hdmi.org/spec/hdmi2_1

]]>
HONOR: Νέα στρατηγική, όραμα και νέα προϊοντα! https://www.techpress.gr/index.php/archives/155856 Fri, 22 Jan 2021 12:13:40 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155856

Η HONOR, το παγκόσμιο brand τεχνολογίας, παρουσίασε σήμερα τη νέα της στρατηγική ως ανεξάρτητη πλέον εταιρεία. Κατά τη διάρκεια live stream event, ο George Zhao, CEO του νεανικού brand HONOR αποκάλυψε μία σειρά νέων προϊόντων για το 2021, συμπεριλαμβανομένου και του HONOR View40, το οποίο διαθέτει προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Η HONOR αποκάλυψε επίσης το νέο της slogan, “Go Beyond”, το οποίο περιγράφει την  επιθυμία της εταιρείας να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής αξίας και αποδεδειγμένης αξιοπιστίας.

HONOR: Νέα στρατηγική για το 2021

«Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των πιστών πελατών και συνεργατών μας που είναι στο πλευρό μας εδώ και εφτά χρόνια. Οι πελάτες μας παραμένουν η πρώτη μας προτεραιότητά καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο και είμαστε προσηλωμένοι στο να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πλούσιο σε έξυπνη τεχνολογία», δήλωσε ο George Zhao.

Για να το πετύχει αυτό και για να συνεχίσει να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών που εξελίσσονται συνεχώς, η HONOR εισάγει μία νέα ανανεωμένη στρατηγική. Στοχεύοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες: «Όλα τα Σενάρια, Όλα τα Κανάλια, Όλοι οι Άνθρωποι» και αξιοποιώντας την προσέγγιση «1+8+Ν» στα προϊόντα της, η HONOR φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν κόσμο πιο έξυπνο για όλους.

Σταθερή προσήλωση σε καινοτομία, ποιότητα και εξυπηρέτηση

Η HONOR παραμένει προσηλωμένη στην καινοτομία και το R&D. Σήμερα, το εργατικό της δυναμικό αποτελείται από σχεδόν 8000 ανθρώπους, με αρμοδιότητες που καλύπτουν την διαδικασία παραγωγής και διανομής από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% εργάζεται για το R&D. Η HONOR διαθέτει επίσης πέντε μεγάλα κέντρα R&D και περισσότερα από 100 εργαστήρια καινοτομίας ανά τον κόσμο.

Με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών παγκοσμίως, η HONOR έχει την ευελιξία και την ανεξαρτησία να διαλέξει τις καλύτερες λύσεις για την παγκόσμια γραμμή παραγωγής της. Σε αυτή τη λογική, έχει ήδη επιβεβαιώσει συνεργασίες με προμηθευτές που πρωταγωνιστούν στον τομέα τους, όπως η AMD, η Intel, η MediaTek, η Micron Technology, η Microsoft, η Qualcomm, η Samsung, η SK Hynix και η Sony.

Με την ποιότητα στο επίκεντρο, κάθε προϊόν της HONOR περνάει αυστηρούς ελέγχους ποιότητας για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία του. Συγκεκριμένα τα προϊόντα περνάνε περισσότερες από 400 διαφορετικούς ελέγχους και λαμβάνει 20 παγκόσμιες πιστοποιήσεις προτού βγει στην αγορά. Ακόμα, θέλοντας να παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση για τους χρήστες της, η HONOR έχει πλέον 3000 κέντρα εξυπηρέτησης και 43 call center σε 82 χώρες.

Η βραβευμένη γραμμή προϊόντων και επιτυχία στις ηλεκτρονικές πωλήσεις είναι η βάση για τα μελλοντικά πλάνα ανάπτυξης

Η HONOR φαίνεται ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφού η τελευταία γραμμή IoT (Internet of Things) προϊόντων της σάρωσε τα βραβεία στο CES 2021. To HONOR Band 6 αναδείχτηκε «Best of CES 2021» από μέσα τεχνολογίας όπως το Android Autority, το Phandroid, το PocketNow, και το Tech Advisor, ενώ το αναβαθμισμένο HONOR MagicBook Pro κέρδισε τον ίδιο τίτλο από το Android Headlines, το Newsweek και το Ubergizmo. 

Παράλληλα με τα βραβεία όμως, τα κανάλια πωλήσεων της HONOR συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά, με το brand να γίνεται το νούμερο 1 online smartphone brand στην Κίνα μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Αυτό το επίτευγμα ενισχύει ακόμα περισσότερο το σχέδιο της HONOR να εξαπλωθεί σε περισσότερες offline αγορές ανά τον κόσμο μέσα στο 2021.

HONOR View40 5G: Καινοτομία και κορυφαία χαρακτηριστικά 

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο online event της HONOR, «Sense the Future», το ολοκαίνουργιο HONOR View40 είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις αισθήσεις, προσφέροντας πανέμορφη εμπειρία θέασης χάρη στην προηγμένη τεχνολογία OLED display 6.72’’. Το View40 είναι εξοπλισμένο με το πανίσχυρο επεξεργαστή  MediaTek Dimensity 1000+SoC και  μπαταρία  4000 mAh  , τριπλή κάμερα 50MP RYYB f/1.9 + 8MP f/2.4 ultrawide + 2MP macro, διπλή εμπρόσθια κάμερα 16MP + ToF.

]]>
“2 MINUTES OF FAME” – Το WHAT’S UP της COSMOTE δίνει βήμα στις ιδέες νέων από όλη την Ελλάδα https://www.techpress.gr/index.php/archives/155851 Fri, 22 Jan 2021 10:49:24 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155851

Τις 9 ιδέες νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, που ξεχωρίζουν μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και αξιοποιούν την τεχνολογία για ένα καλύτερο αύριο, προβάλει το WHAT’S UP της COSMOTE, μέσα από την ενέργεια “2 MINUTES OF FAME”, που έχει ως στόχο να δώσει βήμα στη νεανική δημιουργικότητα.  

Καλλιτέχνες, start-uppers, σχεδιαστές, εφευρέτες, νέοι με ανησυχίες ξεχώρισαν μέσα από τη σχετική δράση του WHAT’S UP, που δέσμευσε χρόνο στην τηλεόραση για να αναδείξει τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Για τις ανάγκες της καμπάνιας “2 MINUTES OF FAME”, δημιουργήθηκαν συνολικά 3 βίντεο, το καθένα με 3 ιδέες. 

Το πρώτο βίντεο παρουσιάζει την Αngelika Darkling, που φτιάχνει ρούχα από βιοδιασπώμενο latex, τον Αnber και την ομάδα του, που κουρεύουν άστεγους, φυλακισμένους κι ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και το startup Οwiwi, που βοηθά τις επιχειρήσεις να προσλάβουν τα κατάλληλα άτομα και τους νέους να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους, μέσα από ένα ψυχομετρικό test με τη μορφή video game. 

Στο δεύτερο βίντεο πρωταγωνιστούν η Prom Racing, μια ομάδα φοιτητών που σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικά μονοθέσια και συμμετέχει με αυτά στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student, η Phee, που μετατρέπει τα φύκια που στοιβάζονται σε παραλίες σε βιώσιμα αντικείμενα και το startup ΚΥΤΙΟΝ, που ασχολείται με τη γεωργία ακριβείας, μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, στο τρίτο βίντεο της καμπάνιας φιλοξενούνται η ομάδα “Διαβάζω για τους άλλους”, που ηχογραφεί βιβλία και οργανώνει ζωντανές αναγνώσεις για όσους δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να διαβάζουν, η Οqullar, που μέσα από Augmented Reality εφαρμογή για το κινητό «φέρνει στο χώρο του καταναλωτή» ότι θέλει να αγοράσει, για να δει αν του ταιριάζει και η PTA Rehab, που δημιουργεί 3D printed νάρθηκες από βιοδιασπώμενο υλικό, σχεδιασμένους με βάση τις ανάγκες ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Το WHAT’S UP της COSMOTE ακούει τις ανάγκες των νέων και λειτουργεί ως καταλύτης στη διάδοση των ιδεών τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να μιλήσουν για αυτές. Μέσα από την ενέργεια “2 MINUTES OF FAME” αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν τώρα, για να αλλάξουν το αύριο όλων.  

]]>
Η Acer παρουσιάζει το νέο, ανθεκτικό laptop TravelMate Spin B3, ιδανικό για σχολική χρήση https://www.techpress.gr/index.php/archives/155844 Fri, 22 Jan 2021 10:46:08 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155844

 Η Acer ανακοίνωσε το νέο convertible laptop TravelMateSpin B3 (TMB311R-32) με ανθεκτικότητα στρατιωτικών προδιαγραφών2, μια συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για αίθουσες διδασκαλίας. Η συσκευή με οθόνη αφής διαθέτει Full HD webcam και εξαιρετικά γρήγορο Intel® Wi-Fi 6, παρέχοντας στους μαθητές όλα όσα χρειάζονται για να επιτύχουν σε διαδραστικές ή εικονικές αίθουσες διδασκαλίας που κάνουν μεγάλη χρήση διδακτικού υλικού που βασίζεται σε πολυμέσα.

Ουσιαστικά, το Acer TravelMate Spin B3 είναι μια αξιόπιστη συσκευή που προσπαθεί να παρέχει προστασία από κοινά ατυχήματα, επιτρέποντας σε γονείς και δασκάλους να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τη μάθηση.

Αποτελεσματική, ανθεκτική απόδοση 

Το Acer TravelMate Spin B3 διαθέτει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Intel®Pentium®Silver και προσφέρει έως και 12 ώρες4 διάρκεια ζωής μπαταρίας για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να το φορτίσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Χάρη στην ανθεκτικότητα στρατιωτικών προδιαγραφών2 και τον προφυλακτήρα απορρόφησης κραδασμών, η συσκευή μπορεί να αντέξει έως 60 Kg δύναμης προς τα κάτω, ενώ έχει και αυξημένη αντίσταση στην καθημερινή φθορά. Τα μηχανικά στερεωμένα πλήκτρα ενισχύουν περαιτέρω την αντοχή του laptop: κάθε πλήκτρο διαθέτει μικρά πλαστικά φτερά που πιάνονται στο σασί όταν τραβηχτεί, βοηθώντας στην προστασία του πληκτρολογίου από αδέξια δάχτυλα.

Δεδομένου ότι οι μαθητές που εργάζονται στο σπίτι μπορεί να τρώνε ή να πίνουν νερό την ώρα που μελετούν, η Acer δημιούργησε μία μοναδική σχεδίαση αποστράγγισης, που βοηθά στην προστασία των notebooks από μέτριες πιτσιλιές5, απομακρύνοντας το νερό από το κάτω μέρος του πλαισίου. Το touchpad είναι επίσης ανθεκτικό στην υγρασία.

Αντιμικροβιακές λειτουργίες

Η οθόνη αφής του AcerTravelMate Spin B3 καλύπτεται με ένα στρώμα Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass6,7, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώσει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν οσμές και λεκέδες. Επιπλέον, ένας προαιρετικός αντιμικροβιακός παράγοντας ιόντων αργύρου, συμβατός με BPR και EPA στην επίστρωση του πληκτρολογίου, του touchpad και της επιφάνειας στηρίγματος παλάμης έχει αποδειχτεί ότι παρουσιάζει σταθερά υψηλό ρυθμό μείωσης μικροβίων έναντι ενός ευρέος φάσματος βακτηρίων υπό το πρωτόκολλο δοκιμής JIS Z 2801 & ISO 22196.

Συνεργασία, διασύνδεση, συνδεσιμότητα 

Η convertible σχεδίαση του AcerTravelMate Spin B3 κάνει τη μάθηση πιο διασκεδαστική και διευκολύνει τη συνεργατική εργασία. Έτσι, αφού οι μαθητές κάνουν κάτι σε λειτουργία tablet ή clamshell, μπορούν μετά να επιδείξουν τη δουλειά τους στους άλλους σε λειτουργία προβολής. Η συσκευή μπορεί επίσης να τεθεί σε tent mode, κατά το οποίο το πληκτρολόγιο στηρίζει και ισορροπεί την οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικονομούν χώρο γραφείου, ενώ παρακολουθούν βίντεο ή συμμετέχουν σε διαδικτυακές διαλέξεις. Μια προαιρετική πένα Wacom AES και μπροστινή κάμερα 5 MP HDR ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία της συσκευής.

Επιπλέον, ο φορητός υπολογιστής έχει εξοπλιστεί με μια σειρά από λειτουργίες συνδεσιμότητας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία που σχετίζεται με την διαδικτυακή μάθηση. Το Intel Wi-Fi 6 παρέχει γρήγορη ασύρματη σύνδεση, ενώ μια στρατηγικά τοποθετημένη ασύρματη κεραία και το 2×2 MU-MIMO βοηθούν στη σύνδεση σε περιβάλλοντα πολλαπλών χρηστών. Η προαιρετική συνδεσιμότητα 4G LTE παρέχει στους μαθητές επιπλέον προσωπικό bandwidth, έτσι ώστε να μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι και να αποκτούν πρόσβαση σε σχολικές εργασίες και εφαρμογές στο cloud, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας Wi-Fi.

Η συσκευή περιλαμβάνει πλήρη λειτουργία USB 3.2 Gen 1 Type-C connector για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, θύρα RJ45 για απευθείας σύνδεση με το Ethernet και θύρα HDMI για σύνδεση σε εξωτερικές οθόνες. Ως τελική πινελιά, το μπροστινό κάλυμμα της συσκευής περιλαμβάνει μια ένδειξη στάθμης μπαταρίας, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να καταλάβουν με μια ματιά εάν πρέπει να φορτιστούν οι συσκευές για χρήση στην τάξη.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer TravelMate Spin B3 (TMB311R-32) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το 2ο τρίμηνο του 2021 ξεκινώντας από 409 €.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλα τα παραπάνω, επισκεφτείτε το “http://www.acer.com/

]]>
Η SUNLIGHT απεικονίζει τη νέα στρατηγική της μέσα από νέα εταιρική εικόνα https://www.techpress.gr/index.php/archives/155839 Fri, 22 Jan 2021 04:49:10 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155839

H SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia και κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας αντιλαμβάνεται ότι η δύναμη που μπορεί να φέρει η γνώση αποτελεί ευκαιρία για την εξέλιξή της στη διεθνή και εγχώρια αγορά και επαναπροσδιορίζει συνολικά την εταιρική της ταυτότητα. 

Με σκοπό την κατάκτηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά ως μία κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην παραγωγή μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, αναβαθμίζει το επιχειρηματικό της μοντέλο με στόχο να παρέχει καινοτόμες και «πράσινες» εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας για τους πελάτες της, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Με τη νέα υπογραφή «POWER IS KNOWLEDGE» η εταιρεία δηλώνει την κύρια επιδίωξή της, να δημιουργήσει έναν οργανισμό που η δύναμή του βασίζεται στη γνώση, κατανοώντας σε βάθος τις ανάγκες και τις προκλήσεις της αγοράς και θέλοντας να προσφέρει λύσεις που ενδυναμώνουν τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Για το σκοπό αυτό επενδύει περαιτέρω σε έρευνα και ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία νέου ερευνητικού κέντρου, ενώ ενισχύεται με νέα υψηλού επιπέδου στελέχη από το εξωτερικό και την εγχώρια αγορά. 

Με όραμά της να αποτελεί πηγή δύναμης για τον κόσμο παρέχοντας ενέργεια που βασίζεται στη γνώση, η SUNLIGHT καλλιεργεί το περιβάλλον που θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αποστολή της εταιρείας είναι η γνώση που δημιουργεί να βασίζεται σε δεδομένα και να μετατρέπει τη γνώση αυτή σε καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές. Η αλλαγή της εταιρείας περιλαμβάνει το σύνολο της εταιρικής ταυτότητας καθώς και το λογότυπο που εμπνέεται από το μείγμα των χρωμάτων μπλε και κίτρινο, όπως οι τεχνολογίες μολύβδου (κίτρινο) που η εταιρεία έχει σημαντικά μερίδια διεθνώς, αλλά και λιθίου (μπλε) που αναφέρονται στις στρατηγικές της επενδύσεις. Παράλληλα συμβολίζει τις πόλεις ανά τον κόσμο στις οποίες διατηρεί παρουσία, τα εργοστάσιά της σε Ελλάδα, Ιταλία και Αμερική, και τη μέριμνά της για το περιβάλλον. 

 «Η νέα εταιρική ταυτότητα σηματοδοτεί την αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε σε όλο το οικοσύστημά της ενέργειας, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις τεχνολογίας στον χώρο.» δήλωσε η Ιωάννα Γαβριελάτου, Διευθύντρια Marketing της SUNLIGHT. «Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα “Μεγάλα Δεδομένα” (Big Data) με τις εξελίξεις της τεχνολογίας (ενδεικτικά: Machine Learning, Customer Personalization) και να δημιουργήσουμε καινοτόμα προϊόντα που εξυπηρετούν τους πελάτες μας και βελτιώνουν τις ζωές όλων των ανθρώπων».

]]>
Η ViewSonic λανσάρει νέες All-in-One Direct View LED οθόνες με μέγεθος έως και 216 ίντσες https://www.techpress.gr/index.php/archives/155836 Fri, 22 Jan 2021 04:41:45 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155836

Η ViewSonic Corp., κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής λύσεων απεικόνισης, παρουσιάζει τις νέες All-in-One Direct View LED οθόνες, που αποτελούν μια νέα πρόταση στον τομέα των μεγάλων οθονών παρουσίασης.

Αυτές διαφέρουν από τις παραδοσιακές LED γιατί προσφέρουν προβολή, συρραφή εικόνων, τροφοδοσία ρεύματος και συστήματα ελέγχου από μία μόνο συσκευή, που διευκολύνει την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση. Η κομψή σχεδίαση των All-in-One Direct View LED οθονών αναβαθμίζει την απρόσκοπτη εμπειρία προβολής και ενσωματώνεται εύκολα στο περιβάλλον χώρων όπως λόμπι, αμφιθέατρα, αίθουσες συσκέψεων και αίθουσες συνεδριάσεων.

“Ως κορυφαίος πάροχος οπτικών λύσεων, πρωτοπορούμε στην αγορά LED οθονών παρουσίασης, δημιουργώντας ένα νέο ορόσημο στον τομέα αυτόν”, δήλωσε ο Dean Tsai, the Head of the Projector & LED Display Business Unit of ViewSonic. “Δημιουργήσαμε μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων με τις All-in-One Direct View LED οθόνες, οι οποίες διατίθενται σε μέγεθος έως και 216 ίντσες. Η πλήρης σειρά προϊόντων προσφέρει οθόνες παρουσίασης μεγάλου μεγέθους, για μεγάλο εύρος χρήσης και αποδεικνύει ότι παραμένουμε στην αιχμή των καινοτόμων εφαρμογών στον κόσμο των προβολών”.

Οι παραδοσιακές λύσεις οθονών μεγάλου μεγέθους εξακολουθούν να θέτουν πολλούς περιορισμούς. Τα LCD video walls αποτελούνται από πολλά πάνελ, που είναι δύσκολο να εγκατασταθούν, να βαθμονομηθούν και να συντηρηθούν. Τα πάνελ αυτά είναι βαριά και έχουν συνήθως παχύ πλαίσιο, κάτι που τελικά οδηγεί σε προβληματική απεικόνιση. Επίσης, το μέγεθος ενός LCD panel έχει τον περιορισμό των 98 ιντσών. Παρόλο που οι παραδοσιακές οθόνες LED συνεχίζουν να βελτιώνονται σημαντικά και δεν έχουν τους περιορισμούς της matrix εικόνας, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ξεχωριστά συστήματα για απεικόνιση, τροφοδοσία ρεύματος, συρραφή εικόνων και control. Έτσι, έχουν μεγάλο όγκο, ενώ παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες κατά τη λειτουργία και τη συντήρηση τους. 

Η νέα ViewSonic All-in-One Direct View LED εξαλείφει όλα τα προβλήματα των παραδοσιακών οθονών μεγάλου μεγέθους, αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία LED και ενσωματώνοντας πολλά διαφορετικά συστήματα σε μία συσκευή. Επιπλέον, υποστηρίζει ασύρματη παρουσίαση και μπορεί να λειτουργήσει ως μια μεγάλη διαδραστική οθόνη σε συνδυασμό με την πλατφόρμα ViewBoard ή μέσω μίας οθόνης αφής της ViewSonic.

Συνολικά, η All-in-One Direct View LED της ViewSonic προσφέρει φανταστική οπτική εμπειρία και εναρμονίζεται τέλεια σε κάθε περιβάλλον λόγω της κομψής της σχεδίασης. Επίσης, προσφέρει εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία, καθώς και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Φανταστικές εικόνες

Η All-in-One Direct View LED διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη 108, 135, 163 και 216 ιντσών. Έχει ευρεία γκάμα χρωμάτων, αφού καλύπτει το 120% του Rec.709 και φωτεινότητα έως 600 nits, με οκτώ διαφορετικά επίπεδα ρύθμισης, για να προσαρμόζεται η φωτεινότητα ανάλογα με το περιβάλλον.

Κομψή σχεδίαση

Επιτυγχάνοντας μια φυσική ενσωμάτωση στο περιβάλλον, η εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά οθόνη έχει πάχος μόλις 35 mm. Είναι τόσο λεπτή όσο ένας πίνακας ζωγραφικής και συνδυάζεται αρμονικά με κάθε στυλ διακόσμησης. Το πολύ λεπτό πλαίσιο (μόλις 10 mm), προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία προβολής.

Φιλική προς τον χρήστη

Τα πολλαπλά προ-βαθμονομημένα πάνελ επιτρέπουν εύκολη εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση. Ο αρθρωτός σχεδιασμός με wall mount ή με βάση αλουμινίου (προαιρετικά) επιτρέπουν εύκολη εγκατάσταση με εξοικονόμηση χρόνου. Το κουμπί τροφοδοσίας παρέχει ευκολία στη λειτουργία, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία από άμεσα προσβάσιμες θύρες εισόδου/εξόδου. Το σύστημα υποστηρίζει συστήματα ελέγχου και δυνατότητα συντήρησης από το μπροστινό μέρος μόνο.

]]>
Profile: Νέες πιστοποιήσεις ISO 22301 & 14001 https://www.techpress.gr/index.php/archives/155834 Fri, 22 Jan 2021 04:38:32 +0000 https://www.techpress.gr/?p=155834

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοινώνει την επιτυχή πιστοποίηση κατά ISO, από καταξιωμένες εταιρείες πιστοποιήσεων.

Η εταιρεία ανανέωσε τα πιστοποιητικά που ήδη διαθέτει ISO 9001:2015 και 27001:2013, ενώ απέκτησε τις νέες πιστοποιήσεις για 22301:2012 και 14001:2015, με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, το ISO 22301:2012 θέτει τις προϋποθέσεις για την διαχείριση της Συνέχισης Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων (Business Continuity Management Systems) για όλες τις λειτουργίες της εταιρείας, διασφαλίζοντας ομαλή και απρόσκοπτη δραστηριότητα, κάτω από οποιεσδήποτε απρόβλεπτες συνθήκες.

Η ανανέωση του ISO 27001:2013 διασφαλίζει τη συμμόρφωση στα διεθνή πρότυπα σε ότι  αφορά στη διαχείριση της «ασφάλειας των πληροφοριών», (Information Security), ως προς τους κινδύνους που σχετίζονται με την πληροφορία και διαχείριση δεδομένων. Η σχετική μεθοδολογία αποφέρει ασφαλή διαχείριση και προστασία των δεδομένων, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πελάτες της, με την εφαρμογή ειδικών πρωτόκολλων και διαδικασιών, που δημιουργούν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, σε  συνδυασμό με τα πρότυπα συμμόρφωσης GDPR, το προσωπικό της εταιρείας εκπαιδεύεται συνεχώς στην εφαρμογή αυστηρών πολιτικών ασφαλείας  που αφορούν σε ηλεκτρονικά δεδομένα, έγγραφα, οικονομικά στοιχεία κτλ.

Το ISO 9001:2015 διασφαλίζει την ενδεδειγμένη ποιότητα τόσο στην κατασκευή λογισμικού και τις σχετικές παρεμφερείς διαδικασίες (δοκιμές, έλεγχοι, κτλ.), όσο και στις λοιπές δραστηριότητες μίας εταιρείας πληροφορικής, όπως στο σχεδιασμό μεταφοράς δεδομένων (data migration), ψηφιακής καταγραφής (digital recording) και λειτουργικής υποστήριξης σε ready-made και εξειδικευμένες λύσεις προϊόντων λογισμικού, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα. Η Profile διατηρεί τη συγκεκριμένη πιστοποίηση αδιαλείπτως επί σχεδόν 20 έτη.

Τέλος, η πρόσφατη απόκτηση του προτύπου ISO 14001:2015 διασφαλίζει ότι η Profile δύναται να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υποστηρίξει όλες τις λειτουργίες της, αναλαμβάνοντας με συνέπεια τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Εστιάζοντας συνεχώς στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στην πολυεπίπεδη εξυπηρέτηση των πελατών της, η Profile επενδύει σε συστηματικά δομημένες και αποτελεσματικές εσωτερικές διαδικασίες,  οι οποίες της παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται δυναμικά στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας διεθνώς πιστοποιημένες και βραβευμένες τεχνολογικές λύσεις, με εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η συμμόρφωση στο εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και η απρόσκοπτη λειτουργία των σημαντικών δραστηριοτήτων των πελατών της.

]]>