techpress.gr https://www.techpress.gr Τηλεπικοινωνίες - Internet - PC - Laptop - Home Entertainment Mon, 10 Aug 2020 14:53:42 +0000 el hourly 1 Η Vodafone Ελλάδας στηρίζει τους συνδρομητές της στην Εύβοια https://www.techpress.gr/index.php/archives/151293 Mon, 10 Aug 2020 14:53:42 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151293

Η Vodafone Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα όλους τους συνδρομητές της στην Εύβοια που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για περισσότερη επικοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι συνδρομητές της Vodafone, ιδιώτες και επαγγελματίες, συμβολαίου, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής που ζουν στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, θα έχουν στη διάθεση τους αυτόματα και δωρεάν για χρήση, από τις 10 έως και τις 14 Αυγούστου:

  • 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους

  • 10GB.

Επίσης, όλοι οι πελάτες σταθερής ιδιώτες, καθώς και επαγγελματίες ADSL, VDSL θα έχουν δωρεάν 1500 λεπτά ομιλίας προς κινητά ή σταθερά Ελλάδας, από τις 10 έως και τις 14 Αυγούστου.

Επιπλέον, η Vodafone διακόπτει τη διαδικασία είσπραξης οφειλών και φραγής εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων για τους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας που επλήγησαν (περιοχές Χαλκίδας, Πολιτικών, Ψαχνών, Καστέλλας, Σταυρού, Κοντοδεσποτίου, Στενής, Πούρνου, Καμπιάς, Νέας Αρτάκης, Λευκαντίου και Βασιλικού), έως και τις 31 Αυγούστου 2020.

]]>
Έμφαση από την Interamerican στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και για την Οδική Ασφάλεια https://www.techpress.gr/index.php/archives/151285 Mon, 10 Aug 2020 04:57:09 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151285

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας εξελίσσεται ως ο πλέον καθοριστικός για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όπως αναδείχθηκε και σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η Anytime με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας (ΕΜΠ) για τη βιώσιμη Μετακίνηση.

Ήδη, η εταιρεία συνδέει τις ψηφιακές εφαρμογές με τη σύγχρονη προϊοντική προσέγγιση της ασφάλισης, αποβλέποντας στη μικρότερη χρήση των αυτοκινήτων (pay as you drive), αλλά κυρίως στον έλεγχο της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση και την υποστήριξη της συνετής οδήγησης.

Ο Γιώργος Γιαννής, συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ, ως επικεφαλής της ομάδας του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας που συνεργάζεται με την INTERAMERICAN, τονίζει: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων μεταφορών, καθώς και η πρόοδος στην επιστήμη των δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην προληπτική αντιμετώπιση του μείζονος παγκόσμιου κοινωνικού προβλήματος των οδικών ατυχημάτων».

Η ψηφιακή τεχνολογία για την ασφάλεια στη μετακίνηση

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες αφορούν στη μείωση και πρόληψη των σφαλμάτων που δυνητικά θα προκαλούσαν ένα οδικό ατύχημα. Οι περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες είναι σχετικές με έξυπνα συστήματα μεταφορών (Intelligent Transport Systems – ITS), ορισμένες από τις οποίες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννής, τα έξυπνα συστήματα μεταφορών διακρίνονται σε τρεις κύριες κατηγορίες:

– Σε τεχνολογίες ασφάλειας εντός του οχήματος, όπως π.χ. είναι τα συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ, συστήματα ανίχνευσης υπνηλίας, συστήματα καταγραφής δεδομένων συμβάντων, συστήματα παρακολούθησης της χρήσης ζώνης ασφαλείας κ.ά.

– Σε συστήματα ασφάλειας βάσει της υποδομής: διαχείρισης ταχυτήτων, δυναμικής διαχείρισης κυκλοφορίας και προειδοποιήσεων τοπικού κινδύνου, αυτοματοποιημένης επιβολής κανόνων κυκλοφορίας κ.ά.

– Σε συνεργατικά συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν τόσο την υποδομή όσο και το όχημα με κατάλληλους συνδέσμους επικοινωνίας μεταξύ τους: π.χ. έξυπνη προσαρμογή ταχύτητας (ISA), e-call, συστήματα πλευρικού ελέγχου κ.ά.

Επιπλέον, η συνεχώς αυξανόμενη χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων και συνδεδεμένων αντικειμένων προσφέρουν όλο και περισσότερα δεδομένα μεταφορών που είναι χρήσιμα για τη διεξαγωγή προηγμένων αναλύσεων οδικής ασφάλειας. Με ανάλογες αναλύσεις, υποστηρίζονται ο προσδιορισμός βασικών παραγόντων κινδύνου, η αντιμετώπιση της επικίνδυνης συμπεριφοράς και των σφαλμάτων των χρηστών της οδού, καθώς και κρίσιμες παράμετροι σχετικές με την κυκλοφορία, τις υποδομές και τα οχήματα.

Εκ μέρους της INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, εστιάζοντας εδώ και 15 χρόνια στην αποτελεσματικά προληπτική διαχείριση του κινδύνου στην οδική κυκλοφορία ως ζητήματος εταιρικής ευθύνης, υπογραμμίζει ότι οι πρακτικές ασφάλισης είναι αναπόσπαστες από αυτές της οδικής ασφάλειας. Όπως επισημαίνει το στέλεχος της εταιρείας, «η ψηφιοποίηση και η χρήση νέων τεχνολογιών είναι αξιοποιήσιμη τόσο για να βελτιώνεται η συνείδηση και κουλτούρα ασφαλούς οδήγησης όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων και επιλογών για την οδική ασφάλεια, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα δε στον ασφαλιστικό κλάδο», συμπληρώνοντας πως η INTERAMERICAN και η Anytime κινούνται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. «Ο παράγων χρήστης -αναφορικά με την αντίληψη και τη γνώση- είναι η πιο δυναμική μεταβλητή για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ως κοινός παρονομαστής άλλωστε, σε σχέση με τους παράγοντες των τεχνικών υποδομών και των εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επομένως, ο “διάλογος” του χρήστη με την εφαρμοσμένη ψηφιακή τεχνολογία για πιο ασφαλή μετακίνηση μπορεί να αλλάξει δραστικά τα πράγματα» παρατηρεί ο κ. Ρούντος.

Οι δείκτες των συνεπειών από τα τροχαία ατυχήματα

Κατά τη δεκαετία 2010-2019, η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην οδική ασφάλεια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων σε οδικά ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της τάξεως του 44%. Παρά την εντυπωσιακή μείωση, κατά το 2019 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2018, ενώ στην Ε.Ε. σημειώθηκε μείωση περίπου 3%, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 21η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (65 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού), σε σημαντική απόσταση από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. (51 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού).

Τα θύματα των οδικών ατυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ για τον μήνα Απρίλιο η μεταβολή μείωσης ήταν 58% σε σχέση με πέρυσι, δεδομένης της φετινής διαφοροποίησης στη μετακίνηση για το Πάσχα.

]]>
Η Schneider Electric εγκαινιάζει το πρώτο της Innovation Hub στην Ανατολική Ευρώπη https://www.techpress.gr/index.php/archives/151283 Mon, 10 Aug 2020 04:55:11 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151283

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, εγκαινιάζει το πρώτο της Innovation Hub στην Ανατολική Ευρώπη, αναμένοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το Innovation Hub είναι ένας εκθεσιακός χώρος που επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν ζωντανά την εμπειρία των IoT τεχνολογιών της εταιρείας. Ο νέος αυτός χώρος, βρίσκεται στο εργοστάσιο τηςSchneider Electric στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Με αυτό το βήμα, η εταιρεία ενισχύει τις δραστηριότητές της στην περιοχή, όπου ήδη συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος τους, με ένα κοινό κέντρο εξυπηρέτησης στη Ρουμανία, ένα περιφερειακό κέντρο διανομής στην Ουγγαρία και ένα κέντρο ικανοτήτων, το Smart Grid, στη Σερβία.

Στα τέλη του 2019, ο χώρος παραγωγής στη Βουλγαρία έλαβε το υψηλότερο επίπεδο βιομηχανικής πιστοποίησης στην εταιρεία, το Smart Factory. Για να επιτευχθεί αυτό, η επιχείρηση κάλυψε ένα φιλόδοξο σύνολο κριτηρίων, όπως το ελάχιστο επίπεδο αυτοματισμού στο 65%, συστήματα διαχείρισης κτιρίων και ενέργειας, πολύ αποτελεσματική συντήρηση μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά ακόμη. «Στην καρδιά αυτής της επιτυχίας βρίσκεται η δική μας πλατφόρμα EcoStruxure με βάση το IoT. Αποτελείται από τρία κύρια επίπεδα (συνδεδεμένες συσκευές, edge control και λογισμικό, εφαρμογές και υπηρεσίες) τα οποία επιτρέπουν την κατασκευή διαφορετικών αρχιτεκτονικών στην κλίμακα που απαιτείται για κάθε χώρο, τη διαχείριση και τη συλλογή δεδομένων, καθώς και την εργασία με προληπτικά και διαγνωστικά εργαλεία συντήρησης. «Δημιουργήσαμε το Κέντρο Καινοτομίας με στόχο να επιτρέψουμε σε όλους τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευόμενους και νέους μηχανικούς της περιοχής, να ζήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες ζωντανά», δήλωσε ο Pert Hermann, Γενικός Διευθυντής της περιοχής.

«Η επιτυχία μας δείχνει ότι η ψηφιοποίηση και η ωριμότητα των επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη είναι ήδη στο απαιτούμενο επίπεδο. Η πρόσφατη κατάσταση της απαραίτητης απόστασης απέδειξε ότι η ικανότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των διαδικασιών ενός εργοστασίου είναι απαραίτητη στις μέρες μας. Παράλληλα με τις καθημερινές μας εργασίες, είμαστε πλέον έτοιμοι να φιλοξενήσουμε επισκέψεις στο Κέντρο καινοτομίας και στο Smart Factory από όλη την περιοχή» δήλωσε η Διευθύντρια του εργοστασίου Maria Topchiyska. Η συνδεσιμότητα, καθώς και οι λειτουργίες απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου που παρέχονται από τα έξυπνα συστήματα της εταιρείας, αποτέλεσαν βασικό παράγοντα για την ομαλή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον.

]]>
Απολαύστε αξεπέραστες εικόνες με τη νέα SM8050 της LG https://www.techpress.gr/index.php/archives/151280 Mon, 10 Aug 2020 04:53:02 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151280

Η νέα SM8050 49”, 55’’ και 65’’ ιντσών της LG Electronics (LG) έρχεται να προστεθεί στη μοναδική σειρά τηλεοράσεων NanoCell, τις πιο προηγμένες LED τηλεοράσεις της εταιρείας με καθηλωτικές εικόνες κινηματογραφικών προδιαγραφών.

Η κύρια διαφοροποίηση των OLED σε σχέση άλλες συμβατικές LED τηλεοράσεις, οφείλεται στη μοναδική τεχνολογία NanoCell που ενισχύει την καθαρότητα των χρωμάτων χρησιμοποιώντας νανοσωματίδια μεγέθους 1nm περίπου. Η καθηλωτική οπτική εμπειρία ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στα αληθινά χρώματα RGB τα οποία μέσω των νανοσωματιδίων που ‘καθαρίζουν’ τα χρώματα και απομακρύνουν τις μουντές αποχρώσεις, παρέχουν ενισχυμένη σαφήνεια του φάσματος RGB.

Η ακρίβεια των χρωμάτων που διαθέτουν οι LG NanoCell τηλεοράσεις, προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες από οποιαδήποτε γωνία θέασης. Έτσι οι θεατές μπορούν να απολαύσουν απόλυτη χρωματική ακρίβεια, όπου και να κάθονται, χωρίς παραμορφώσεις στα χρώματα. Επιπλέον, χάρη στο 4K Active HDR που διαθέτουν, βελτιστοποιείται κάθε σκηνή που προβάλλεται, χαρίζοντας απίστευτη λεπτομέρεια και πλούσια χρώματα. Το Multi-HDR που περιλαμβάνει το HDR10 και το HLG, σε συνδυασμό με την τεχνολογία δυναμικής βελτίωσης της LG σε κάθε σκηνή, προσφέρει απολαυστικό περιεχόμενο σε μοναδική ποιότητα HDR. Παράλληλα ο γρήγορος, ακριβής Τετραπύρηνος Επεξεργαστής εξαλείφει τον ‘θόρυβο’ και δημιουργεί δυναμικότερα χρώματα και αντίθεση αφού οι εικόνες χαμηλής ανάλυσης αναβαθμίζονται και αναπαράγονται με ποιότητα που προσεγγίζει ανάλυση 4K.

Η LG NanoCell αποτελεί ιδανική επιλογή και για τους gamers αφού αποδίδει με τέλειο τρόπο κινηματογραφική εικόνα σε παιχνίδια 4K HDR. Μέσω της χαμηλής καθυστέρησης εισόδου (input lag), οι χρήστες μπορούν να συγχρονίζονται με τις εναλλασσόμενες σκηνές σε πραγματικό χρόνο και να απολαμβάνουν τα γρήγορα παιχνίδια με καταιγιστική δράση. Την άριστη οπτική εμπειρία συνοδεύει και το DTS Virtual X, με πλούσιο, αψεγάδιαστο και πολυδιάστατο ήχο, απ’ όλες τις γωνίες, μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης.

]]>
Η Cosmote διευκολύνει την επικοινωνία από και προς τον Λίβανο https://www.techpress.gr/index.php/archives/151274 Mon, 10 Aug 2020 04:13:24 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151274

Η COSMOTE, αναγνωρίζοντας την αυξημένη ανάγκη για επικοινωνία μετά τα τραγικά γεγονότα στην Βηρυτό, στηρίζει τους συνδρομητές της που βρίσκονται στον Λίβανο, καλύπτοντας το κόστος κλήσεων, mobileinternet και SMS σε περιαγωγή, από τις 4 έως και τις 10 Αυγούστου.

Επιπλέον η COSMOTE, για να διευκολύνει τους συνδρομητές της που επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους στον Λίβανο, θα τουςεπιστρέψει την αξία των κλήσεων και SMS μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο ίδιο διάστημα (4-10 Αυγούστου).

Συγκεκριμένα:

  • στους πελάτες κινητής COSMOTE -συμβολαίου, καρτοκινητής, καρτοσυμβολαίου- ιδιώτες και επαγγελματίες, θα επιστραφεί η αξία των διεθνών κλήσεων και SMS από την Ελλάδα προς το Λίβανο. Επίσης, η COSMOTE θα επιστρέψει την αξία των κλήσεων περιαγωγής (εξερχόμενων, εισερχόμενων) και των SMS από τον Λίβανο προς την Ελλάδα ή/και εντός Λιβάνου, καθώς και της κίνησης Internet(MB), που πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο.

  • στους πελάτες σταθερής COSMOTE, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα επιστραφεί στον λογαριασμό τους η αξία των διεθνών κλήσεων προς τον Λίβανο.

Οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για τη δωρεάν παροχή, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS ή/και στον λογαριασμό τους.

]]>
Η Ford πειραματίζεται με τετράποδα ρομπότ που σκανάρουν χώρους εργοστασίων https://www.techpress.gr/index.php/archives/151288 Mon, 10 Aug 2020 04:03:06 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151288

Αυτά τα τετράποδα ρομπότ που θυμίζουν σκύλο, μπορούν να κάθονται, να κάνουν χειραψία και να ελίσσονται. Επίσης μπορούν να εκτελούν σαρώσεις 360 μοιρών με τη βοήθεια των καμερών τους, να διαχειρίζονται επιφάνειες με κλίσεις 30 μοιρών, αλλά και να ανεβαίνουν σκαλιά επί πολλές ώρες.

DEARBORN, MI. July 27, 2020 – Fluffy navigates the plant with a high-tech laser scanner on his back, allowing him to scan Ford’s facilities. Ford is tapping four-legged robots at its Van Dyke Transmission Plant in early August to laser scan the plant, helping engineers update the original computer-aided design. These robots can be deployed into tough-to-reach areas within the plant to scan the area with laser scanners and high-definition cameras, collecting data used to retool plants, saving Ford engineers time and money. Ford is leasing two robots, nicknamed Fluffy and Spot, from Boston Dynamics – a company known for building sophisticated mobile robots.

Πρόκειται για τετράποδα ρομπότ βάρους 31,75 κιλών που προσομοιάζουν με τις κινήσεις τους εκείνες ενός σκύλου, αποτελώντας τμήμα ενός πιλοτικού προγράμματος παραγωγής της Ford το οποίο έχει σχεδιαστεί με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Ο Fluffy, το όνομα που έδωσε στο ρομπότ η χειρίστριά του Paula Wiebelhaus, είναι ένα από τα δύο μοντέλα που η Ford ενοικιάζει από το Boston Dynamics, γνωστό για τα προηγμένα κινητά ρομπότ του – το άλλο ρομπότ της Ford ονομάζεται Spot, υποδηλώνοντας την προϊοντική του ιδιότητα.

Τα ρομπότ που δοκιμάζει πειραματικά η Ford στο εργοστάσιο κιβωτίων ταχυτήτων Van Dyke φέρουν κίτρινο χρώμα και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Εφοδιασμένα με πέντε κάμερες, μπορούν να κινούνται με ταχύτητα έως και 5 χλμ./ώρα, με την μπαταρία τους να εξασφαλίζει τουλάχιστον δύο ώρες αυτονομίας. Στην πράξη τα ρομπότ αυτά θα σαρώνουν την επιφάνεια του δαπέδου του εργοστασίου με σκοπό την επικαιροποίηση της αρχικής σχεδίασης CAD (Computer Aided Design) – και όπως είναι φυσικό αναμένεται να γίνουν το δεξί χέρι των μηχανικών που ασχολούνται με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του εργοστασίου.

«Αρχικά, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ένα εργοστάσιο. Στη συνέχεια, στο πέρασμα των χρόνων, πραγματοποιούνται αλλαγές που σπάνια καταγράφονται» λέει χαρακτηριστικά ο Mark Goderis, digitalengineering manager της Ford. «Με τα βοήθεια των ρομπότ, μπορούμε τώρα να έχουμε μία πραγματική εικόνα των εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα να δημιουργούμε ένα νέο μηχανολογικό μοντέλο παραγωγής. Αυτό το ψηφιακό μοντέλο θα χρησιμοποιείται στη συνέχεια όταν χρειάζεται εκσυγχρονισμός του εργοστασίου για την παραγωγή νέων προϊόντων.»

Χωρίς τον Fluffy, η επικαιροποίηση του αρχικού σχεδίου θα ήταν πολύ πιο κουραστική.

«Συνήθως χρησιμοποιούσαμε ένα τρίποδο, το οποίο το περιφέραμε στους χώρους των εγκαταστάσεων, σταματώντας σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, και περιμένοντας περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση με λέιζερ» θυμάται ο Goderis. «Η σάρωση ενός εργοστασίου απαιτούσε δύο εβδομάδες. Με τη βοήθεια του Fluffy, η εργασία αυτή μπορεί να γίνει στο μισό χρόνο.»

Η παλιά μέθοδος ήταν επίσης ακριβή, αφού το συνολικό κόστος της έφτανε σχεδόν στα 300.000$ για τη σάρωση μιας εγκατάστασης. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ομάδα παραγωγής της Ford θα μπορεί να εκτελεί σαρώσεις όλων των εργοστασίων της με ελάχιστο κόστος. Τέτοιες προηγμένες τεχνολογίες βοηθούν την εταιρεία να εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, αναπροσαρμόζοντας ταχύτερα τις εγκαταστάσεις για την υποδοχή νέων προϊόντων, με αποτέλεσμα τα νέα μοντέλα να φτάνουν ταχύτερα στην αγορά.

Με τον καιρό, σύμφωνα με τον Goderis «στόχος είναι να μπορούμε να ελέγχουμε τα ρομπότ από απόσταση, να τα προγραμματίζουμε για project του εργοστασίου και να λαμβάνουμε αναφορές άμεσα, από οποιαδήποτε τοποθεσία της χώρας. Προς το παρόν, τα ρομπότ μπορούν να προγραμματίζονται για να ακολουθούν μία συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε από απόσταση έως 50 μ. με μια καινοτόμα εφαρμογή στο tablet

Το μυστικό της επιτυχίας του Fluffy και του Spot είναι η ευελιξία τους, σχολιάζει η Wiebelhaus, που χειρίζεται το ρομπότ της μέσω μιας συσκευής που θυμίζει παιχνιδοκονσόλα και της επιτρέπει να βλέπει από απόσταση την εικόνα της κάμερας. Εάν προκύψει κάποιο ζήτημα, η συσκευή ελέγχου της Wiebelhaus περιλαμβάνει μία λειτουργία που ακινητοποιεί το ρομπότ εμποδίζοντας τυχόν συγκρούσεις με εμπόδια.

Τα ρομπότ έχουν τρεις λειτουργίες βηματισμού: περπάτημα για σταθερό έδαφος, βάδισμα σε ανώμαλο έδαφος και ειδική ταχύτητα κίνησης για σκάλες. Τα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να ελίσσονται, να σκύβουν και να περπατούν ευθεία, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές του εργοστασίου. Μπορούν επίσης να κινηθούν σε δύσκολα εδάφη, κιγκλιδώματα, σκαλιά, ακόμα και σε επιφάνειες με κλίσεις 30 μοιρών. Εάν πέσουν, μπορούν να σηκωθούν μόνα τους. Επίσης, μπορούν να διατηρούν μία σταθερή απόσταση ασφαλείας από αντικείμενα για αποφυγή συγκρούσεων.

Μερικές φορές ο Fluffy ανασηκώνεται στα ρομποτικά καπούλια του και ανεβαίνει στην πλάτη ενός μικρού, στρογγυλού αυτόνομου κινητού ρομπότ, γνωστού με την ονομασία Scouter. Ο Scouter περιηγείται στους διαδρόμους του εργοστασίου, βοηθώντας τον Fluffy να εξοικονομεί ενέργεια από τη μπαταρία του μέχρις ότου έρθει η ώρα να αναλάβει δουλειά. Ο Scouter περιηγείται αυτόνομα στις εγκαταστάσεις σκανάροντας και αποτυπώνοντας τρισδιάστατα νέφη σημείων (3-D point) για τη δημιουργία μιας CAD σχεδίασης. Εάν κάποια περιοχή είναι πολύ στενή για τον Scouter, ο Fluffy έρχεται για να «σώσει» την κατάσταση.

«Υπάρχουν σημεία στο εργοστάσιο στα οποία ίσως και να μη θέλεις να περπατήσεις, επειδή δυσκολεύεσαι να ελιχθείς» σχολιάζει η Wiebelhaus. «Είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο να στείλεις τον Fluffy εκεί.»

Αν και ο Fluffy εντυπωσιάζει με την ευελιξία και τις κινητικές του δυνατότητες, η Wiebelhaus δεν πιστεύει ότι θα κάνει καριέρα στο μέλλον ως performer σε επιδείξεις σκύλων.

«Ο Fluffy είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο στην παραγωγή» δήλωσε η Weibelhaus. «Ναι, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα νέα πρόταση, με το έργο που παράγει και το πείσμα του να έχουν ιδιαίτερη αξία. Έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το να χορεύει και να κάνει τούμπες. Θέλουμε να τον πιέσουμε στα όριά του στο εργοστάσιο και να δούμε τι αξία έχει για την εταιρεία.»

]]>
Samsung Galaxy Note 20 & 20 Ultra: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε Cosmote και Γερμανό https://www.techpress.gr/index.php/archives/151276 Fri, 07 Aug 2020 19:19:48 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151276

Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για τα νέα SAMSUNG Galaxy Note 20 και 20 Ultra στο www.cosmote.gr και το www.germanos.gr. Τα νέα smartphones της SAMSUNG εντυπωσιάζουν με την επαγγελματική κάμερα, τις αυξημένες δυνατότητες του S Pen και τον ταχύτατο επεξεργαστή τους, διευκολύνοντας σημαντικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Όσοι καταναλωτές προ-παραγγείλουν1 τα GalaxyNote 20 και 20 Ultra παίρνουν δώρο τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds+ και τα νέα Galaxy Buds Live, αντίστοιχα. Οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και online, από τις 21 Αυγούστου.

Η νέα σειρά Galaxy Note 20 ξεχωρίζει με τον premium σχεδιασμό της: το ματ φινίρισμα στο πίσω μέρος έρχεται σε αντίθεση με το γυαλιστερό S Pen. Οι συσκευές διαθέτουν εντυπωσιακή οθόνη Super AMOLED Plus6,7’’ FHD (Note 20) και 6,9’’ Dynamic AMOLED 2X (Note 20 Ultra). Οι επαγγελματικές κάμερες και το «κινηματογραφικό» video συγκαταλέγονται, επίσης, στα highlights των συσκευών. Με σύστημα τριπλής κάμερας στο Note 20 (τηλεφακό 64MP, υπερευρυγώνιο 12MP, ευρυγώνιο 12MP), τετραπλής στο Note 20 Ultra (ευρυγώνιο 108MP, υπερευρυγώνιο 12MP, τηλεφακό 12MP και αισθητήρα Laser AF), καθώς και εμπρόσθια κάμερα 10MP, τα νέα smartphones της SAMAUNG έχουν δυνατότητα για εκπληκτικές φωτογραφίες, υψηλής ευκρίνειας, αλλά και για 8K βίντεο, με κίνηση στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ήχο ποιότητας στούντιο, αλλά και φωτεινές νυχτερινές λήψεις.

Με τα νέα smartphones της SAMSUNG, μπορείς κανείς να εργαστεί όπως με έναν υπολογιστή. Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία λειτουργιών σημείωσης, ενώ ο μικρός χρόνος απόκρισης στο βελτιωμένο S-Pen προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις -όπως με ένα πραγματικό στυλό. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο αυτόματος συγχρονισμός των σημειώσεων ανάμεσα στις Galaxy συσκευές του χρήστη (Smartphone, Tablet) και το Windows10 PC του. Με τη νέα σειρά Galaxy Note 20, ο χρήστης μπορεί, επίσης, να επεξεργαστεί αρχεία και να τα μετατρέψει σε PDF και Power Point, να προσθέσει χειρόγραφες σημειώσεις στο κείμενο που έχει ήδη πληκτρολογήσει, να συγχρονίσει μια ηχογράφηση με σημειώσεις κ.ά.

Τα νέα μοντέλα της SAMSUNG είναι εξοπλισμένα με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Exynos 990, τον πιο γρήγορο επεξεργαστή σε Galaxy συσκευές. Είναι ιδανικά για gaming, επιπέδου κονσόλας, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Έχουν μνήμη RAM στα 8GB (Note 20) και στα 12GB (Note 20 Ultra), ενώ και οι δύο συσκευές διαθέτουν μπαταρία μεγάλης διάρκειας (έως 4.500mAh) και υποστηρίζουν υπερ-ταχεία, αλλά και ασύρματη φόρτιση. Επιπλέον, εκπέμπουν λιγότερο μπλε φως προστατεύοντας τα μάτια.

Με τα νέα Galaxy Note οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να απολαμβάνουν γρήγορο Mobile Internet μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη που πλησιάζει το 99% και το 96% αντίστοιχα. Το δίκτυο COSMOTE 4G βραβεύτηκε και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα», στα Speedtest AwardsTM του ανεξάρτητου φορέα Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet.

Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το SAMSUNG Galaxy Note 20 στα €9992 (έκδοση 256GB) και το Note 20 Ultra στα €1.349 (έκδοση 256GB) και στα €1.449 (έκδοση 512GB) ή από €20,81 το μήνα σε 48 άτοκες δόσεις3, ή φθηνότερα στα προγράμματα κινητής COSMOTE. Τα νέα smartphones διατίθενται σε τρία χρώματα (Mystic Gray, Mystic Bronze, Mystic Green για το Note 20 και Mystic Black, Mystic White, Mystic Bronze για το Note 20 Ultra ) και μπορεί συνδυαστούν με μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ.

Διαθέσιμα για προ-παραγγελία και τα SAMSUNG Galaxy Tab S7 & S7+

Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι προ-παραγγελίες και για τα νέα SAMSUNG Galaxy Tab S7 και S7+ στοwww.germanos.gr. Τα νέα tablets διατίθενται στα €729 WiFi & €829 COSMOTE 4G για το Galaxy Tab S7 και €939 WiFi & €1.139 COSMOTE 4G για το Galaxy Tab S7+. Με κάθε προ-παραγγελία, οι καταναλωτές παίρνουν δώρο θήκη Book cover. Η νέα σειρά της SAMSUNG διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής: 11’’ LTPS (S7) και 12.4’’ Super AMOLED (S7+) και αναβαθμισμένο S Pen. Τα νέα Tablets είναι εξοπλισμένα με ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 865+, που προσφέρει γρήγορο Multitasking, αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στο gaming. Επιπλέον, εκπέμπουν λιγότερο μπλε φως, έχουν μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας(έως 10090 mAh) και υποστηρίζουν υπερ-ταχεία φόρτιση 45W4.

1 Η προ-παραγγελία ισχύει έως 20/08/20.

2 Oι τιμές είναι ενδεικτικές και συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

3 Αφορά εξόφληση μέσω πιστωτικών καρτών.

4 Ο ταχυφορτιστής 25/ 45W διατίθεται ξεχωριστά.

]]>
Το Galaxy Watch3 και τα Galaxy Buds Live είναι πλέον διαθέσιμα https://www.techpress.gr/index.php/archives/151269 Fri, 07 Aug 2020 19:09:34 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151269

Η Samsung Electronics Co., Ltd ανακοίνωσε το Galaxy Watch3 και τα Galaxy Buds Live. Το Galaxy Watch3 είναι ένα smartwatch νέας γενιάς που συνδυάζει τη διαχρονική αριστοτεχνία με προηγμένες λειτουργίες ευεξίας. Τα Galaxy Buds Live φέρνουν τη νέα μορφή στην κατηγορία πραγματικών ασύρματων earbuds, και διαθέτουν στιλάτο και εργονομικό design σε συνδυασμό με premium τεχνολογία ήχου.

Το Galaxy Watch3 και τα Galaxy Buds Live είναι τα ιδανικά εργαλεία για τη διατήρηση ισορροπίας του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας, ειδικά στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε. Και οι δύο συσκευές ενσωματώνονται απρόσκοπτα με το ευρύτερο Οικοσύστημα Galaxy για να βοηθήσουν τους χρήστες να ζήσουν καλύτερα, να επικοινωνήσουν περισσότερο και να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνολογία.

«Τα Wearables συγκαταλέγονται στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογίας και ο ρυθμός προόδου συνεχώς επιταχύνεται. Κατά τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει τεράστια ανάπτυξη στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς οι άνθρωποι στρέφονται στα smartwatches και τα earbuds για να ανταπεξέλθουν στη «Νέα Κανονικότητα», δήλωσε ο Dr. TM Roh, President και Head of Mobile Communications Business, SamsungElectronics. «Από την παρουσίαση του πρώτου μας smartwatch πριν από επτά χρόνια, έχουμε πλέον αναδειχθεί σε ηγέτη στον τομέα της καινοτομίας στα wearables. Σήμερα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη για να προσφέρουμε νέες και διαφοροποιημένες εμπειρίες- σε συνδυασμό με το τολμηρό design και την προηγμένη τεχνολογία που οι πελάτες μας προσδοκούν από εμάς».

Galaxy Watch3: Διαχείριση της καθημερινότητας με προηγμένη τεχνολογία ευεξίας

Το Galaxy Watch3 διαθέτει την αριστοτεχνία ενός πολυτελούς ρολογιού, ενώ παραμένει άνετο για καθημερινή χρήση. Με διαχρονικό design, το ρολόι είναι κατασκευασμένο με premium υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι και δέρμα υψηλής ποιότητας – και για πρώτη φορά το Galaxy Watch3 θα διατίθεται, επίσης, σε έκδοση τιτανίου, μια ανθεκτική και κομψή πρόταση, αργότερα μέσα στο έτος. Επιπλέον, το Galaxy Watch3 διαθέτει τη δημοφιλή περιστρεφόμενη στεφάνη, που συνδυάζει το στιλ με τη λειτουργικότητα. Με μια μόνο περιστροφή της στεφάνης, ο χρήστης μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί στα widgets, να ανοίξει εφαρμογές και να ενημερωθεί για τις ειδοποιήσεις του. Σε σύγκριση με το πρώτο Galaxy Watch, το Galaxy Watch3 είναι 14% λεπτότερο, 8% μικρότερο και 15% ελαφρύτερο1 — ενώ διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν το καντράν του ρολογιού για να αντανακλά το προσωπικό τους στιλ, επιλέγοντας ανάμεσα από περισσότερες από 80.000 προτάσεις καντράν μέσα από το Galaxy Store ή ακόμα και σχεδιάζοντας το δικό τους. Μια βιβλιοθήκη με 40 διαφορετικές επιλογές επιτρέπουν την εξατομίκευση του ρολογιού με τις πιο σημαντικές πληροφορίες για το χρήστη.

Σε κάθε νέα έκδοση, οι δυνατότητες του Galaxy Watch διευρύνονται. Τώρα το Galaxy Watch3 θα προσφέρει νέες εμπειρίες στην παρακολούθηση της ευεξίας και της φυσικής κατάστασης. Σύντομα, με τη λειτουργία μέτρησης οξυγόνου στο αίμα, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου, για λόγους φυσικής κατάστασης και ευεξίας2. Το Galaxy Watch3 θα φιλοξενεί, επίσης, τη νέα εφαρμογή Samsung HealthMonitor, που θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης3 και ηλεκτροκαρδιογράφημα, στις χώρες που έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές εγκρίσεις 4. Σε περίπτωση πτώσης, η λειτουργία «Fall detection» (Αναγνώριση Πτώσης) επιτρέπει την αποστολή μηνύματος SOS σε επαφές έκτακτης ανάγκης5.

Χάρη στη λειτουργία τρεξίματος της Samsung, η πιστή τήρηση ενός προγράμματος προπόνησης γίνεται ευκολότερη. Η λειτουργία ανάλυσης τρεξίματος6 μπορεί να παραθέσει σχόλια σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και αναφορές έξι διαφορετικών στατιστικών μετά την προπόνηση, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της φόρμας, στην ενίσχυση της απόδοσης και στη μείωση των τραυματισμών. Η λειτουργία VO2 max7 παρακολουθεί την πρόοδο της καρδιο-αναπνευστικής άσκησης, για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κατανάλωση οξυγόνου. Σε περίπτωση άσκησης από το σπίτι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες πρόγραμμα προπόνησης με το Samsung Health, που διαθέτει μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 120 διαφορετικά βίντεο ασκήσεων. Έτσι, μπορούν να επιλέγουν απλά μια προπόνηση από το Galaxy smartphone τους, να την προβάλλουν στη Samsung Smart TV8 τους και το Galaxy Watch3 θα αναλάβει να την παρακολουθεί αυτόματα. Επειδή η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση, η Samsungσυνεχίζει να αναπτύσσει τη λειτουργία διαχείρισης ύπνου, από το 2014 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Τώρα, με το Galaxy Watch3, προσφέρεται ολοκαίνουρια βαθμολογία ύπνου και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον κάτοχο να ξεκουράζεται περισσότερο.

Επιπλέον, η απρόσκοπτη συμβατότητα μεταξύ του Galaxy Watch3 και άλλων συσκευών Galaxy, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Note 20, ενισχύει την εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν τις επιλογές αυτόματης απάντησης τόσο για τα μηνύματα όσο και για τις εικόνες και να δουν εύκολα emoticon και φωτογραφίες απευθείας από τον καρπό του χεριού τους. Ακόμα, μπορούν εύκολα να ελέγχουν διαφορετικές εφαρμογές, όπως αναπαραγωγή μουσικής από το smartphone με μια περιστροφή στεφάνης και να χρησιμοποιήσουν απλές κινήσεις του χεριού9, όπως το σφίξιμο και η χαλάρωση της γροθιάς για απάντηση κλήσης, ή η περιστροφή του καρπού για σίγαση ειδοποιήσεων ή εισερχόμενων κλήσεων. Για όσους περνούν πολύ χρόνο μακριά από το τηλέφωνο τους, τα μοντέλα LTE επιτρέπουν τη λήψη κλήσεων και μηνυμάτων, την αναπαραγωγή μουσικής και την πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές, εν κινήσει.10

Galaxy Buds Live: Απόλαυση κάθε στιγμής

Τα Galaxy Buds Live αψηφούν το συμβατικό design με την πρωτοποριακή αισθητική τους. Η Samsung αναδιαμορφώνει τον παραδοσιακό σχεδιασμό των earbuds, τοποθετώντας τα εσωτερικά στοιχεία σε οριζόντια θέση, αντί για κάθετη. Με αυτόν τον τρόπο, τα earbuds δεν προεξέχουν από τα αυτιά, προσφέροντας μια πιο φυσική εμφάνιση. Αυτός ο εργονομικός σχεδιασμός, έρχεται να ακολουθήσει το σχήμα του αυτιού, καθιστώντας τα άνετα για καθημερινή χρήση. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής της εφαρμογής, με δύο διαφορετικά μεγέθη ειδικών μαξιλαριών για το αυτί στο εσωτερικό τις συσκευασίας.

Τα Galaxy Buds Live κατασκευάστηκαν για να δώσουν νέα πνοή στον ηχητική εμπειρία. Συνδυάζουν την ηχητική τεχνογνωσία της AKG με την κληρονομιά του πρωτοποριακού hardware της Samsung, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία ήχου, καθώς διαθέτουν ηχείο 12χιλ. και αγωγό μπάσων, για ήχο βαθύ και πλούσιο. Με τρία μικρόφωνα και Μονάδα Αναγνώρισης Φωνής (Voice Pickup Unit), τα earbuds εκμηδενίζουν την απόσταση ανάμεσα στους χρήστες και τους αγαπημένους τους. Τα Galaxy Buds Live διαθέτουν Active NoiseCancellation (ANC) ανοιχτού τύπου11, για να προσφέρουν ρεαλιστικό και ευκρινή ήχο, αλλά και τη δυνατότητα συντονισμού η απομόνωσης από το περιβάλλον.

Τα Galaxy Buds Live προσφέρουν μια άνετη διασυνδεδεμένη ηχητική εμπειρία, συμβατή με μια πληθώρα συσκευών. Η εναλλαγή μεταξύ συμβατών συσκευών πραγματοποιείται απρόσκοπτα, χωρίς να απαιτείται αποσύνδεση και επανασύνδεση. Και όταν συνδυαστούν με τις καινούριες συσκευές Galaxy, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν βίντεο με κρυστάλλινο ήχο από το Galaxy Note20 χρησιμοποιώντας τα Galaxy Buds Live σαν ασύρματο μικρόφωνο. Η λειτουργία «Game Mode»12 εξασφαλίζει μειωμένη καθυστέρηση ήχου, και σε συνδυασμό με την Dynamic AMOLED 2X του Galaxy Note20, η εμπειρία gaming αναβαθμίζεται. Με τη νέα λειτουργία Buds Together13 διευκολύνεται ο διαμοιρασμός μουσικής ανάμεσα σε φίλους, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ήχου.

Για ακόμη πιο άνετη πλοήγηση, τα Galaxy Buds Live διαθέτουν ένα διαισθητικό PUI αφής (φυσική επιφάνεια διεπαφής χρήστη) 14 για έλεγχο με άγγιγμα, καθώς και λειτουργία αφύπνισης του Bixby φωνητικά15, που επιτρέπει την επιλογή μουσικής, την έναρξη λειτουργιών και την αποστολή μηνυμάτων, χωρίς χέρια και με κλειστά μάτια. Τα Galaxy Buds Live κυκλοφορούν με μπαταρία μεγάλης διάρκειας. Όταν είναι πλήρως φορτισμένα, τα earbuds μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 6 ώρες αναπαραγωγής, ενώ η θήκη φόρτισης εξασφαλίζει ακόμη 15 ώρες, με πολλαπλές φορτίσεις16. Σε περίπτωση που απαιτείται επιπλέον φόρτιση, γρήγορα, 5 μόλις λεπτά φόρτισης αποδίδουν 1 ώρα αναπαραγωγής17.

Διαθεσιμότητα18

Τα Galaxy Watch3 και τα Galaxy Buds Live θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 7 Αυγούστου 2020.

Το Galaxy Watch3 θα διατίθεται σε 41χιλ. και 45χιλ., σε εκδόσεις LTE και Bluetooth. Το Galaxy Watch 41χιλ. θα είναι διαθέσιμο σε Mystic Bronze και Mystic Silver αποχρώσεις, ενώ το Galaxy Watch 45χιλ. θα είναι διαθέσιμο σε Mystic Silver και Mystic Black αποχρώσεις.

Η έκδοση Galaxy Watch Titanium θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.

Τα Galaxy Buds Live θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 21 Αυγούστου 2020, σε Mystic Bronze,Mystic White και Mystic Black αποχρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ σχετικά με το Galaxy Watch3 και εδώ για τα GalaxyBuds Live. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.

Galaxy Watch3 και Galaxy Buds Live: Τεχνικές Προδιαγραφές19 20

Galaxy Watch321

Χρώμα

Ανοξείδωτο Ατσάλι: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic Silver

Titanium: Mystic Black

Υλικό

Σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι με premium δερμάτινο λουράκι

Σώμα τιτανίου με μεταλλικό λουράκι

Διαστάσεις

& Βάρος

45χιλ: 45 x 46.2 x 11.1χιλ, 53,8g (Ανοξείδωτο Ατσάλι) / 43γρ (Τιτάνιο)

41χιλ: 41 x 42,5 x 11,3 χιλ, 48,2g (Ανοξείδωτο ατσάλι)

*μετρήθηκε χωρίς το λουράκι

Οθόνη

45χιλ: 1.4” (34χιλ) / 41mm: 1.2” (30χιλ)

360 x 360 Super AMOLED, Full Color Always On Display,

Corning® Gorilla® Glass DX

Μπαταρία

45χιλ: 340mAh / 41mm: 247mAh

ασύρματη φόρτιση βάσει WPC

AP

Exynos 9110 Διπύρηνος 1.15 GHz

OS

Tizen Based Wearable OS 5.5

Μνήμη

1GB RAM + 8GB εσωτερική χωρητικότητα

Συνδεσιμότητα

LTE*, Bluetooth v5.0, WiFi b/g/n, NFC,GPS/Glonass/Beidou/Galileo *LTE συνδεσιμότητα διαθέσιμη μόνο σε LTE

Αισθητήρας

Επιταχυνσιόμετρο, βαρόμετρο, αισθητήρας γυροσκοπίου, αισθητήρας φωτός,

Οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών, ηλεκτροκαρδιογραφήματος

Ανθεκτικότητα

5ATM + IP68 / MIL-STD-810G

Συμβατότητα

Android: Android 5.0↑, RAM 1.5GB↑ / iOS: iPhone 5↑, iOS 9.0↑

Galaxy Buds Live

Διαστάσεις & Βάρος

Earbuds: 16,5 x 27,3 x 14,9χιλ, 5.6γρ

Θήκη φόρτισης: 50 x 50,2 x 27,8 χιλ, 42.2γρ

Ηχείο

12χιλ ηχείο

Μικρόφωνα

3 μικρόφωνα (2 εξωτερικά + 1 εσωτερικό )

Χωρητικότητα μπαταρίας

Earbuds: 60 mAh

Θήκη φόρτισης: 472 mAh

Χρόνος αναπαραγωγής22

6 ώρες / σύνολο 21 ώρες (ANC ή Bixby Voice Wake-up ON)

5.5 ώρες / σύνολο 20 ώρες (ANC και Bixby Voice Wake-up ON)

8 ώρες / σύνολο 29 ώρες (ANC και Bixby Voice Wake-up OFF)

Χρόνος Ομιλίας22

4.5 ώρες / σύνολο 17 ώρες (ANC ON)

5.5 ώρες / σύνολο 19 ώρες (ANC OFF)

Φόρτιση

1 ώρα αναπαραγωγής με 5 γρήγορης φόρτισης23

Qi-certified ασύρματη φόρτιση

Συνδεσιμότητα

Bluetooth v5.0

Codec: Scalable (Samsung proprietary), AAC, SBC

Αισθητήρες

Accelerometer, IR, Hall, Touch, Grip, VPU (Voice Pickup Unit)

Συμαβότητα24

Android: Android 5.0↑, RAM 1.5GB↑ / iOS: iPhone 7↑, iOS 10.0↑

Αντοχή στο νερό

IPX2

1 Μετρήσεις που λαμβάνονται από το μοντέλο 45mm. Ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και το μέγεθος.

2 Αυτή η συσκευή και το σχετικό λογισμικό δεν προορίζονται για χρήση στη διάγνωση ασθένειας ή άλλων παθήσεων, ή για τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών. Η δυνατότητα SpO2 δεν είναι διαθέσιμη τη στιγμή της κυκλοφορίας, θα είναι διαθέσιμη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Για την ορθή απόδοση της λειτουργίας, θα απαιτηθεί ενημέρωση λογισμικού. Η λειτουργία αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη στην Αλγερία, την Αγκόλα, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Λιβύη, την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική ή την Ταϊλάνδη.

3 Για να διασφαλιστεί η ακρίβεια, οι χρήστες πρέπει να βαθμονομούν τη συσκευή τους κάθε τέσσερις εβδομάδες με ένα παραδοσιακό πιεσόμετρο

4 Οι λειτουργίες μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και του ΗΚΓ είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη Νότια Κορέα, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας.

5 Η ανίχνευση πτώσης αναγνωρίζει πτώσεις που προέρχονται από δυναμική κίνηση, όχι σε περίπτωση ακινησίας. Απαιτείται σύνδεση δικτύου για ειδοποίηση επαφής έκτακτης ανάγκης. Η ακρίβεια του GPS μπορεί να επηρεαστεί από εμπόδια στο δορυφορικό σήμα, όπως σε κτίρια.

6 Η ανάλυση τρεξίματος δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία, θα είναι διαθέσιμη κατά το τρίτο τρίμηνο 2020. Απαιτείται ενημέρωση λογισμικού.

7 Η λειτουργία VO2 max δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία, θα είναι διαθέσιμη κατά το τρίτο τρίμηνο 2020. Απαιτείται ενημέρωση λογισμικού.

8 Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει σε προηγούμενα μοντέλα Samsung Smart TV, 2019 ή νεότερα.

9 Η δυνατότητα ενεργοποίησης των ελέγχων με χειρονομία (Gesture controls) διατίθεται στο μενού «Labs» στην εφαρμογή Galaxy Wearable.

10 Η αυτόνομη συνδεσιμότητα 4G LTE διατίθεται μόνο στην έκδοση Samsung Galaxy Watch3 LTE. Η αυτόνομη φωνητική κλήση στην έκδοση LTEαπαιτεί αρχική σύζευξη με κατάλληλη συσκευή Samsung Galaxy και ξεχωριστό κατάλληλο πρόγραμμα κινητής. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ενδέχεται να μην υποστηρίζει αυτόνομες φωνητικές κλήσεις ή υποστήριξη μπορεί να είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες περιοχές. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για περισσότερες πληροφορίες. Η αυτόνομη λειτουργικότητα περιορίζεται εάν το ζεύγος τηλεφώνου δεν είναι ενεργοποιημένο ούτε συνδεδεμένο σε ασύρματο δίκτυο.

11 Το Active Noise Cancellation (ANC) στο Galaxy Buds Live έλαβε πιστοποίηση UL για τη μείωση του θορύβου στο παρασκήνιο έως και 97% σε ζώνες χαμηλής συχνότητας. Λειτουργίες όπως το Active Noise Canceling ενεργοποιούνται μέσω σύνδεσης Bluetooth ή της εφαρμογής Galaxy Wearable σε Android, που διατίθεται μέσω του Galaxy Store ή του Google Play Store και της εφαρμογής Galaxy Buds σε συσκευές iOS, διαθέσιμες μέσω του AppStore.

12 Απαιτείται Android P OS ή νεότερη έκδοση & Υπηρεσία βελτιστοποίησης τυχερού παιχνιδιού 2.1.02 ή παραπάνω · τρέχει σε Samsung ScalableCodec. Διατίθεται στο μενού Labs της εφαρμογής Galaxy Wearable.

13 Η δυνατότητα αναζήτησης είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν One UI 2.5 ή μεταγενέστερη έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Note20 και Tab S7 / S7 +. η δυνατότητα κοινής χρήσης είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν One UI 2.1 ή μεταγενέστερη έκδοση.

14 Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις συντομεύσεις στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής Galaxy Wearable.

15 Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.

16 Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από συνθήκες χρήσης, όπως ρυθμίσεις λειτουργίας, τύπος αρχείου αναπαραγωγής και ισχύ σήματος Bluetooth.

17 Ο χρόνος φόρτισης βασίζεται στο ότι η μπαταρία των ακουστικών είναι λιγότερο από 30% όταν αρχίζουν να φορτίζονται.

18 Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.

19 Όλες οι λειτουργίες, οι δυνατότητες, οι προδιαγραφές και άλλες πληροφορίες προϊόντος που παρέχονται σε αυτό το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των πλεονεκτημάτων, του σχεδιασμού, της τιμολόγησης, των εξαρτημάτων, της απόδοσης, της διαθεσιμότητας και των δυνατοτήτων του προϊόντος υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

20 Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά ή τον πάροχο.

21 Αυτή η συσκευή και το σχετικό λογισμικό δεν προορίζονται για χρήση στη διάγνωση ασθένειας ή άλλων καταστάσεων ή για τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών.

22 Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από συνθήκες χρήσης, όπως ρυθμίσεις λειτουργίας, τύπος αρχείου αναπαραγωγής και ισχύ σήματος Bluetooth.

23 Ο χρόνος φόρτισης βασίζεται στο ότι η μπαταρία των ακουστικών είναι λιγότερο από 30% όταν αρχίζουν να φορτίζονται.

24 Κάποιες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε συσκευές άλλων εταιριών. Οι συμβατές συσκευές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά, τον πάροχο ή την κατασκευάστρια εταιρεία.

]]>
iSquare: Η Apple ανακοίνωσε τον νέο iMac 27-ιντσών https://www.techpress.gr/index.php/archives/151257 Fri, 07 Aug 2020 04:27:05 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151257

Η iSquare, o επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοινώνει πως η Apple παρουσίασε την καινούρια σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών iMac 27-ιντσών, με τετραπλάσιο χώρο αποθήκευσης, επεξεργαστές Intel έως δέκα πυρήνων και επιλογή nanotexture κρυστάλλου της οθόνης Retina5K για ακόμα πιο εκθαμβωτική εμπειρία θέασης.

Ο νέος iMac 27-ιντσών είναι ο απόλυτος επιτραπέζιος υπολογιστής για όλους, για αυτούς που εργάζονται καθημερινά και αναζητούν την έμπνευση, αλλά και για τους επαγγελματίες που θέλουν έναν υπολογιστή ισχυρό, που τους ωθεί σε νέα όρια δημιουργικότητας.

Ο νέος iMac 27-ιντσών ενσωματώνει πανίσχυρους επεξεργαστές Intel δέκατης γενιάς έως δέκα πυρήνων, καθώς και επόμενης γενιάς AMD κάρτες γραφικών, καθιστώντας εντυπωσιακές τις αναβαθμίσεις τόσο στις υπολογιστικές επιδόσεις, όσο και στις επιδόσεις των γραφικών. Διαθέτει πανέμορφη οθόνη Retina με δυνατότητα επιλογής nanotexture κρυστάλλου, που εισήγαγε για πρώτη φορά η Apple στην οθόνη Pro DisplayXDR. Προσφέρει τετραπλάσιο χώρο αποθήκευσης και διπλάσια μνήμη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Παράλληλα, ο Apple T2 Security επεξεργαστής, τα υψηλής απόδοσης ηχεία και μικρόφωνο και η True Toneτεχνολογία θέτουν νέο πήχη στην παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα των χρηστών, σε κάθε επίπεδο.

Η αναβαθμισμένη σειρά iMac 21,5-ιντσών ενσωματώνει πλέον SSD ή Fusion Drive δίσκους στις βασικές εκδόσεις, ενώ ο επαγγελματικός iMac Pro διατίθεται πλέον με standard επεξεργαστή Intel Xeon δέκα πυρήνων. Σε μία εποχή που ο ρόλος του υπολογιστή έχει γίνει εξαιρετικά κομβικός, η Apple πρωτοπορεί με allinoneκομψό, εργονομικό σχεδιασμό και επιδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

Με την αγορά κάθε νέας Apple συσκευής ο χρήστης απολαμβάνει δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία Apple TV+1.

Τα νέα μοντέλα iMac και iMac Pro θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο.

1. 4,99 €/μήνα μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου. Μία συνδρομή ανά ομάδα Οικογενειακής Κοινής Χρήσης. Η προσφορά ισχύει για 3 μήνες μετά από την ενεργοποίηση συσκευής που πληροί τις προϋποθέσεις, από 1η Νοεμβρίου 2019 και εφεξής. Το συνδρομητικό πρόγραμμα ανανεώνεται αυτόματα έως ότου ακυρωθεί. Ισχύουν περιορισμοί και άλλοι όροι.

]]> Το περιεχόμενο του Vodafone TV υποψήφιο για περισσότερα από 70 βραβεία Emmy https://www.techpress.gr/index.php/archives/151255 Fri, 07 Aug 2020 04:23:30 +0000 https://www.techpress.gr/?p=151255

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των μεγαλύτερων βραβείων ανάδειξης του παγκόσμιου τηλεοπτικού περιεχομένου EMMY και οι σειρές που προβάλλονται από το Vodafone TV, που διαθέτει σήμερα τον μεγαλύτερο On Demand κατάλογο περιεχομένου της ελληνικής αγοράς, συγκεντρώνουν περισσότερες από 70 υποψηφιότητες στις πιο σημαντικές τηλεοπτικές κατηγορίες.

Και φέτος οι σειρές της HBO, οι οποίες προβάλλονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, μέσα από το Vodafone TV εντελώς δωρεάν για τους συνδρομητές της υπηρεσίας, κλέβουν την παράσταση. Στον απόηχο του τεράστιου περσινού θριάμβου του Game of Thrones το οποίο επικράτησε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρα, στην τελευταία του μάχη πριν την πολυαναμενόμενη και συζητημένη επιστροφή του, η λαμπερή τελετή ανάδειξης των βραβείων να έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες, συναντάμε κλασικά αγαπημένες σειρές που καθήλωσαν και το ελληνικό κοινό, όπως το Killing Eve, στο Westworld και το Insecure, το Succession το The Outsider, το McMillions, το Big LittleLies και το The Handmaids Tale.

Το Vodafone TV, το επίσημο «σπίτι της HBO» στην Ελλάδα παρέχει στους συνδρομητές του, τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες σε έναν πλήρη και συναρπαστικό κατάλογο με περισσότερες από 10.000 ώρες OnDemand περιεχομένου.

]]>