Μιλήσαμε με την επικεφαλής της devolo στη χώρα μας, Μαρία Καπελάκη, προκειμένου να μας αναλύσει τις εξελίξεις στον κλάδο των λύσεων δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Εμφαση στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Αλευρίτης

H γερμανική εταιρεία είναι γνωστή για τις καινοτόμες προτάσεις της στον χώρο της δικτύωσης, ενώ έχει ταυτίσει το όνομά της με την τεχνολογία powerline. H Country Manager της devolo, Μαρία Καπελάκη, μας αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του δημοφιλούς brand, ξεναγώντας μας παράλληλα στις νέες, πρωτοποριακές προτάσεις της εταιρείας.

– Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο από κάθε χώρο ενός σύγχρονου σπιτιού. Πώς μεταφράστηκε το γεγονός αυτό στις πωλήσεις των προϊόντων σας για το 2020;

Η τηλεργασία, η online εκπαίδευση και το γενικότερο lockdown, που μας προκάλεσε η πανδημία, δημιούργησαν ένα νέο status quo στην καθημερινότητά μας. Καθώς πλέον πάνω από το 70% των εργαζομένων εργάζεται από το σπίτι, έχουν δημιουργηθεί νέες ανάγκες διασύνδεσης, με την ισχυρή, απρόσκοπτη κάλυψη του internet σε όλο το σπίτι από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα να γίνεται πρώτη προτεραιότητα.

Η ανάγκη αυτή βρήκε πολλούς καταναλωτές απροετοίμαστους με αποτέλεσμα να αναζητήσουν τεχνολογικές λύσεις, για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα του WiFi. Τα προϊόντα της devolo έδωσαν και δίνουν λύση στο πρόβλημα αυτό εύκολα, αξιόπιστα και με ασφάλεια. Καθώς ως εταιρεία διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων για κάθε ανάγκη, για κάθε σπίτι με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, μπορούμε να καλύψουμε το πρόβλημα της λήψης WiFi μια για πάντα, χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια ειδική τεχνογνωσία για την εγκατάσταση και τη χρήση των συσκευών μας, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και χρήματα στον καταναλωτή.

Οι πωλήσεις βεβαίως έδειξαν μία άνοδο όχι μόνο για την devolo, αλλά για το σύνολο των τεχνολογικών συσκευών. Είδαμε ότι laptops, smart TVs, κινητά τηλέφωνα καθώς και παιχνιδομηχανές παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων. Αυτό προέκυψε πρωτίστως από τον εγκλεισμό των ανθρώπων και την διέξοδό τους στην τεχνολογία, τόσο από άποψη διασκέδασης, όσο και από εργασιακή ή εκπαιδευτική ανάγκη. Ολα τα παραπάνω απαιτούν απρόσκοπτο και ισχυρό WiFi, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και η devolo ήρθε και «κούμπωσε» ουσιαστικά πάνω σε αυτή την ανάγκη.

– Η devolo έχει γίνει συνώνυμη με την καινοτομία στα powerline και όχι μόνο. Ποια θεωρείτε πως είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων δικτύωσης της εταιρείας σας και πιο συγκεκριμένα της σειράς devolo Magic 2 WiFi next;