Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας προσφέρουν προγράμματα και επιλογές, για να είστε διαρκώς online.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


nv_tegra_keyvisual_finalΤο mobile internet είναι η νέα τάση που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο μετά από τη μείωση των τιμών πρόσβασης στο Διαδίκτυο από την οθόνη του κινητού.


Σε κάθε περίπτωση ο τελικός κριτής για το αν θα μπείτε στο Internet από το κινητό σας είναι το κόστος, ειδικά εάν λάβετε υπόψη σας ότι συνήθως η χρέωση για τις mobile internet υπηρεσίες που σας προσφέρουν τα δίκτυα είναι ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που λαμβάνετε και στέλνετε από τη συσκευή σας και όχι ανάλογα με τον χρόνο που είστε online.


Απλή, περιστασιακή χρήση
Δεν είστε Internet freak, αλλά θέλετε πού και πού να μπαίνετε στο Διαδίκτυο και να βλέπετε τα νέα, να κατεβάζετε ανανεώσεις για τον καιρό στην ειδική εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας, ή θέλετε να δείτε ένα σημαντικό e-mail που σας έστειλε ένας συνεργάτης σας.


Η Vodafone σας προσφέρει το πακέτο Mobile Internet Small, το οποίο θα επιβαρύνει τον μηνιαίο λογαριασμό σας με 4 ευρώ και σας επιτρέπει να διακινείτε όγκο δεδομένων μέχρι και 40MB. Παράλληλα, η είσοδος και πλοήγηση στο Vodafone live! είναι δωρεάν. Εάν υπερβείτε τα 40ΜΒ τον μήνα, θα επιβαρυνθείτε με 0,0009€/ΚΒ. Εναλλακτικά, εάν έχετε καρτοκινητό ή σας ενδιαφέρει να κοιτάτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία από το κινητό σας, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα Surf & Email 30, το οποίο σας δίνει δωρεάν τον πρώτο μήνα χρήσης και στη συνέχεια επιβαρύνει τον μηνιαίο λογαριασμό σας με 3,5 ευρώ. Ο δωρεάν όγκος δεδομένων που διακινείτε μπορεί να φτάσει έως και τα 30ΜΒ.


Η Cosmote ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία με τα προγράμματα “I” που προσφέρει, όπου ο δωρεάν χρόνος ομιλίας, τα δωρεάν SMS συνδυάζονται με δωρεάν όγκο δεδομένων. Το πακέτο i-20 δίνει έναντι 20 ευρώ τον μήνα 50 δωρεάν λεπτά ομιλία, 50 SMS/ΜΜS, 250MB δωρεάν το μήνα με επιπλέον 500ΜΒ δώρο κάθε μήνα. Η Wind προσφέρει το αντίστοιχο πακέτο Web’n’Mail με μηνιαίο πάγιο 4 ευρώ και 40ΜΒ δωρ­εάν όγκο πλοήγησης στο Internet κάθε μήνα.


Μέση χρήση
3Θέλετε να βλέπετε τακτικά τα e-mail στο κινητό σας, ενώ δεν αποκλείεται να μπαίνετε κάθε μέρα σε μερικές δεδομένες ιστοσελίδες. Έχετε ένα κινητό τηλέφωνο που μπορεί να δεχτεί την εγκατάσταση προγραμμάτων, πολλά από τα οποία απαιτούν περιστασιακή ή πιο τακτική σύνδεση με το Internet, όπως RSS readers, εφαρμογές για τον καιρό κ.λπ.


Όσοι επιλέγουν Vodafone, το ιδανικό πακέτο για να καλύψουν τις ανάγκες τους σ’ αυτήν την περίπτωση είναι το Mobile Internet Large, καθώς είναι εκείνο το οποίο προσφέρει 500ΜΒ δωρεάν όγκο πλοήγησης, με επιβάρυνση15 ευρώ στο λογαριασμό σας κάθε μήνα. Μία αντίστοιχη υπηρεσία συμβολαίου είναι το Wind i-300, το οποίο θα σας κοστίσει 59,50 ευρώ κάθε μήνα και θα σας προσφέρει 300 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλία, 150 SMS και 600ΜΒ δωρεάν όγκο δεδομένων. Με την ίδια περίπου χρέωση η Cosmote προσφέρει το πακέτο i-60, έναντι 60 ευρώ το μήνα, προσφέροντας 300 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλία, 250 SMS και 750MB δωρεάν όγκο δεδομένων. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το Web’n’Mail 120MB της Wind, που προσφέρει δωρεάν διακίνηση 120ΜΒ έναντι μηνιαίας επιβάρυνσης 8 ευρώ, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα συμβολαίου που ήδη έχετε στην εταιρεία.


Εντονη χρήση
Μπαίνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στο Internet με το κινητό σας, ενώ η αποστολή και λήψη e-mail είναι τακτική. Θέλετε ένα πακέτο που να σας επιτρέπει να είστε online σχεδόν διαρκώς και χωρίς πολλούς περιορισμούς. Πολύ συχνά χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ως modem ενσύρματα ή ασύρματα. Το πακέτο που σας ταιριάζει περισσότερο από εκείνα που προσφέρει η Vodafone είναι το Mobile Internet Unlimited, το οποίο έναντι 20 ευρώ κάθε μήνα σας προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο Internet και το Vodafone live. Στο σημείο αυτό είναι καλό να τονιστεί ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στα προγράμματα Vodafone Unlimited με Internet, τα οποία συνδυάζουν τον δωρεάν χρόνο ομιλίας με τη δωρεάν πλοήγηση στο Internet με πάγιες χρεώσεις που ξεκινούν από 30 ευρώ με 150ΜΒ δωρέαν δεδομένα, μέχρι 145 ευρώ και απεριόριστο Internet.


H Cosmote προσφέρει το i-90, που θα σας κοστίσει 90 ευρώ το μήνα και θα σας προσφέρει 500 δωρεάν λεπτά το μήνα προς κινητά και 250 δωρεάν μηνύματα. Ο δωρεάν όγκος δεδομένων είναι 1250 MB, για να είστε πάντα άνετοι στην πλοήγησή σας. Η Wind από την μεριά της προσφέρει το πακέτο i-500, το οποίο με 89,50 ευρώ προσφέρει 500 λεπτά δωρεάν ομιλία προς κινητά και 250 δωρεάν SMS. Ο δωρεάν όγκος δεδομένων είναι 1,2GB. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε το πακέτο Web’n’Mail με 600ΜΒ δωρεάν τον μήνα έναντι μηνιαίας επιβάρυνσης 20 ευρώ.


Εθισμός στο Internet!
Ανήκετε στην κατηγορία των Internet junkies; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας offline; Κάνετε chat, είστε μονίμως online στο βαθμό που, εάν οι φίλοι σας δουν ότι είστε offline, να νομίσουν ότι έχετε αρρωστήσει βαριά; Το social networking είναι για σας η δεύτερη φύση σας, ενώ κάνετε πολύ συχνά blogging; Θέλετε να έχετε στο κινητό σας μόνιμη και διαρκή πρόσβαση στο Internet σχεδόν χωρίς κανένα περιορισμό;


Το πρόγραμμα Vodafone 360 φτιάχτηκε για σας! Αποτελεί μία νέα μορφή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και υπολογιστή όπου αναγνωρίζεται το γεγονός ότι είστε διαρκώς online, είτε βρίσκεστε εντός του σπιτιού είτε στον δρόμο. Τα sites κοινωνικής δικτύωσης, το chat, τα e-mail σας έρχονται απευθείας στο κινητό σας και τα status updates τα δικά σας και των φίλων σας εμφανίζονται στην οθόνη σας σε πραγματικό χρόνο. Για τον τακτικό χρήστη το Vodafone Unlimited με Internet 55 συνδυάζεται με το 360 και αποτελεί συμφέρουσα πρόταση, καθώς με πάγιο 55 ευρώ προσφέρει απεριόριστες κλήσεις προς αριθμούς Vodafone, 150 λεπτά δωρεάν κλήσεις προς άλλα δίκτυα και σταθερά και απεριόριστο Internet, με δώρο τα απεριόριστα SMS προς αριθμούς Vodafone.


Η Wind έχει δημιουργήσει το μοναδικό πακέτο XL, το οποίο με 90 ευρώ πάγιο προσφέρει 1.000 λεπτά ομιλία, 1.000 SMS, 1.000 MMS, 1.000 λεπτά βιντεοκλήσεις και 1GB δωρέαν Internet, σε ένα πακέτο που έχει θέσει σε νέους όρους τον ανταγωνισμό των εγχώριων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ο εθισμένος στο Internet χρήστης μπορεί να επιλέξει από τα προγράμματα της Cosmote το Απεριόριστα 100, που με μηνιαίο πάγιο 100 ευρώ προσφέρει 1.500 λεπτά προς κινητά Cosmote και σταθερά, 1.500 SMS προς όλους, αλλά και 700 λεπτά για τα άλλα δίκτυα κινητής, καθώς και 1 GB για πλοήγηση στο Ιnternet.