O επικεφαλής της Active Computer Systems, Γιάννης Στασινόπουλος, μιλά στο techpress.gr για την πορεία της εταιρείας, την απήχηση των Managed Print Services στην ελληνική αγορά, αλλά και για τις δραστηριότητες της Active στον χώρο των servers, storage & networking.


Ioannis Stasinopoulos1. Κύριε Στασινόπουλε, πώς αντεπεξέρχεται η Active Computer Systems στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης της ελληνικής αγοράς; Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της εταιρείας σας τα τελευταία χρόνια;
Η απόφαση μας για την αλλαγή του τρόπου προώθησης των λύσεων και των προϊόντων μας, πριν από μερικά χρόνια αποδείχθηκε σωστή και έτσι τα 3-4 τελευταία χρόνια, η επιχείρηση μας έχει καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση της Ελληνικής αγοράς πιο εύκολα, από άλλες επιχειρήσεις που δεν προέβλεψαν έγκαιρα την επερχόμενη αλλαγή του τοπίου της αγοράς.
Οι προβλέψεις και τα πλάνα μας, για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν ανάπτυξη σε τομείς που δεν ενεργοποιούμαστε σημαντικά έως σήμερα, με ταυτόχρονη επέκταση του δικτύου συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα.


2. Σε ποιες εταιρείες απευθύνονται οι managed print services (MPS) προτάσεις της Active, ποια τα πλεονεκτήματά τους και ποια η αποδοχή τους μέχρι σήμερα από την ελληνική αγορά;
Οι Managed Print Services υπηρεσίες ξεκίνησαν να απευθύνονται κυρίως σε μεγάλους οργανισμούς με περισσότερους από 250 χρήστες. Σε αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις είχαν γίνει οι αρχικές μελέτες MPS και εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα πρώτα χρόνια εφαρμογής τους.
Σήμερα, θεωρώ ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να βρει ένα πακέτο υπηρεσιών MPS που να ταιριάζει στις δικές της ανάγκες, ανεξάρτητα του πόσο μεγάλη ή μικρή είναι.
Ευέλικτα μοντέλα υπηρεσιών είναι, πλέον, διαθέσιμα από πολλούς κατασκευαστές και έτσι μπορεί ο κάθε οργανισμός, να επιλέγει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη.



3. Η Active Computer Systems βέβαια δεν υλοποιεί μόνο έργα MPS. Μιλήστε μας για το επισκευαστικό τμήμα της εταιρείας σας καθώς και για τις προτάσεις σας στον τομέα Server & Storage.

Είναι γεγονός ότι πολλοί μας έχουν ταυτίσει αποκλειστικά με τις υπηρεσίες MPS. Δεν γνωρίζουν ότι η Active διαθέτει αυτόνομο τμήμα εξειδικευμένο σε λύσεις servers, storage & networking. Το τμήμα αυτό έχει υλοποιήσει μεγάλες εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2013 η Active, βραβεύτηκε από την HP για τις επιδόσεις της στον τομέα αυτό, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε και έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες της ΙΒM για την ίδια χρόνια.