Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο για τη διεθνή έκθεση IFA, όπου και συναντήσαμε τον επικεφαλής του Handset Portfolio & Planning Europe της Huawei Technologies, Arne Herkelmann. Μια μέρα πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και με κεντρικό μότο «Defy Expectations» (αψήφησε τις προσδοκίες), η Huawei υποδέχτηκε εκατοντάδες δημοσιογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη στο κλειστό ποδηλατοδρόμιο του Βερολίνου, το Velodrom. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Arne Herkelmann μας ξενάγησε στις αρετές των συσκευών της Huawei.

 

Ο επικεφαλής του Handset Portfolio & Planning Europe της Huawei Technologies, Arne Herkelmann.

Ο επικεφαλής του Handset Portfolio & Planning Europe της Huawei Technologies, Arne Herkelmann.

  • Μιλήστε μας για τη νέα σειρά «nova» της Huawei. Σε ποιους απευθύνεται και ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των smartphone που την απαρτίζουν;

Η σειρά nova απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό που θέλει συνεχώς να επιτυγχάνει περισσότερα, να θέτει υψηλούς στόχους. Επιδιώξαμε να καταστήσουμε προσιτές σε ένα ευρύτερο κοινό αρκετές από τις καινοτομίες των «ναυαρχίδων» μας, όπως το στυλάτο P9 και το επαγγελματικό Mate 8. Αυτός ήταν ο στόχος μας με την οικογένεια nova. Συναντά κανείς τα οικία για τους φίλους της Huawei φινιρίσματα στις άκρες με 2.5D γυαλί καμπύλο στις πλευρές του, το οποίο προσφέρει μια ρευστότητα στο design και μια μοναδική αίσθηση στο κράτημα. Η 5 ιντσών οθόνη του Huawei nova διακρίνεται για την εξαιρετική της φωτεινότητα. Το μέγεθός της σε συνδυασμό με την υψηλή αναλογία επιφάνειας οθόνης ως προς τη συνολική επιφάνεια της πρόσοψης του κινητού, σας επιτρέπει να το έχετε μαζί σας στην νυχτερινή σας έξοδο, καθώς χωρά άνετα στην τσέπη του τζιν σας, δίχως να κάνετε συμβιβασμούς στις ίντσες. Η οθόνη είναι φιλική προς τα μάτια σας, χαμηλώνοντας αυτόματα το βράδυ τον έντονο οπίσθιο φωτισμό που είναι απαραίτητος μόνο κάτω από τον ήλιο. Κάτω από την οθόνη φιλοξενείται ο Qualcomm Snapdragon 625, με 40% καλύτερες επιδόσεις και 30% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη γενιά chipset. Επιπρόσθετα, τοποθετήσαμε μια μπαταρία 3.020mAh, εξασφαλίζοντας έτσι 2 ημέρες χρήσης για έναν μέσο χρήστη. Ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος πιστοποιεί τη δέσμευση της Huawei στην ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για τον ταχύτερο, τον πιο αξιόπιστο και τον πιο ασφαλή σαρωτή που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά, καθώς αναγνωρίζει ακόμα και το βάθος των γραμμών στο δάχτυλο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να αναπαράγει ένα αποτύπωμα που αντέγραψε από ένα ποτήρι για παράδειγμα, προκειμένου να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή έξυπνα για να κυλίσετε κάτω ή πάνω την μπάρα των ειδοποιήσεων (notifications) ή να πλοηγηθείτε αριστερά-δεξιά στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας, λειτουργία χρήσιμη για να δείχνετε τις φωτογραφίες σας και όχι το δάχτυλό σας στην παρέα σας!

Περνάμε στο nova plus, με εξίσου όμορφο σχεδιασμό «οργανικής» ροής με καμπύλες και διαμαντοκοπή, «σήμα κατατεθέν» της Huawei, επίσης με σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, το οποίο όμως διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη οθόνη, 5.5 ιντσών full HD, ιδανική για βίντεο. Μεγαλύτερη είναι και η μπαταρία (3.340mAh) παρέχοντας 1.000 λήψεις φωτογραφιών με μια φόρτιση!

Για το τέλος αφήσαμε το εξαιρετικό tablet Mediapad M3, ένα προϊόν που λατρεύω. Διατηρεί κοινή σχεδιαστική «γλώσσα» με τη σειρά nova και διακρίνεται για την οθόνη 8.4’’ ανάλυσης 2560×1600 pixels, την 4G συνδεσιμότητα, τα ηχεία dual stereo Harman/Kardon και τον θηριώδη Octa-core επεξεργαστή Hisilicon Kirin 950. Παρόλο που διαθέτει οθόνη 8.4’’ μπορείτε να το κρατήσετε εύκολα με το ένα χέρι (πχ για ανάγνωση βιβλίων) ενώ τα ηχεία είναι τοποθετημένα έξυπνα, στις δυο πάνω γωνίες όταν το κρατάτε οριζόντια ώστε να μην σκεπάζονται από τα χέρια σας κατά τη διάρκεια του gaming. Κάθε ηχείο έχει απόδοση 1 Watt και μέγεθος λίγο παραπάνω από 1 τετραγωνικό εκατοστό, προσφέροντας πρωτόγνωρη αναπαραγωγή ήχου για μια τόσο μικρή συσκευή. Η αναπαραγωγή μάλιστα προσαρμόζεται ανάλογα με το πώς κρατάτε το tablet με στόχο την βέλτιστη απόδοση, καρπός της συνεργασίας της Huawei με την Harman/Kardon.

  • Γιατί επιλέχθηκε η full HD ανάλυση αντί της QHD στα νέα σας smartphones;

Η απάντηση είναι εύκολη, η ανάλυση full HD είναι εξαιρετική και επαρκής, οπότε στόχος μας ήταν να επικεντρώσουμε στην κατανάλωση της μπαταρίας, τον περιορισμό του μεγέθους και την διατήρηση του χαμηλού κόστους.

  • Πως εμπνευστήκατε τη λέξη «nova» για την ονομασία της νέας οικογένειας;

Η οικογένεια P έχει ήδη γίνει μια αναγνωρίσιμη σειρά στις high-end συσκευές, οπότε για τη μεσαία κατηγορία αναζητούσαμε κάτι διαφορετικό από ένα γράμμα, κάτι που σου μένει στο μυαλό πιο εύκολα. Η λέξη «nova» σημαίνει «νέο» και αντικατοπτρίζει όλα όσα θέλουμε να επιτύχουμε με την οικογένεια αυτή.

  • Θεωρείτε πως η αγορά των tablets παραμένει ελκυστική παρά την «καθίζησή» της;

Τα tablets είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Υπάρχουν έρευνες αγοράς που καταδεικνύουν αισθητή πτώση του όγκου πωλήσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Παρόλαυτά, εμείς διακρίνουμε μια ευκαιρία να αναπτυχθεί η Huawei στον εν λόγω τομέα και να ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας. Δεν θεωρούμε καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε την αγορά των tablets. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να προσφέρουμε μοναδικές λύσεις, όπως το συγκεκριμένο premium multimedia tablet ή το «2 σε 1» matebook που λανσάραμε λίγους μήνες πριν, μιας και η enterprise κατηγορία αναπτύσσεται.

  • Θα υπάρξουν δικά σας αξεσουάρ για το Huawei Mediapad M3;

Θα έχουμε flip θήκες, καθώς και το εξαιρετικό σετ ακουστικών AKG, ωστόσο δεν θα βγάλουμε δικό μας πληκτρολόγιο, μιας και υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές από τρίτους κατασκευαστές. Αν κάποιος χρειάζεται ένα bluetooth πληκτρολόγιο έχει πλήθος εναλλακτικών λύσεων.

  • Σε συνέχεια των συνεργασιών σας με τη Leica και την Harman/Kardon να περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον;

Πάντα αναζητούμε νέες συνεργασίες. Με την Harman/Kardon ξεκινήσαμε πέρυσι με αφορμή τη δημιουργία του προηγούμενου Mediapad, του M2, ενώ το P9 έφερε τη συνεργασία με την Leica. Πιστεύουμε πως το να έχεις μια υγιή συνεργατική κουλτούρα με τους «εξπέρ» κάθε τομέα πάντα αποδίδει. Η Huawei δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα R&D, οπότε όταν η δική μας τεχνογνωσία και καινοτομία παντρεύεται με αυτή των εξειδικευμένων συνεργατών, το αποτέλεσμα δικαιώνει τον καταναλωτή που θα μας εμπιστευτεί.