Το Intel Developer Forum για το 2016 αποτελεί πλέον παρελθόν.

Οι περίπου 6.000 συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αποκάλυψη της μάσκας εικονικής πραγματικότητας Project Alloy, το Intel Joule module και τις, διαθέσιμες πλέον, διατάξεις Silicon Photonic tranceivers– ανάμεσα σε άλλα νέα προϊόντα. Επίσης παρακολούθησαν την ανακοίνωση της Intel, πως η ARM αποτελεί έναν νέο συνεργάτη στο οικοσύστημά μας, σε συνεργασία με το Intel Custom Foundry.

Για τους προγραμματιστές, του κατασκευαστές και τα μέσα ενημέρωσης στο IDF, υπήρξε μια έντονη εβδομάδα. Ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή πολλών δραστηριοτήτων και κάποιες από τις χιλιάδες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, από αυτή την εκδήλωση:

ΣΥΝΟΨΗ

unnamed (2)
Επισκέπτες εξετάζουν τα προϊόντα της Intel στο Intel Developer Forum στο San Fransisco, την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

PRESS KIT : 2016 Intel Developer Forum Press Kit: Βίντεο από κεντρικές ομιλίες (επαναλήψεις και στιγμιότυπα B-roll), σύνδεσμοι και προϊόντικές πληροφορίες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ: Φωτογραφικές συλλογές του IDF 2016: Λήψη φωτογραφιών από τις 3 ημέρες της εκδήλωσης, τις κεντρικές ομιλίες και τις ανακοινώσεις προϊόντων.

“Να γιατί η Intel και η AT&T γίνονται οι καλύτεροι φίλοι” (από το Fortune): Την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Intel, η Intel και η AT&T ανέφεραν ότι εμβάθυναν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους, η οποία αφορά πρόωρη πρόσβαση της AΤ&T σε νέες τεχνολογίες της Intel και κοινή εργασία πάνω σε προβλήματα υποδομών δικτύωσης, που σχετίζονται με τις ανάγκες του παρόχου. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει στη δημιουργία μιας ομάδας 50 μηχανικών, οι οποίοι επιχειρούν να βελτιστοποιήσουν προϊόντα της Intel, έτσι ώστε να λειτουργούν αποδοτικότερα με το ειδικό software δικτύωσης της AT&T, το οποίο σχεδιάζεται να διατεθεί στο κοινό χωρίς χρέωση.

“Η καλύτερη νέα τεχνολογία από το IDF 2016″ (από το Intel IQ): Φαίνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή geeks στον κόσμο, αλλά για 6.000 κατασκευαστές που συμμετέχουν στο Intel Developer Forum 2016 στο San Francisco πρόκειται για ένα τεράστιο εφαλτήριο για το ψηφιακό μέλλον.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

“Κάθε αυτόνομο αυτοκίνητο θα παράγει μια μέρα περισσότερα δεδομένα απ’ ότι χιλιάδες άνθρωποι” (από το Mashable): Θα υπάρξει ένας τεράστιος όγκος πληροφορίας που θα κυκλοφορεί τριγύρω μας στο εγγύς μέλλον και οι άνθρωποι δεν θα είναι οι μόνοι που θα την παράγουν. Το αυτοκίνητό σας θα στέλνει και θα λαμβάνει δεδομένα, θα ρίχνει ματιές στον καιρό, θα πορεύεται μέσα στην κίνηση κ.λπ.

“Αυτόνομα αυτοκίνητα: ο δρόμος μπροστά μας” (από το Intel IQ): Στο Intel Developer Forum 2016, οι προγραμματιστές είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος.

Από την Intel : Η Ιntel επιταχύνει το όραμα για την αυτόνομη οδήγηση στην Ημέρα Επενδυτών του IDF

JOULE MODULE

unnamed (3)
O DJ Sures (αριστερά) με τα EZ-Robots μιλά με την La Tiffaney Williams από την Ιntel σχετικά με τα ρομπότ που χρησιμοποιούν το Intel Joule module στο Intel Developer Forum 2016 στο San Francisco την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

“Η Intel αποκαλύπτει το νέο Joule Module , που αλλάζει τα δεδομένα για το Internet ofThings” (από το CRN ): Η Intel έβαλε νέα στοιχήματα την Τρίτη στο Internet of Things, με την παρουσίαση της πλατφόρμας Joule, το οποίο αποτελεί ένα ολόκληρο σύστημα σε ένα module, σχεδιασμένο για εφαρμογές IoT και συμπυκνώνει υψηλή απόδοση, συνδυάζοντάς την με χαμηλή κατανάλωση.

Η Intel ρίχνει το γάντι στο Raspberry Pi 3 με την πλακέτα Joule”(από το PC World ): Η Intel εξαπέλυσε έναν νέο αντίπαλο του Raspberry Pi 3, την πλακέτα ανάπτυξης Joule, η οποία εμπεριέχει ανώτερα γραφικά και ασύρματη συνδεσιμότητα. Ο κατασκευαστής κυκλωμάτων έχει προικίσει την πλακέτα ανάπτυξης με τεχνολογία, η οποία απαντάται σε κανονικά PC: 64μπιτος τετραπύρηνος επεξεργαστής Atom, γραφικά 4Κ, συνδεσιμότητα 802.11ac και χαρακτηριστικά μνήμης DDR4. … Το Joule θα παρέχει υπολογιστική ισχύ υψηλού επιπέδου για ρομπότ, drones, έξυπνες συσκευές και συσκευές wearable.

“Το Intel Joule είναι το ισχυρότερο kit ανάπτυξης που έχει παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι σήμερα” (από το Engadget): Η εταιρεία αναφέρει ότι το μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης Joule, θα είναι ιδανικό για περιπτώσεις δοκιμών σε ρομποτικά συστήματα, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, βιομηχανικές εφαρμογές Internet of Things και μια σωρεία άλλων κατηγοριών. Επίσης, φαίνεται ότι θα αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα τρόπο, για σπουδαστές, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αίσθησης βάθους RealSense, στα σχολεία.

Από την Intel : Φτιάξτε εκπληκτικά πράγματα στο IoT και την επιχειρηματικότητα με το Intel Joule

INTEL SOC DEVELOPER FORUM

“Η Intel βάζει την επωνυμία της στο Stratix 10, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς” (από το ZDNet): Ο Brian Krzanich έδειξε στο ακροατήριο του Intel SoC Developer Forum το πρώτο Stratix 10 FPGA με την επωνυμία της Intel. Το Stratix 10 θα είναι το πρώτο FPGA φτιαγμένο από την Intel, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία κατασκευής 14nm, προερχόμενο από την εξαγορά της Altera. Αυτή η μετάβαση επωνυμίας από την Altera στην Intel αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την εταιρική εξαγορά.

“Η Intel θα επιταχύνει την Altera , αναφέρει ο CEO“από το EE Times): Ο Brian Krzanich, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, την 3η ημέρα του Intel SoC FPGA Developer Forum (ISDF), σκιαγράφησε το όραμα της Intel και την στρατηγική της, αναφορικά με τα FPGAs και τα SoC FPGAs. Αυτό το όραμα περιλαμβάνει την επένδυση και ανάπτυξη της επιχείρησης της Intel στον κλάδο του FPGA μέσω διακριτών FPGAs και SoC FPGAs, τα οποία ενσωματώνουν αρχιτεκτονική, τόσο από την ARM, όσο και από την Intel. Ο Brian επανέλαβε τη θέση της Intel για την υποστήριξη των πελατών FPGA, με τη συνέχιση της παροχής των ίδιων επιπέδων εξαιρετικής υποστήριξης, την οποία απολάμβαναν από την Altera, καθώς και τη συνέχιση της μακρόχρονης υποστήριξης της διάρκειας ζωής των προϊόντων FPGA.

Από την Intel : Το μέλλον του FPGA από την Intel: είμαστε εδώ για να παραμείνουμε

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗTΑ

unnamed (4)
O Craig Raymond από την Intel παρουσιάζει τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας Project Alloy στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας την 1η ημέρα του Intel Developer Forum 2016 στο San Francisco την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016. Ο CEO της Intel, Brian Krzanich εξήγησε το μοναδικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Intel στο μέλλον, καθώς τα όρια του computing θα συνεχίσουν να διευρύνονται.

“Η Intel , με τη μάσκα Project Alloy, θέλει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή “συνενωμένης πραγματικότητας”(merged reality)” (από το Fast Company): Η εταιρεία ανακοίνωσε μια πλατφόρμα μάσκας εικονικής πραγματικότητας με την ονομασία Project Alloy, εξηγώντας την έννοια της “συνενωμένης πραγματικότητας”, έναν όρο που έχει επινοηθεί για να περιγράψει την εμπειρία, που είναι σε θέση να δημιουργήσει το Alloy. Παρότι προέρχεται από την Intel, το Alloy – σε αντίθεση με το Oculus Rift και το HTC Vive – διακρίνεται, εν μέρει, από το γεγονός ότι δεν βασίζεται σε ένα PC για την υπολογιστική του ισχύ. Αντιθέτως, είναι αυτόνομο και εμπεριέχει όλα όσα απαιτούνται για τη δημιουργία της εμπειρίας, μέσα στη μάσκα.

“Το Project Alloy της Intel κόβει τον ομφάλιο λώρο” (ρεπορτάζ σε βίντεο του CNET)

Από την Intel : Η Ιntel αποκαλύπτει το Project Alloy

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ακόμη στα σπάργανά της αναφέρει το στέλεχος της Intel , Diane Bryant” (από το VentureBeat): την προηγούμενη εβδομάδα, η Intel προχώρησε σε μια τολμηρή κίνηση με την εξαγορά της Nervana, ενός από τα πιο εξέχοντα startups στην βαθιά εκμάθηση (deep learning), μια μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης που περιλαμβάνει την εκπαίδευση τεχνητών νευρωνικών δικτύων πάνω σε δεδομένα και, έπειτα, την εξαγωγή πορισμάτων πάνω σε αυτά τα δεδομένα. Σήμερα, καθώς η Intel ανακοίνωνε τη νέα γενιά επεξεργαστών για servers Xeon Phi, δόθηκε έμφαση στη δυνατότητά τους να διαχειρίζονται εφαρμογές τεχνητής νουμοσύνης. Είναι προφανές ότι, η εταιρεία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τομέα, μετά από την αξιοσημείωτη προώθηση της τεχνολογίας και από την Nvidia, η οποία κατασκευάζει κάρτες γραφικών. “Ο κόσμος της τεχνητής νουμοσύνης είναι ακόμη στα σπάργανά του”, ανέφερε στο VentureBeat η κ. Diane Bryant, executive vice president and general manager – Intel Data Center Group.

“Η Intel βάζει (ξανά) στο στόχαστρό της την Nvidia με το νέο chip τεχνητής νοημοσύνης και με τη συνεργασία της με την Baidu ” (από το Forbes ): Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την Nvidia, η Intel ανακοίνωσε, την Τετάρτη, έναν νέο επεξεργαστή για server, που είναι ειδικά σχεδιασμένος για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, και συγκεκριμένα την τρίτη γενιά Xeon Phi, με την κωδική ονομασία “Knights Mill”. Η Intel ελπίζει ότι το chip θα της δώσει μεγαλύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη (αν και ακόμη μικρή) αγορά για μηχανική μάθηση, που είναι ένα υποσύνολο της τεχνητής νοημοσύνης και επιτρέπει στον υπολογιστή να μαθαίνει στον εαυτό του, αντί να δέχεται προγραμματισμό. Η Intel αναφέρει ότι μόνο το 7% όλων των servers που χρησιμοποιούνται για μηχανική μάθηση και μόλις το 0,1% τρέχουν εκτεταμένα νευρωνικά δίκτυα, ένα υποσύνολο της μηχανικής μάθησης που προσομοιώνει τους νευρώνες και τις συνάψεις του εγκεφάλου, για την κατανόηση αδόμητων δεδομένων.

“Η Intel αποκαλύπτει το επερχόμενο Xeon Phi Chip που στοχεύει τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης” (από το eWeek): Στο Intel Developer Forum, στις 17 Αυγούστου, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να καταστήσουν τα προϊόντα x86 τα θεμέλια για εφαρμογές εκπαίδευσης νευρωνικών δικτύων, καθοδηγώντας έτσι τις εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο συνδυασμός του Knights Mill — μιας παραλλαγής του Xeon Phi Knights Landing chip που στοχεύει στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης — καθώς και η παρουσία της Baidu στο IDF, ενισχύει ακόμη περισσότερο την Intel, στην προσπάθειά της να αποκτήσει ακόμη περισσότερη δυναμική στον τομέα της, γοργά αναπτυσσόμενης, τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της μηχανικής μάθησης, όπως δήλωσε ο Patrick Moorhead, principal analyst της Moor Insights and Strategy.

5G

“H Intel σχεδιάζει δοκιμές για το 5G το 2018, και εμπορική διάθεση το 2020″ (από το PC Magazine): Η Intel έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι είναι δεσμευμένη στο 5G και το ΙοΤ και ένας από τους λόγους είναι ότι, οι πιο σημαντικοί πελάτες της απαιτούν αυτή τη δέσμευση. Η εταιρεία θα ξεκινήσει δοκιμές για το 5G το 2018, ενώ σχεδιάζει την εμπορική του διάθεση μέχρι το 2020. … “Η μετάβαση στο 5G θα είναι τόσο σημαντική, όσο η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό”, δήλωσε ο Murthy Renduchintala, πρόεδρος της Intel IoT.

“IDF 2016: Η Intel ξεδιπλώνει τα σχέδιά της για το 5G , και τη στρατηγική για το IoT (από το ZDNet): “Το 5G στην πραγματικότητα, αφορά τις μηχανές”, ανέφερε η Sandra Rivera, vice president, Intel Data Center Group. “Οι δεκάδες δισεκατομμύρια μηχανές και αισθητήρες που θα συνδέσουν και θα δημιουργήσουν το πλέγμα των μελλοντικών μας δικτύων”. Στο IDF, η Intel έδειξε με πολλούς τρόπους, πως σκοπεύει να παράσχει την υπολογιστική ισχύ για αυτές τις μηχανές. Η κατασκευάστρια εταιρεία παρουσίασε πολλαπλά modules, τα οποία είναι σχεδιασμένα για κάθε είδους εφαρμογές ΙοΤ.

Από την Intel : 5 θέματα γύρω από το 5G (Infographic)

SILICON PHOTONICS

unnamed (5)
H Diane M. Bryant, executive vice president and general manager, Intel Data Center Group, ανακοινώνει στο Intel Developer Forum 2016 στο San Francisco την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, ότι οι πρώτοι οπτικοί πομποδέκτες Intel Silicon Photonics 100G είναι εμπορικά διαθέσιμοι. Κατά την ομιλία της, η κα Bryant μίλησε για την επιτακτική ανάγκη συνδεσιμότητας σε έναν όλο και περισσότερο δικτυωμένο κόσμο.

“Intel : Τα laser chips μας θα κάνουν τα sites όπως το Google και το Facebook ταχύτερα”(από το CNET): Το φως από laser έχει μπει σε μια νέα σειρά προϊόντων από την Intel, η οποία αναμένει ότι θα επιταχύνει τα data centers στην καρδιά των online υπηρεσιών όπως την αναζήτηση στο Google και την κοινωνική δικτύωση του Facebook. Μετά από χρόνια ερευνών, η Intel έχει ξεκινήσει να πουλά ένα προϊόν που χρησιμοποιεί την τεχνολογία με το όνομα silicon photonics, η οποία δημιουργεί laser απευθείας μέσα στα chips των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι οι επικοινωνίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χάρη στο φως που μεταδίδεται μέσα από καλώδια οπτικών ινών και μπορεί να μεταφέρει πολύ περισσότερη πληροφορία από τα ηλεκτρόνια σε τυπικά καλώδια χαλκού.

“Η Intel παρουσιάζει ένα silicon photonics module για ταχύτατη μεταφορά δεδομένων στα data centers” (από το VentureBeat ): Η Intel παρουσιάζει ένα νέο προϊόν silicon photonics, το οποίο θα καταστήσει πολύ ευκολότερη τη μεταφορά δεδομένων στα data centers με τεράστιες ταχύτητες. Το Intel PSM4 silicon photonics module μπορεί να μεταφέρει 100 gigabits το δευτερόλεπτο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, διευκολύνοντας το διαμοιρασμό δεδομένων σε μεγάλες ταχύτητες στη “ραχοκοκαλιά” του data center. Η τεχνολογία αυτή είναι αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών να συνδυαστούν τα ηλεκτρονικά και τα οπτικά εξαρτήματα σε ένα πλαίσιο πυριτίου, με χαμηλότερο κόστος και ευκολότερη διαδικασία κατασκευής.

EUCLID

O νέος υπολογιστής της Intel μπορεί να λειτουργήσει ως εγκέφαλος σε ρομπότ” (από τοPCWorld): Ένας προσωπικός υπολογιστής με την ονομασία Euclid από την Intel, ενδέχεται να απλοποιήσει πολύ την ανάπτυξη των ρομπότ. Ο Euclid μοιάζει περισσότερο με την κάμερα Kinect στις κονσόλες Xbox, αλλά πρόκειται για ένα PC, που μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός ρομπότ. Μπορεί κανείς να εγκαταστήσει τον υπολογιστή Euclid στο χώρο που βρίσκονται τα “μάτια” ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ. … Ο Euclid διαθέτει μια κάμερα 3D RealSense, η οποία μπορεί να παίξει το ρόλο των ματιών για το ρομπότ, λαμβάνοντας εικόνες σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει κίνηση και αισθητήρες θέσης, που επιτρέπουν στο ρομπότ να κινείται τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό χώρο.

“Ο υπολογιστής της Intel , Euclid RealSense PC , που έχει μέγεθος σοκολάτας, καθώς και το Joule Devkit τροφοδοτούν τους ρομποτικούς μας δυνάστες” (από το HotHardware): Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που ανακοινώθηκαν αυτό το πρωινό, ήταν ο Euclid, που κατορθώνει να εμπεριέχει ένα πλήρες PC στο μέγεθος μιας συσκευής, όχι μεγαλύτερης από μια σοκολάτα, και τρέχει Ubuntu Linux και RobotOS. Ο Euclid έχει ακόμη και τη δική του εσωτερική μπαταρία, η οποία του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Στη συσκευή υπάρχει μια κάμερα Intel RealSense, η οποία, σύμφωνα με τον CEO της Intel, Brian Krzanich, φέρνει τους αισθητήρες στα ρομπότ. Επιβεβαιώνοντας αυτή τη δήλωση, ένα σύστημα Euclid εγκαταστάθηκε μέσα σε ένα μικρό ρομπότ που ανέβηκε στη σκηνή του IDF. Το ρομπότ είχε προγραμματιστεί, ώστε να χρησιμοποιεί την κάμερα RealSense για να ακολουθεί ανθρώπους. Κάτι σαν τον δικό σας προσωπικό παπαράτσι, αλλά λιγότερο ενοχλητικό!

Από την Intel : Η Ιntel ανακοινώνει εργαλεία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας RealSense

INTEL ΚΑΙ ARM

“Η Intel παίρνει την άδεια χρήσης της τεχνολογίας ARM για να ενισχύσει τις παραγωγικές της εργασίες” (από το Bloomberg): Η Intel Corp., παγκόσμια πρωτοπόρος στην κατασκευή ημιαγωγών, δήλωσε ότι έλαβε την άδεια χρήσης τεχνολογίας από την ανταγωνίστρια ARM Holdings Plc, μια κίνηση που θα την βοηθήσει να κερδίσει περισσότερους πελάτες για την παραγωγή chips για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Οι δύο κατασκευαστές chips, των οποίων τα σχέδια και η τεχνολογία κυριαρχούν στους υπολογιστές και τα φορητά συστήματα, αποκάλυψαν τη συμφωνία την Τρίτη 16 Αυγούστου, στο Intel Developer Forum του San Francisco. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Intel να προσφέρει σε άλλες εταιρείες ημιαγωγών τις πιο εξελιγμένες γραμμές παραγωγής 10 νανομέτρων, για την κατασκευή πολύπλοκων chips που χρησιμοποιούνται σε smartphones.

“Οι εργοστασιακές μονάδες της Intel αρχίζουν να παράγουν προϊόντα με την άδεια της ARM , προσελκύοντας κι άλλους πελάτες στο IDF 2016″ (από το Forbes ): Η δυνατότητα να κατασκευάζονται επεξεργαστές της ARM Holdings σε εργοστάσια της Intel, όπου παραδοσιακά παρήγαγαν μόνο επεξεργαστές χ86, προέρχεται από μια συνεργασία μεταξύ Intel και ARM, η οποία περιλαμβάνει την πλατφόρμα ARM Artisan Physical IP. Αυτό σημαίνει ότι η Intel έχει πρόσβαση στις λογικές βιβλιοθήκες υψηλής απόδοσης και υψηλής πυκνότητας της ARM, καθώς και στους μεταγλωττιστές μνήμης και το POP IP. Αν και η Intel είχε και στο παρελθόν τη δυνατότητα να κατασκευάζει εξαρτήματα βάσει της τεχνολογίας ARM, η προσθήκη του Artisan IP διευκολύνει τη διαδικασία.

Από την Intel : Η επιτάχυνση της καινοτομίας των μονάδων παραγωγής συντελεί σε έναν έξυπνο και συνδεδεμένο κόσμο

PROJECT AERO

unnamed (6)
Ένα, έτοιμο για πτήση drone, που χρησιμοποιεί το Intel Aero Compute Board και την τεχνολογία RealSense, πετάει κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Intel Developer Forum 2016 στο San Francisco την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

“Οι φιλοδοξίες της Intel για τα drones , απογειώνονται χάρη στο Project Aero (από τοPCMag): Σε ένα, ειδικά διαμορφωμένο, “κλουβί για drones”. Στον 2ο όροφο του Moscone Center, η Intel έκανε πολλαπλές επιδείξεις, στη διάρκεια της ημέρας για το Ready To Fly Drone. Αν και ο περιορισμένος χώρος δεν επέτρεπε πολύ περίτεχνα αεροβατικά, ο έμπειρος πιλότος του drone έδειξε τις δυνατότητες του μοντέλου Ready To Fly, που είναι εξίσου ευέλικτο και ευκίνητο, όσο και τα μεγαλύτερα μοντέλα. Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτό είναι το βασικό μοντέλο της πλατφόρμας, είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι δημιουργικοί και πολυμήχανοι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να οδηγήσουν το Aero σε ακόμη πιο εντυπωσιακές οπτικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις, στους επόμενους μήνες.

Από την Intel : Νέες ευκαιρίες και τεχνολογίες στη διάθεση των προγραμματιστών και ένθερμων ερασιτεχνών των drones

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ

“Η Intel βάζει μπροστά τις μηχανές του 5G” (από την The Australian ): Η Intel επιταχύνει τη μετάβαση για την “μετα-smartphone” εποχή. O αμερικανικός κολοσσός αποκαλύπτει το ρόλο που θα διαδραματίσει στην επανάσταση του 5G. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το Developer Forum στο San Francisco για να σκιαγραφήσει τα σχέδιά της για τα επόμενα χρόνια. Ο general manager of 5G business and technology της Intel, Rob Topol, δήλωσε στην The Australian ότι η εμφάνιση του 5G θα είναι ένα “ορόσημο” για την βιομηχανία τηελπικοινωνιών.

“Γυαλιά δεδομένων αντί για παλιό hardware” ( από τη Handelsblatt): Στη δεκαετία του ’80, οι δυο γίγαντες του κλάδου πληροφορικής, Intel και Microsoft, κυριαρχούσαν στην αγορά των PCs. Τώρα συνεργάζονται ξανά για να κατακτήσουν το τοπίο των υπολογιστών του μέλλοντος. Και οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι πολλές. … Ο συνδυασμός των Windows 10 και του Alloy έχει τις προοπτικές να αλλάξει δραματικά τον γοργά αναπτυσσόμενο κλάδο εικονικής πραγματικότητας. Είναι όπως το 1975, όταν η Microsoft και η Intel άλλαζαν μαζί τον κόσμο της πληροφορικής, επειδή ο Bill Gates, ο Paul Allen και ο Monte Davidoff έγραψαν τη γλώσσα προγραμματισμού Altair BASIC για τον επεξεργαστή Intel 8080.

“Project Alloy : Η Intel παρουσιάζει γυαλιά συγχωνευμένης πραγματικότητας” (από τοSpiegel Online): Η Intel θέλει να επιλύσει τα προβλήματα με τα υπάρχοντα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Ένα νέο σύστημα, έχει σκοπό να συγχωνεύσει τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο. Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει την υποστήριξή της. … Η υπάρχουσα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας είναι πολύπλοκη και όχι τόσο εύχρηστη για όλους. … Στο διεθνές ετήσιο συνέδριό της, η Ιntel ανακοίνωσε το νεότερο σχέδιό της: ένα νέο σύστημα με την ονομασία “Alloy”, φτιαγμένο για να εξαλείψει τους περιορισμούς στην εικονική πραγματικότητα.