«Η Διάσωση», μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έρχεται στα κανάλια Novacinema.

Η υποψήφια για 7 Όσκαρ ταινία επιστημονικής φαντασίας, «Η Διάσωση», του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τον συγκλονιστικό Ματ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχεται σε ‘Α τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στις 22:00.

Με εξαιρετικό σενάριο (υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου), υποκριτική (ο Ματ Ντέιμον ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ ‘Α Ανδρικού ρόλου, ενώ τελικά απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του), εντυπωσιακά ειδικά εφέ (υποψήφια για Όσκαρ Ήχου, Μιξάζ, Οπτικών εφέ και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης) και εμπλουτισμένη με ακριβή επιστημονικά στοιχεία, η ταινία «Η Διάσωση» είναι ίσως μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία ήταν επίσης υποψήφια και για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Αρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Ο Γουάτνι, όντας ακόμα ζωντανός, βρίσκεται ξαφνικά μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητά του για να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης.

Ο Ματ Ντέιμον πλαισιώνεται από ένα επίσης εξαιρετικό καστ ηθοποιών: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κρίστεν Γουίγκ, Κέιτ Μάρα, Σον Μπιν, Τζεφ Ντάνιελς και Μάικλ Πένια.

Η ταινία μετά την προβολή της, θα είναι διαθέσιμη στις υπηρεσίες Nova GO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!