Ο managing partner και επικεφαλής του τμήματος marketing της Viva Wallet, Παναγιώτης Τσάκος μας ξεναγεί στις πρωτοποριακές υπηρεσίες καθώς και στην φιλοσοφία του πρώτου ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος στην Ελλάδα.

Ο Chief Marketing Officer & Managing Partner της Viva Wallet, Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Chief Marketing Officer & Managing Partner της Viva Wallet, Παναγιώτης Τσάκος.

Η πλατφόρμα Viva Wallet δείχνει να έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ελληνικό κοινό, ιδιαίτερα μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη των capital controls. Θα μπορούσατε επιγραμματικά να μας εξηγήσετε τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας σας;

To Viva Wallet αποτελεί το 1ο ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μια νέα, ολοκληρωμένη λύση πληρωμών, για ιδιώτες , ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Με το Viva Wallet, ένας επιχειρηματίας δέχεται πληρωμές με κάθε τρόπο (κάρτες, μετρητά, ebanking, πληρωμή με Viva Wallet, πληρωμή μέσω της υπηρεσίας Pay@Home) στο e- shop ή τη mobile εφαρμογή, αλλά και σε φυσικά καταστήματα χρεώνοντας κάρτες πελατών του με σύγχρονες λύσεις POS, mPOS. Πληρωμές, όμως, δέχεται και χωρίς κάρτα ή μετρητά από τους Viva Wallet χρήστες, μέσω των πρωτοποριακών υπηρεσιών πληρωμής με Viva QR Code ή πληρωμής επιχείρησης μόνο με εμπορικό ΑΦΜ. Στις συμπληρωματικές δυνατότητες της πλατφόρμας, προστίθενται η πληρωμή προμηθευτών και συνεργατών με μεταφορές ποσών σε IBAN, η δημιουργία ειδοποιήσεων πληρωμών, η εξόφληση 300+ λογαριασμών και υπηρεσιών.

Στον ιδιώτη, το Viva Wallet, παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Viva.gr και ταυτόχρονα αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για ολοκλήρωση πληρωμών και μεταφορά χρημάτων σε τρίτους, εύκολα, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς κόστος. Η φόρτιση του Viva Wallet, γίνεται μέσω πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, απευθείας μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του ιδιώτη, με μετρητά σε περισσότερα από 1000 Viva Spots σε όλη την Ελλάδα ή εξαργυρώνοντας έναν κωδικό Viva e-money. Με το Viva Wallet, o καταναλωτής πληρώνει με ασφάλεια και ένα μόνο κλικ σε e-shops που έχουν σήμα πληρωμής Viva Wallet, αλλά και μέσω του κινητού του, σε φυσικά καταστήματα αναζητώντας το Viva QR code στο εκάστοτε ταμείο.  Επιπλέον, μπορεί να εξοφλήσει γρήγορα περισσότερους από 300 λογαριασμούς και υπηρεσίες,  να πληρώσει οποιονδήποτε επαγγελματία, ενώ χρησιμοποιώντας  τη Viva Wallet Card, που συνδέεται αυτόματα με το υπόλοιπο του Viva Wallet, μπορεί να πραγματοποιεί αγορές σε 32 εκατομμύρια σημεία παγκοσμίως, με το σήμα MasterCard.

 

Είναι προφανές πως βασικό συστατικό για την επιτυχία του viva wallet αποτελεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Μιλήστε μας λίγο για την εταιρική σας δομή και για την χρηματοδότηση της εταιρείας σας. Ποιοι παράγοντες θεωρείτε πως εξασφαλίζουν τον καταναλωτή, αλλά και τον επαγγελματία που σας εμπιστεύεται;

Η εταιρεία μας αποτελεί το 1ο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στην Ελλάδα, αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος, για λειτουργία σε 31 χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Ο Όμιλος διοικείται από πέντε φυσικά πρόσωπα, απασχολεί περισσότερα από 180 άτομα, εκ των οποίων 60 είναι developers και αποτελεί μια από τις κυρίαρχες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, με τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών εφαρμογών.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Όμιλος ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία του με επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και πλέον οι εταιρείες αυτές διαθέτουν ποσοστό 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ενεργή συμμετοχή στο management την εταιρείας.

Κλειδί στην επιτυχία αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή αλλά και τους επαγγελματίες. Το Viva Wallet έχει καταφέρει να εξασφαλίζει τόσο στους μεν όσο και στους δε, μέγιστη ασφάλεια, ευκολία και αμεσότητα στις συναλλαγές τους, μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας, χωρίς κρυφές χρεώσεις, χωρίς τη μεσολάβηση τραπεζών και κυρίως χωρίς συνδρομή. Με συνεχή υποστήριξη και 24/7 διαθεσιμότητα, παρέχει σε κάθε καταναλωτή ευελιξία και άμεσο έλεγχο των κινήσεών του (μέσω Viva Wallet app ή web).

 

Ποιοι οι όροι συνεργασίας σας με το retail; Πώς μπορεί ένα μικρό κατάστημα να ενσωματώσει τις λύσεις σας και ποια επιπρόσθετη αξία μπορείτε να του εξασφαλίσετε, εκτός από έναν ευέλικτο τρόπο πληρωμών;

Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθος της επιχείρησης,  η εγγραφή στο Viva Wallet απαιτεί μόλις 5 λεπτά. Εφόσον, η διαδικασία ολοκληρωθεί, κάθε έμπορος, ελεύθερος επαγγελματίας ή e-shop μπορεί κατευθείαν, εύκολα και με ασφάλεια να ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές χρησιμοποιώντας το Viva Wallet λογαριασμό. Στις συμπληρωματικές πρωτοποριακές λύσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, προστίθεται το φιλικό περιβάλλον διαχείρισης είτε με web access είτε χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο API της υπηρεσίας, για όποιο μοντέλο συνεργασίας και να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.