Με προϊόντα εύχρηστα, αποδοτικά και διαχρονικά, η LG φέρνει την αιχμή της τεχνολογικής έρευνας ολοένα και πιο κοντά στον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

LG_Curved OLED_77EG9700_2Το 1926, σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘Collier’, o επιστήμονας και εφευρέτης Nikola Tesla περιγράφει έναν κόσμο όπου οι επικοινωνίες θα είναι ασύρματες και, ουσιαστικά, προβλέπει με εκπληκτική ακρίβεια τα σημερινά έξυπνα κινητά και τα tablets. Συγκεκριμένα δε, αναφέρεται στη δυνατότητα των ανθρώπων να βλέπουν το συνομιλητή τους μέσα από φορητές συσκευές, οι οποίες θα είναι απλές στη χρήση και θα μπορεί να έχει ο καθένας στην τσέπη του.

 

Κατά τη δεκαετία του 1960, οι δημιουργοί ταινιών και τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας, όπως η ‘Οδύσσεια του Διαστήματος’ (1968) και το ‘Σταρ Τρεκ’ (1966-1969), περιγράφουν έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία μοιάζει εξωπραγματική για τα δεδομένα της εποχής τους, όμως σήμερα δείχνει απόλυτα ρεαλιστική.

 

Και παρόλο που, σε αντίθεση με το ρολόι του Captain Kirk, τα σημερινά LG smartwatches δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα πέρατα του Γαλαξία, η τεχνολογία που προσφέρει σήμερα η LG και άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών στους σύγχρονους καταναλωτές ξεπερνά τις δυνατότητες ακόμη και του πιο ευφάνταστου εφευρέτη, σκηνοθέτη ή συγγραφέα έργων επιστημονικής φαντασίας του προηγούμενου αιώνα.

 

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, η LG Electronics επιδιώκει διαρκώς την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, τα οποία, ακόμη και αν σε πρώτο χρόνο θεωρηθούν πολύ φουτουριστικά, τελικά θα βρουν τη θέση τους στην καθημερινή μας ζωή, κάνοντάς τη τελικά πιο άνετη και εύκολη. Παράλληλα, με το να είναι βέβαια φιλικά στη χρήση, τα προϊόντα της LG είναι ταυτόχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ διαθέτουν διαχρονικό και κομψό σχεδιασμό.

 

LG Watch Urbane 2nd EditionΟι καταναλωτές, από την πλευρά τους, αναζητούν συνεχώς προϊόντα με χαρακτηριστικά και σχεδιασμό που έρχεται από το μέλλον, όπως τουλάχιστον το φαντάζεται αυτό το μέλλον ο καθένας από εμάς σε κάθε δεδομένη στιγμή. Και αυτή ακριβώς η πίεση δίνει τελικά ώθηση σε κατασκευαστές, όπως η LG, να επενδύουν συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, προκειμένου να μπορούν να παρουσιάζουν, για παράδειγμα, ‘έξυπνες’ τηλεοράσεις – λεπτές σαν χαρτί – με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, ταυτόχρονη σύνδεση στο διαδίκτυο, λειτουργίες αναγνώρισης κίνησης και μικρή κατανάλωση ενέργειας.

 

Πριν 10 μόλις, χρόνια μια τέτοια συσκευή ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όμως σήμερα, συσκευές της LG, όπως οι τηλεοράσεις OLED, το τηλεχειριστήριο Magic Remote και η πλατφόρμα WebOS 2.0 της LG, προσφέρουν ακριβώς αυτά και ακόμη περισσότερα!

 

Στην πραγματικότητα, μέσα από την επιβράβευση της καινοτομίας και των κατασκευαστών, οι οποίοι δεν αρκούνται στην απλή αντιγραφή της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει κάποιος άλλος, οι καταναλωτές ανοίγουν το δικό τους δρόμο προς το μέλλον, με τους όρους που αυτοί οι ίδιοι θεωρούν σημαντικούς. Η LG και όσοι κατασκευαστές φιλοδοξούν να παραμείνουν μεταξύ των πρώτων επιλογών του σύγχρονου καταναλωτή, είναι υποχρεωμένοι να αναπτύσσουν διαρκώς νέα δυναμικά προϊόντα, αλλά και να εφευρίσκουν και να καθιερώνουν στη συνείδηση των καταναλωτών ολόκληρες νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα smartwatches.

 

LG_Curved OLED_77EG9700_1Προηγμένες συσκευές, όπως το LG Watch Urbane LTE, δεν φέρνουν μόνον τον κόσμο του διαδικτύου στον καρπό του χεριού μας, αλλά μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε κλήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεσή τους με κάποιο smartphone. Όπως ακριβώς και το ρολόι του Captain Kirk.

 

Κι ενώ η τεχνολογία που βλέπουμε στα έργα επιστημονικής φαντασίας εξακολουθεί να φαίνεται εξαιρετικά φουτουριστική και εξελιγμένη, γνωρίζουμε πλέον καλά ότι η διαρκής προσπάθεια και οι επενδύσεις καλλιεργούν το έδαφος, επάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν οι λύσεις που ‘αύριο’ θα αποτελέσουν την πραγματικότητα. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να ισχυριστεί ότι η επιστημονική φαντασία δίνει στους ερευνητές έμπνευση και ένα εξαιρετικό πεδίο άντλησης ιδεών, οι οποίες θα παρακινήσουν ολόκληρη τη βιομηχανία να αναπτύξει την ‘επόμενη μεγάλη ιδέα’ για ένα καλύτερο, αισιόδοξο και λαμπρό μέλλον.