Η Salesforce προχώρησε σε μια σειρά αναβαθμίσεων τεχνητής νοημοσύνης στις λύσεις αυτοματοποίησης, ενοποίησης και διαχείρισης API του MuleSoft.

Οι βελτιστοποιήσεις αυτές στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους προγραμματιστές και τους επιχειρηματικούς χρήστες να απλοποιήσουν τη ροή εργασιών και τις διαδικασίες, να επιταχύνουν την απόδοση της επένδυσης (time to value) και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Η λειτουργία Intelligent Document Processing (IDP) του Mulesoft επιτρέπει την εξαγωγή και τη γρήγορη οργάνωση δεδομένων από διάφορες μορφές εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων PDF και εικόνων. Σε αντίθεση με άλλες λύσεις αυτοματοποίησης, το IDP της MuleSoft είναι απρόσκοπτα ενσωματωμένο στο Salesforce Flow για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αυτοματοποίησης end-to-end. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση του Einstein, του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης της Salesforce, στα εργαλεία pro-code και low-code του MuleSoft, επιταχύνεται η παράδοση έργων, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενοποιούν στοιχεία και εφαρμογές, καθώς και να προχωρούν σε αυτοματοποίηση χρησιμοποιώντας εντολές φυσικής γλώσσας απευθείας μέσα στο IDP, το Flow Builder και το Anypoint Code Builder.

Οι συνεχείς αυξήσεις στα αιτήματα για projects (με άνοδο 39% πέρυσι) ασκούν έντονη πίεση στις ομάδες ΙΤ, καθιστώντας την εκτέλεση και διαχείριση των έργων ολοένα και δυσκολότερη. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να προσφέρει λύσεις αυτοματοποίησης, με το 86% των υπευθύνων πληροφορικής να πιστεύει ότι η τεχνολογία αυτή σύντομα θα παίξει σημαντικό ρόλο στους οργανισμούς τους.

Οι νέες δυνατότητες στην ενσωμάτωση και διαχείριση API του MuleSoft περιλαμβάνουν:

  • Τον Πίνακα Ρυθμίσεων Anypoint Code Builder, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να αναπτύσσουν APIs και αυτοματισμούς απευθείας μέσω μιας φιλικής διεπαφής χρήστη (UI). Οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα τα projects τους και να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να δημιουργήσουν αρχικό κώδικα για οποιαδήποτε προσαρμοσμένη ροή, ενώ ο πίνακας ρυθμίσεων καθιστά εύκολη τη διαμόρφωση αυτών των ροών εντός της πλατφόρμας για την παραγωγή πλήρως λειτουργικών, προσαρμοσμένων API και ενοποιήσεων χωρίς να χρειάζεται να γράψουν κώδικα από την αρχή.
  • Το Einstein για το Anypoint Code Builder δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να ενοποιούν ροές χρησιμοποιώντας εντολές φυσικής γλώσσας και να εισάγουν νέες περιπτώσεις χρήσης (use cases) για συνδέσμους όπως τo SAP και το NetSuite, επιταχύνοντας την ενσωμάτωση.
  • Τους MuleSoft Accelerators, οι οποίοι παρέχουν νέα use cases για το λιανικό εμπόριο, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την υγειονομική περίθαλψη. Για παράδειγμα, στον τομέα της υγείας, το Mulesoft Accelerator επιτρέπει την αξιοποίηση δεδομένων για ιατρική έρευνα και εκπαίδευση μοντέλων ΤΝ με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών. Οι προγραμματιστές μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια στα συστήματα ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (EHR) και να κάνουν τροποποιήσεις που επιτρέπουν τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών, διατηρώντας παράλληλα το ιατρικό απόρρητο.
  • Το Anypoint Monitoring επιτρέπει στους προγραμματιστές να επιβλέπουν τους φόρτους εργασίας APΙ που ενσωματώνουν την ΤΝ στα οικοσυστήματα των εφαρμογών τους. Για παράδειγμα, μπορούν να παρακολουθούν τα αιτήματα σε δίκτυα εφαρμογών και API μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) για να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα μοντέλα ενός οικοσυστήματος TN, να εντοπίσουν τα σημεία συμφόρησης της απόδοσης και να διασφαλίσουν απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη LLM.