Η ένωση «Cosmos Business Systems και ο ΟΤΕ» έφεραν εις πέρας το έργο του Data Center για τις ανάγκες της πράξης Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-ΥπΑΑΤ) του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που είχε προκηρυχθεί το 2013.

cosmos business systemsΗ ένωση των εταιρειών Cosmos Business Systems και ο ΟΤΕ ολοκλήρωσαν με επιτυχία το έργο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων – Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., που είχε προκηρύξει τον Οκτώβριο του 2013 μέσω διεθνούς διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία για την: “Προμήθεια Υλικού & Λογισμικού για την υποστήριξη των Υποέργων της Πράξης Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-ΥπΑΑΤ)”.

 

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η προμήθεια του απαραίτητου υλικού εξοπλισμού, συστημικού λογισμικού και λογισμικού βάσεων δεδομένων (Data Center) έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία των υπολοίπων 8 υποέργων της Πράξης (e-ΥΠΑΑΤ) «Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Υπηρεσίες». Σημαντική απαίτηση του έργου αποτέλεσε η ανάγκη να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επεκτάσεις και αναβαθμίσεις αυτού καθώς και η προμήθεια νέου συστήματος.

 

Κύριος στόχος του έργου είναι:

 

-η ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των πληροφοριακών πόρων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
-η επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακας
-Η προμήθεια του Data Center, η εγκατάστασή και διαχείρισή του καθώς και το migration με την υπάρχουσα υποδομή
-Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ωφελούμενων τελικών αποδεκτών που είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας

 

Το σημαντικό αυτό από πλευράς Integration έργο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρ΄όλες τις τεχνικές απαιτήσεις που ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκες επειδή συνδύαζαν την τελευταία λέξη τεχνολογίας υλικού και λογισμικού πολλών διεθνών κατασκευαστών όπως η HP, η ORACLE, η ΙΒΜ, η Cisco κλπ. Το έργο είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία. Η αξία του ανήλθε σε 1,9 εκ € με το ΦΠΑ.