Η Longaccess, η startup αρχειοθέτησης στο cloud, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από το Jeremie Openfund ΙΙ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στα 410.000 ευρώ.


big stashΗ Longaccess ειδικεύεται στην αρχειοθέτηση στο cloud. Σήμερα, η εταιρία ανακοινώνει την έναρξη της BigStash (www.bigstash.co), μιας υπηρεσίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να διατηρούν αρχεία του υλικού τους online – είτε πρόκειται για λίγα gigabyte είτε για πολλαπλά terabytes.


Ο Παναγιώτης Βρυώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Longaccess είπε: «Καθώς ο όγκος των δεδομενων που παράγεται για οικιακή και επαγγελματική χρήση αυξάνει εκθετικά, η αρχειοθέτησή τους στο cloud αναδεικνύεται σε σημαντικό πρόβλημα που δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες, δημοφιλείς υπηρεσίες. Εκτιμούμε ότι η ζήτηση για αρχειοθέτηση στο cloud θα ξεπεράσει τελικά ακόμη και την ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων στα οποία απαιτείται συχνή πρόσβαση. Στόχος μας είναι να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα.»


Ο σχεδιασμός της υπηρεσίας κράτησε μήνες και η ομάδα χρειάστηκε να σχεδιάσει τα επιμέρους κομμάτια της πολλές φορές μέχρι να καταλήξουν στην σημερινή μορφή του BigStash: μια υπηρεσία απλή, καλοσχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση. Το BigStash επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με ασφάλεια στο cloud και να απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο τους. Οι δημιουργοί του BigStash, το παρομοιάζουν με ένα “πατάρι για ψηφιακά δεδομένα” που ο χρήστης δεν θέλει να σβήσει, αλλά δεν θα ήθελε και να καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο αποθήκευσης.


Σύμφωνα με την εταιρία, στα άμεσα σχέδιά τους είναι μία σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η σύνδεση με άλλους παρόχους cloud αρχειοθέτησης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα από και προς το BigStash όπως επίσης και μία πρωτότυπη προσέγγιση στην ασφάλεια και την προστασία δεδομένων.


Ο Γεώργιος Τζιραλής, partner στο Jeremie Openfund ΙΙ, δήλωσε: «Θεωρούμε την αρχειοθέτηση δεδομένων ένα ανοικτό πρόβλημα: Οι σημερινές λύσεις επικεντρώνονται κυρίως στον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και υπολογιστών και την συνεργασία πάνω σε ψηφιακά αρχεία, αλλά όχι στην αρχειοθέτηση. Χαιρόμαστε που μπορούμε να στηρίξουμε το όραμα μίας πολύ δημιουργικής ομάδας που φιλοδοξεί να υλοποιήσει μία υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες των χρηστών σε αυτό τον τομέα.»


Ο Παναγιώτης Βρυώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Longaccess, δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας, τόσο στο όραμά όσο και στις δυνατότητές μας. Η αποφασιστικότητά μας να προσφέρουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την υποστήριξη που μας παρέχουν.»


Η BigStash.co επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν αρχεία που δεν θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον. Όταν τα χρειάζονται, μπορούν να τα ζητήσουν λίγες ώρες πριν. Οι τιμές είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και τα πακέτα κυμαίνονται από 100GB σε παραπάνω από 5TB. Η υπηρεσία μάλιστα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δύσκολο να διαγραφούν ή να αντικατασταθούν αρχεία κατά λάθος.


Για την προώθηση της υπηρεσίας, το BigStash προσφέρει 5TB χώρο δωρεάν, για ένα χρόνο, σε όλους τους χρήστες που θα γραφούν στις προσεχείς μέρες.