Η Oracle έχει παρουσιάσει το Exalytics In-Memory Machine X4-4, σχεδιασμένο για ανάλυση υψηλής απόδοσης με εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας.


oracleΗ νέα έκδοση διαθέτει αναβαθμισμένο υλικό εξοπλισμό βασιζόμενο σε τέσσερις επεξεργαστές Intel Xeon E7-8895 v2, προσαρμοσμένους από την Intel για τα Oracle Engineered Systems. Αυτός ο επεξεργαστής έχει τη δυνατότητα για δυναμική επέκταση της συχνότητας λειτουργίας και του αριθμού των πυρήνων με λογισμικό Oracle, για μεγιστοποίηση της απόδοσης ως ανταπόκριση στους φόρτους εργασίας ανάλυσης επιχειρηματικών πληροφοριών που απαιτούν ταχύτερη απόδοση σε επίπεδο μονού νήματος, καθώς και υψηλά επίπεδα παράλληλης επεξεργασίας.


Το Exalytics In-Memory Machine X4-4 υποστηρίζει έως 3 TB μνήμης, 4,8 TB PCI Flash και 7,2 TB σε χωρητικότητα σκληρών δίσκων – αυξάνοντας τις δυνατότητες σε κάθε κατεύθυνση.


Το Oracle Database In-Memory είναι πλέον πιστοποιημένο για όλες τις διαμορφώσεις Oracle Exalytics. Σε συνδυασμό με τα έως 3 TB μνήμης που είναι διαθέσιμα ανά μηχάνημα, μπορούν να αποθηκεύονται στην cache ολόκληρα επιμέρους συστήματα δεδομένων αναφορών (data mart) και να εξασφαλίζουν γρήγορη δημιουργία αναφορών χωρίς αναβαθμίσεις που απαιτούν σημαντικές αλλαγές στην υποδομή.


Η Oracle συνεχίζει να επενδύει στο λογισμικό Exalytics In-Memory, παρέχοντας διάφορες λειτουργίες in-memory για το Oracle Essbase, όπως κατοχυρωμένους αλγόριθμους επεξεργασίας χωρίς κλείδωμα των δεδομένων (lockless), ειδική για το Oracle Exalytics διαχείριση ομάδων νημάτων και πόρων, καθώς και δυνατότητα εγγραφής από πολλούς χρήστες στο παρασκήνιο (background multiuser write) που βοηθάει στη θεαματική βελτίωση της συνολικής απόδοσης και επεκτασιμότητας του λογισμικού Oracle Essbase.


Το Exalytics In-Memory Machine X4-4 είναι μια ολοκληρωμένη λύση που διαθέτει ανανεωμένο κορυφαίο υλικό εξοπλισμό, μια εταιρική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας και λογισμικό ανάλυσης in-memory, όλα προ-ενοποιημένα για να εξασφαλίζεται χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και αυξημένη απόδοση.


Το Exalytics X4-4 είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει, άμεσα, τη μεγαλύτερη γκάμα δυνατοτήτων αναφορών και ανάλυσης, με υποστήριξη για νέες εκδόσεις των Oracle Endeca Information Discovery, Oracle Business Intelligence Foundation Suite, Oracle Business Intelligence Applications, Oracle Real-Time Decisions, Oracle TimesTen In-Memory Database και Oracle Hyperion Enterprise Performance Management, επιταχύνοντας τη δημιουργία αξίας.


Το Oracle Exalytics συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή αποδοχή από πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκατοντάδες εταιρείες κάθε μεγέθους υλοποιούν πολλαπλές μονάδες για να δημιουργήσουν πανίσχυρες πλατφόρμες ανάλυσης, οι οποίες χειρίζονται σημαντικούς όγκους δεδομένων και διαφορετικές ανάγκες ανάλυσης. Το Oracle Exalytics έχει τύχει αποδοχής σε μεγάλης κλίμακας υλοποιήσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, καθώς και σε μικρούς αλλά ευέλικτους οργανισμούς που απαιτούν ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και υψηλό βαθμό διαδραστικότητας.