H Intracom Holdings ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom.


intracom_logoΠρόκειται για το 49% της εν λόγω εταιρίας, το οποίο μεταβιβάζεται σε επενδυτές στο Dubai, έναντι συνολικής ωφέλειας ποσού €47 εκατ. εκ του οποίου ποσό 35 εκατ. € είναι καταβλητέο σε μετρητά και ποσό 12 εκατ. € εισφορά εκχωρούμενες στην Εταιρία απαιτήσεις.


Με την ολοκλήρωση της ως άνω μεταβίβασης, τερματίζονται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες της INTRACOM HOLDINGS από την προηγηθείσα πώληση του 51% της ΙNTRACOM TELECOM, τον Ιούνιο του 2006, αίρονται οι χορηγηθείσες από την Εταιρία εταιρικές και λοιπές εγγυήσεις υπέρ δανείων και εγγυητικών επιστολών της Intracom Telecom και η Εταιρία απαλλάσσεται από οποιεσδήποτε ευθύνες σε σχέση με τη διαχείριση ή ιδιοκτησία της INTRACOM TELECOM.


Μετά και την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας μεταβίβασης της Intracom Telecom και της πώλησης της hellas online η΄”μετά Σωκράτη Κόκκαλη εποχή” για τον όμιλο Intracom συνεχίζεται με τον Κωνσταντίνο Κόκκαλη στο “τιμόνι” του Ομίλου, που πλέον έχει συνολικό δανεισμό, μειωμένο στα 34 εκατ. ευρώ, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση πως προετοιμάζονται σημαντικές επενδυτικές και επιχειρηματικές κινήσεις.