Η EMC και η Pivotal ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο Scale-Out Data Lake για εφαρμογές Big Data.


EMC_Logo_110713Η δεύτερη έκδοση (2.0) του Data Lake Hadoop Bundle της EMC και της Pivotal προσφέρει ακόμη καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση και την προγνωστική ανάλυση πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων


Η EMC και η Pivotal® παρουσίασαν το Data Lake Hadoop Bundle 2.0, ένα ολοκληρωμένο και έτοιμο προς χρήση πακέτο, το οποίο συνδυάζει δυνατότητες αποθήκευσης (storage), επεξεργασίας (compute) και ανάλυσης (analytics) μεγάλου όγκου δεδομένων, κι έχει σχεδιαστεί ειδικά για πελάτες οι οποίοι δημιουργούν τώρα τα δικά τους scale-out Data Lakes με στόχο την προγνωστική ανάλυση (predictive analytics) των πληροφοριών που έχουν στη διάθεση τους.


Τα Data Lakes κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως χώροι με δυνατότητα διαρκούς επέκτασης (infinitely scalable), στους οποίους μπορεί κανείς να αποθηκεύει δεδομένα από κρίσιμες εφαρμογές, παραδοσιακές ή επόμενης γενιάς. Το scale-out Data Lake της EMC έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους οργανισμούς τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης των Big Data.


Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η EMC® και η Pivotal παρουσίασαν μια πρώτη εκδοχή του Data Lake Hadoop Bundle, στην οποία συνδυάζονταν η τεχνολογία Hadoop και τα εργαλεία προγνωστικής ανάλυσης (predictive analytics) με δυνατότητες scale-out storage σε επίπεδο ολόκληρης επιχείρησης. H έκδοση Data Lake Hadoop Bundle 2.0 είναι πλέον διαθέσιμη περιλαμβάνοντας την εφαρμογή EMC Data Computing Appliance (DCA), μια μηχανή επεξεργασίας big data που απλοποιεί δραματικά την ανάπτυξη και το scaling του πλαισίου Hadoop και των προηγμένων εργαλείων ανάλυσης. Το DCA ενοποιείται με το Isilon® scale-out NAS, καθώς και με τα Pivotal HD και Pivotal HAWQ®, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο που έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά τη δέσμευση της EMC και της Pivotal να προσφέρουν την τεχνολογία Hadoop για εφαρμογές προγνωστικής ανάλυσης σε επίπεδο επιχείρησης (enterprise-class predictive analytics).


Το DCA, μια προσθήκη στρατηγικής σημασίας, έχει βελτιστοποιηθεί για τις ανάγκες εφαρμογών big data, προσφέροντας στους χρήστες μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, υψηλές επιδόσεις για την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και εξαιρετικό time-to-value.


Tο Data Lake Hadoop Bundle 2.0 έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντλούν πιο γρήγορα αξία από τις εφαρμογές Hadoop Big Data, και παράλληλα να εξασφαλίσει μικρότερο κόστος κτήσης και διαχείρισης, σε σχέση με άλλες λύσεις οι οποίες απαρτίζονται από ξεχωριστά συστήματα και εφαρμογές. Το ολοκληρωμένο αυτό πακέτο περιλαμβάνει ένα pre-tested σύστημα ανάλυσης Big Data, ένα world-class σύστημα storage της EMC, και ένα σύνολο προηγμένων εργαλείων analytics σε Hadoop που προσφέρονται μέσα από enterprise appliances, διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη, ενιαία και αποτελεσματική λύση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα σε επίπεδο επιχείρησης.


Το Data Lake Hadoop Bundle 2.0 περιλαμβάνει:
– Enterprise-class, HDFS-ready, scale-out Isilon NAS storage nodes
– Κορυφαία εργαλεία enterprise Pivotal HD (Hadoop)
– Pivotal HAWQ, προ-εγκατεστημένα στο DCA, για κορυφαία εργαλεία Hadoop analytics.


Το Data Lake Hadoop Bundle 2.0 έχει τεθεί ήδη σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας.


Σχόλια αναλυτών:
Ashish Nadkarni, Διευθυντής Ερευνών στην IDC
«Η EMC και η Pivotal προσφέρουν ένα πακέτο τρομακτικής αξίας, τη στιγμή ακριβώς που οι πελάτες τους το έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο συνδυασμός δυνατοτήτων αποθήκευσης, επεξεργασίας και ανάλυσης για scale-out Data Lakes είναι εξαιρετικά πολύτιμος στην εποχή των Big Data — και η προσθήκη της δυνατότητας προγνωστικής ανάλυσης ( predictive analysis) σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη λύση πολύ γρήγορα, με τρόπο που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη της επιχείρησής τους».


Σχόλια στελεχών της EMC:
Jeremy Burton, President, Products and Marketing, EMC
«Τα Big Data βρίσκονται στο μυαλό πολλών οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως για πολλές επιχειρήσεις αυτό μεταφράζεται σε ανησυχία για το πώς μπορούν να τα αποθηκεύουν και να τα αξιοποιούν με τρόπο που θα προσθέτει αξία στις δραστηριότητες τους. Το συγκεκριμένο πακέτο της EMC και της Pivotal καλύπτει αυτές ακριβώς τις απαιτήσεις των πελατών οι οποίο διαμορφώνουν τώρα τα δικά τους scale-out Data Lakes, προσφέροντάς τους ένα σύστημα υψηλής απόδοσης μέσω του οποίου μπορούν να αξιοποιούν την τεχνολογία Hadoop για την ανάλυση Big Data. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τεράστιους όγκους δεδομένων και προσφέρεται πραγματικά ‘με το κλειδί στο χέρι».


Σχόλια στελεχών της Pivotal:
Scott Yara, Πρόεδρος της Pivotal
«Τα Big Data κρύβουν πάμπολλες ευκαιρίες, αν φυσικά οι εταιρείες διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να τα αξιοποιήσουν αποτελεσματικά. Συνδυάζοντας σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο δυνατότητες επεξεργασίας, αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων για Data Lakes, η EMC και η Pivotal επιτρέπουν στους πελάτες τους να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν την αξία των Big Data. Εργαζόμαστε συστηματικά με στόχο να κάνουμε την πρόσβαση στα Big Data πιο εύκολη για τον οποιοδήποτε, ευθύς εξαρχής».