Ο Θεόδωρος Φαράζογλου, εκπρόσωπος της Asus στην Ελλάδα, μιλά στο  techpress.gr για την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, τα κανάλια διανομής της και τα προϊόντα της.

Ο Θεόδωρος Φαράζογλου, Consultant Market Development Greece της Asus.

Ο Θεόδωρος Φαράζογλου, Consultant Market Development Greece της Asus.

Η ASUS είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ολοκληρωμένων υπολογιστικών λύσεων στην νέα ψηφιακή εποχή. Με προσωπικό που ξεπερνά τα 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, και μια κορυφαία ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, ο κύκλος εργασιών για το 2007 ανήλθε στα 6,9 δις δολάρια. Η ASUS βρίσκεται για 11η συνεχή χρονιά στη λίστα InfoTech 100 του Business Week, και κατέλαβε την 1η θέση στην Wall Street Journal για τα προϊόντα και την εξυπηρέτηση στην Ταϊβάν. Παράλληλα, βρίσκεται για 9η συνεχή χρονιά στη λίστα InfoTech 100 του Business Week, και κατέλαβε την 1η θέση στην Wall Street Journal για τα προϊόντα με τη βέλτιστη ποιότητα στην Ταϊβάν. Το techpress.gr μίλησε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, Θοδωρή Φαράζογλου, σε μια συνέντευξη που αποκαλύπτει τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της Asus για τη χώρα μας.


* Ποια ήταν η προσωπική σας πορεία πριν ενταχθείτε στο δυναμικό της Asus;
Η ενασχόλησή μου με την τεχνολογία είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς με θητεία ως διευθυντής πωλήσεων σε ελληνικές εταιρίες, αλλά και θητεία σε υποκαταστήματα πολυεθνικών ομίλων στην Ελλάδα


* Πείτε μας δυο λόγια για το γραφείο της Asus στην Ελλάδα και τις αρμοδιότητές του. Να περιμένουμε σύντομα την μετεξέλιξή του σε Asus Hellas; Αναλύστε μας το μέχρι σήμερα καθεστώς διάθεσης των προϊόντων της Asus στην χώρα μας.
Κυριότερος στόχος είναι το Asus brand να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και να κατακτήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο. Για τον λόγο αυτό η παρακολούθηση των εξελίξεων της αγοράς, η προσπάθεια για ανεύρεση νέων ευκαιριών συνεργασίας και ανάπτυξης, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συνεργατών μας και η εξυπηρέτησή τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Το επόμενο διάστημα η Asus θα μεγαλώσει, στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στους καταναλωτές μας και να προσφέρουμε τεχνολογικές λύσεις που να είναι πρωτοπόρες.
Όσον αφορά το καθεστώς διάθεσης τα official κανάλια διανομής είναι η Oktabit και η Interset για όλη την γκάμα των προϊόντων, η Infoquest για τα components (Motherboard, Vga κλπ) ,ενώ τα προιόντα μας διατιθενται από όλες τις μεγάλες αλυσίδες πληροφορικής όπως το Πλαίσιο, τα Multirama και το Ε-shop. Ενώ τα Netbooks διατίθεται και μέσα από στρατηγικούς συνεργάτες κινητής τηλεφωνίας.


* Η Asus δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς της τεχνολογίας. Θα μπορούσατε να «ξεναγήσετε» συνοπτικά τους αναγνώστες μας στην ευρύτατη γκάμα των προϊόντων σας;
Νομίζω ότι η δική μου ‘ξενάγηση’ όσο περιγραφική και να είναι σίγουρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη μοναδική ξενάγηση μέσω της ιστοσελίδας της Asus www.asus.com και να περιηγηθεί σε περισσότερες από 22 οικογένειες προϊόντων.


* Στην Ελλάδα, μάθαμε την κατηγορία των netbooks από την Asus. Ποιό το μέλλον της συγκεκριμένης κατηγορίας και ποιά η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού;
Η Asus με την οικογένεια Eee δημιούργησε μια νέα κατηγορία προϊόντων για όλους τους κατασκευαστές, τα Netbook. Η υποδοχή ήταν πραγματικά θερμή από το κοινό τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πλέον στην συνείδηση του καταναλωτή είναι σαφής η διάκριση του netbook από το notebook και η συγκεκριμένη κατηγορία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.


* Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έχει προκαλέσει η πολιτική σας όσον αφορά στο service των προϊόντων σας.
Η Asus δίνει δύο (2) χρόνια εγγύηση σε όλα τα προϊόντα και είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει ένα (1) χρόνο εγγύηση στις μπαταρίες των EeePC και των φορητών υπολογιστών, ενώ ο ανταγωνισμός δίνει έξι (6) μήνες. Με την υπηρεσία Collect and Return παραλαμβάνουμε το προϊόν προς επισκευή από το χώρο του τελικού χρήστη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το έχουμε επιστρέψει επιδιορθωμένο χωρίς καμία χρέωση. Ο χρήστης πρέπει να καλέσει την γραμμή υποστήριξης Help Line 00800-44142044 όπου απαντάνε Έλληνες τεχνικοί και αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα των χρηστών της οικογένειας Eee και φορητών υπολογιστών ενώ παράλληλα ενημερώνουν για την διαδικασία επισκευής. Εάν διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν έχει κάποιο πρόβλημα ή το πρόβλημα είναι υπαιτιότητα του χρήστη, τότε ο χρήστης επιβαρύνεται μόνο με τα έξοδα επιστροφής.


* Τί μας επιφυλάσσει η Asus για το μέλλον;
Η Asus θα εμπλουτίσει το κομμάτι των φορητών υπολογιστών με νέα προιόντα. Η αγορά έχει χωριστεί σε δυο μέρη, στους χρήστες που θέλουν με λίγα χρήματα να αγοράσουν μια φορητή συσκευή και κατευθύνονται στα Netbooks και στην οικογένεια EeePC και στους υπόλοιπους χρήστες που μπορούν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για να πάρουν έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή με οθόνη πάνω από 10 ίντσες. Επίσης, η νέα σειρά φορητών είναι εδώ και θα εντυπωσιάσει. Στην οικογένεια Eee σύντομα θα διατίθενται στην Ελληνική αγορά όλα τα προϊόντα Eee-Box, Eee-Top κλπ.