Το first person shooter παιχνίδι που όλοι οι κάτοχοι PlayStation 3 περίμεναν είναι εδώ και κάνει πράξη όλες του τις υποσχέσεις, προσφέροντας απλόχερα γερές δόσεις δράσης.

killzone2Το Killzone 2 είναι ένας τίτλος που με το που έκανε την πρώτη του εμφάνιση προξένησε θύελλα ενθουσιασμού στους κατόχους PS3, κυρίως λόγω των γραφικών του. Όπως φαίνεται όμως τα γραφικά του τίτλου είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού η συνολική ποιότητά του, η φρενήρης δράση του και η ατμόσφαιρά του είναι αυτά που κυριαρχούν.

Σεναριακά ο τίτλος συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το προηγούμενο Killzone συστήνοντας στον παίκτη έναν καινούργιο ήρωα με το όνομα Tomas “Sev” Sevchenko (όχι δεν παίζει στη Milan). Ελέγχοντας αυτόν τον καινούργιο χαρακτήρα, αλλά και με τη βοήθεια των συντρόφων του, ο παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει για μία ακόμα φορά την απειλή που έχει σχεδόν καταστρέψει ολοσχερώς τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Το μεγάλο ατού του τίτλου είναι το δίχως άλλο η δράση του. Τα πάντα στο παιχνίδι κινούνται εκπληκτικά γρήγορα και δίνουν την εντύπωση στον παίκτη πως βρίσκεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης όπου θα πρέπει να παίρνει γρήγορες αποφάσεις για να σώσει τη ζωή του. Η μάχη αυτή καθεαυτή είναι πραγματικά καταιγιστική αφού γύρω από τον παίκτη συμβαίνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα όπως εκρήξεις, πτώσεις αεροσκαφών και πολλά άλλα που πέρα από τους πόντους που προσφέρουν στην ατμόσφαιρα του τίτλου, είναι και εστίες κινδύνου αφού ο παίκτης πρέπει πάντοτε να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο. Οι αντίπαλοι αντιδρούν ρεαλιστικά, χρησιμοποιούν κάλυψη, ενώ μπορούν να εκμεταλλευτούν τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα (όπως βόμβες καπνού, όπλα κ.λπ) για να αιφνιδιάσουν. Ευτυχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τους συμμάχους που είναι αρκετά έξυπνοι στο να καταλάβουν της συνθήκες κάθε μάχης και να δράσουν αναλόγως.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ίσως από τα καλύτερα που έχουμε δει σε PlayStation 3 και σε συνδυασμό με την διαδραστικότητα του περιβάλλοντος -θα δείτε πως σχεδόν τα πάντα καταστρέφονται – δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα που σπάνια θα συναντήσει κάποιος σε παιχνίδι του είδους. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον κόσμο του παιχνιδιού που είναι εμπνευσμένος από ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως αυτό της Κίνας, της Γερμανίας του Χίτλερ, και της Ρωσίας του Στάλιν. Στον ήχο τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά, με την ένταση της μάχης να αποτυπώνεται πλήρως με ρεαλιστικές εκρήξεις, πυροβολισμούς, αλλά και τις φωνές συμμάχων και αντιπάλων να συμβάλουν στο να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός πραγματικού πολέμου.

Το Killzone 2 είναι ένα πραγματικό διαμάντι για όσους αναζητούν το καλύτερο FPS αυτή τη στιγμή για το PS3. Τα εκπληκτικά γραφικά του, η φρενήρης δράση του, και συνολικά η γενική του ποιότητα είναι ορισμένοι από τους λόγους που οι κάτοχοι PS3 πρέπει να το αποκτήσουν. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το πολύ δυνατό multiplayer το οποίο προσθέτει αρκετούς πόντους στη διάρκεια του τίτλου, τότε καταλαβαίνετε πως το Killzone 2 είναι ένα must-have και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο σύστημα της Sony.


ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Sony Hellas