Ανακοινώθηκε από τη Mozilla η νέα έκδοση του web browser Firefox, η οποία ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις και είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Mac, Windows και Linux.


mozilla_firefoxΟ Firefox 23, ενσωματώνει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για την κοινοποίηση σε social media χωρίς να αφήνετε την τρέχουσα σελίδα καθώς και αυξημένη ασφάλεια με λειτουργία mixed content blocking, την απομάκρυνση του blink tag και άλλα.


Πιο αναλυτικά, στο κομμάτι που αφορά τον browser και το rendering engine ο Firefox 23 προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια με mixed content blocking σε web pages με HTTPS μαζί με διορθώσεις πολλών bugs. Μαζί έρχεται και το νέο social API του Mozilla που πλέον με ένα μόνο κλικ φέρνει όλη την δραστηριότητα των social networks sites στο sidebar του Firefox 23 και οπουδήποτε μέσα στον browser. Ο Firefox 23 ενσωματώνει για πρώτη φορά το social API για απεριόριστες δυνατότητες sharing απευθείας από τον Firefox. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε share στο Facebook στο άρθρο που διαβάζετε απευθείας μέσα από τον Firefox 23.


Προσθήκες και βελτιώσεις και σε ό,τι αγορά τους developers με νέα χαρακτηριστικά όπως προσθήκες για HTML5, επιλογές για το Web Developer Toolbox κλπ.Τέλος, ο νέος Firefox 23 έρχεται με νέο λογότυπο, με τις αλλαγές ωστόσο να είναι μικρές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.


Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox για Mac, Windows & Linux από την ιστοσελίδα της Mozilla εδώ.