Το Πρώτο Θέμα, σε συνεργασία με την Atcom, προχώρησε στον πλήρη ανασχεδιασμό του portal, υιοθετώντας την τεχνολογία του Responsive Web Design.


pt-responsiveTo ‘Responsive’ ουσιαστικά αποτελεί μια σειρά τεχνικών που επιτρέπουν στα websites να προσαρμόζονται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (orientation) οθόνης, είτε πρόκειται για κινητό τηλεφώνο, είτε για ταμπλέτα, είτε για πολύ μεγάλη οθόνη σε κάποιο desktop υπολογιστή. Έτσι λύνεται για τους εκδότες, το πρόβλημα του κατακερματισμού των συσκευών και των διαφορετικών αναλύσεων, ενώ βελτιώνεται σημαντικά το user experience των χρηστών, καθώς μπορούν να πλοηγούνται στο αγαπημένο τους portal, ανεξαρτήτως τρόπου πρόσβασης.


Για τον ανασχεδιασμό του ProtoThema.gr απαιτήθηκαν περισσότερα από 120 διαφορετικά σχεδιαστικά templates, ενώ οι τεχνικές προκλήσεις περιελάμβαναν επίσης την μεταφορά, στην νέα έκδοση, ενός πολύ μεγάλο αρχείου ειδήσεων, όπως και την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα του portal. Το ProtoThema.gr βασίζεται στο Netvolution WCMS, το πολυβραβευμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της Atcom.