Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν λογισμικό προστασίας το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο LinkedIn Safety Center.


Kaspersky Lab_Infographic_Dangers while Social NetworkingTo LinkedIn Safety Center έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στα περισσότερα από 225 δισεκατομμύρια μέλη του LinkedIn τα εργαλεία και τη γνώση για να προστατεύουν την ταυτότητα και τα δεδομένα τους στο Διαδίκτυο. Υποστηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Kaspersky Lab προσφέρει τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 90 ημερών του Kaspersky Internet Security 2013 και του Kaspersky Security for Mac στο πλαίσιο του Safety Center.


Τα ποσοστά της κακόβουλης δραστηριότητας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αυξάνονται σημαντικά κάθε χρόνο, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες εντοπίζουν νέους τρόπους για να μολύνουν τους χρήστες. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Kaspersky Lab, το πρώτο μισό του 2012, το 80 τοις εκατό του συνόλου των υπολογιστών που προσβλήθηκαν, δέχτηκαν επίθεση ενώ σέρφαραν στο διαδίκτυο. Επιπλέον, το 2012, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσαν τους κορυφαίους στόχους των phishers (24.5% ). Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αυξανόμενη τάση, η Kaspersky Lab έχει επεκτείνει τις προσπάθειές της να αυξήσει τη διαδικτυακή ασφάλεια μέσω συμφωνιών με καθιερωμένους οργανισμούς κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn.


Ο Steve Orenberg, Πρόεδρος της Kaspersky Lab στη Β. Αμερική, δήλωσε: «Καθώς το τοπίο των απειλών συνεχίζει να στοχοποιεί τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Kaspersky Lab πραγματοποιεί μια συντονισμένη προσπάθεια να ενοποιήσει την έρευνα που διεξάγει και την τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα της ασφάλειας καθώς και τις τεχνολογικές της λύσεις, με καθιερωμένους οργανισμούς κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω της συνεργασίας με το LinkedIn, η Kaspersky Lab θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας τους χρήστες με τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ασφαλείας για το διαδίκτυο».