O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της Nokia Siemens Networks, στο μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.


nokia siemens samaras«Είναι πολύ σημαντικό όταν στην Ελλάδα παίρνουμε σήμερα την πληροφόρηση ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας όπως είναι η Nokia Siemens Networks όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο αλλά ετοιμάζεται εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας περιοχής που πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες σημαντικές που παίζουν τον σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η συμφωνία αυτή αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες, οι περισσότεροι εκ των οποίων όπως επεσήμανε βρίσκονται στην ανεργία. “Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε. Σε αυτούς και τις ικανότητες τους βεβαίως επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που αξιοποιούν όπως αυτή. Ακριβώς με αυτούς τους νέους επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση”, σημείωσε.


“Σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά και ο ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Στη συναντηση, εκτός από τον τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Αθανάσιο Έξαρχο συμμετείχε και ο Barry French επικεφαλής Marketing and Corporate Affairs Nokia Siemens Networks & Executive Board Member.