Η First Ukrainian Investment Bank επιλέγει την Mellon για να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση χρηματικού στο δίκτυό της.


mellontechΗ θυγατρική της Mellon Technologies στην Ουκρανία, Mellon Ukraine, ανακοίνωσε την επιτυχή εγκατάσταση του λογισμικού Fiserv Integrated Currency Manager™ (Fiserv ICM™) στην First Ukrainian International Bank (FUIB), μία από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες της Ουκρανίας. Η FUIB επέλεξε να συνεργαστεί με την Mellon Ukraine και την Fiserv για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες διαχείρισης χρηματικού αποθέματος και βελτιστοποίησης των διαδικασιών διακίνησής τους. Η χρήση του Integrated Currency Manager™ βοήθησε την τράπεζα να βελτιστοποιήσει τα επίπεδα χρηματικού αποθέματος καθώς και τα τέλη συναλλαγών.


«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, ήταν να πείσουμε τα υποκαταστήματα ότι οι προβλέψεις του Integrated Currency Manager για τις ανάγκες χρημάτων στα διαφορετικά σημεία του δικτύου μας, είναι όντως ακριβείς», αναφέρει ο Maxim Salutin, Deputy Head of Cash Department της First Ukrainian International Bank. «Τους τελευταίους μήνες αναλύσαμε τα ιστορικά δεδομένα και χρησιμοποιήσαμε τις διαφορετικές αναφορές του Integrated Currency Manager. Επιπλέον διεξήγαμε στα υποκαταστήματα σειρά εκπαιδεύσεων γιανα τους εξοικειώσουμε με τα διαφορετικά είδη γραφημάτων και να τους εξηγήσουμε τα δεδομένα που απεικόνιζαν. Ο αριθμός των παραγγελιών μετρητών που πραγματοποιήθηκαν από το σύστημα χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου παράγονταστο προτεινόμενο ποσό, έφτασε το 80% μέσα σε 45 μέρες από την υλοποίησή του. Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.»


«Η FUIB θα βελτιώσει τους δείκτες αποδοτικότητάς της μέσα από την ανακατανομή των πόρων και τη βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών. Περιμένουμε ότι η εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ρευστότητας ICM θα μειώσει τα ταμειακά υπόλοιπα στα καταστήματα και στα ATM τουλάχιστον κατά 15% και θα βοηθήσει να περιοριστούν κατά 10% τα έξοδα μεταφοράς μετρητών», σχολιάζει ο Tomasz Wisniewski, Deputy Chairman, Operations, First Ukrainian International Bank.


Η FUIB επέλεξε τη λύση της Fiserv γιατί επεδίωκε να σταθεροποιήσει το επίπεδο χρηματικού στο δίκτυο καταστημάτων και ATM που εξαπλώνεται σε όλη την Ουκρανία. Η γεωγραφική θέση των καταστημάτων και των ΑΤΜ, το κόστος μεταφοράς χρημάτων από το κοντινότερο περιφερειακό κέντρο και το αυξανόμενο κόστος των εταιριών μεταφοράς χρημάτων, οδήγησαν την FUIB στην αναζήτηση μία τεχνολογικής λύσης που θα την βοηθούσε να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση χρηματικού, ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιούσε τα λειτουργικά της έξοδα.


«Οι νέες και αυξανόμενες πιέσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά, αποτελούν μοναδικές προκλήσεις για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η First Ukrainian International Bank, οι οποία διαχειρίζεται μια αλυσίδα εφοδιασμού μετρητών», αναφέρει ο Brian Jorgenson, αντιπρόεδρος των λύσεων Cash & Logisticsτης Fiserv. «Η ανάγκη για διαθεσιμότητα μετρητών, πρέπει να ισορροπηθεί με οργανωτικές αποφάσεις για αυξημένη διαθεσιμότητα κεφαλαίου,μειώσεις κόστους και συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Το Integrated Currency Managerαπό την Fiserv αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την πρόβλεψη και διαχείριση μετρητών και εγγυάται παγκόσμιας κλάσης εξυπηρέτηση πελατών χωρίς να θυσιάζεται η κερδοφορία και ο έλεγχος.