Ο υπευθυνος του τμήματος Mobility της «Πλαίσιο Computers», Γιάννης Γαλανάκης, μίλησε στο techpress.gr  για την πορεία των πωλήσεων φορητών συσκευών, για τα νέα Turbo-X Τablets και Smartphones και γενικότερα, για τις εξελίξεις στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Γιάννης Γαλανάκης

Κύριε Γαλανάκη, πώς διαμορφώνονται οι πωλήσεις στις φορητές συσκευές, δηλαδή στα κινητά και στα tablets;

Η αγορά των tablet αναπτύσσεται συνεχώς και ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο που έχουν κυκλοφορήσει πιο προσιτές συσκευές. Οσον αφορά στην αγορά των smartphones, υπάρχει μια ανοδική τάση σε επίπεδο τεμαχίων. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει παίξει ότι τα smartphones έχουν γίνει πιο προσιτά για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν Android smartphones από 99€, όπως το Turbo-X G400, το οποίο παρά την πολύ χαμηλή τιμή, είναι Dual SIM και διαθέτει 3.5 ιντσών οθόνη.


Τα καινούργια φορητά προϊόντα του Πλαισίου π.χ. Turbo-X tablet Breeze II 7 ιντσών, βρίσκουν μεγάλη απήχηση στο αγοραστικό κοινό. Πώς το εξηγείτε;

Θα μπορούσα να το αποδώσω σε τρεις συνιστώσες :

Εξαιρετικός συνδυασμός χαρακτηριστικών – τιμής

Τα Turbo-X Tablet προσφέρουν στους πελάτες πολύ καλά χαρακτηριστικά σε πάρα πολύ προσιτή τιμή. Αυτός ο συνδυασμός δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά πριν παρουσιάσουμε τα Turbo-X Tablet. Για παράδειγμα, το Breeze II που αναφέρετε, είναι ένα tablet 7 ιντσών εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1GHz και βάρος μόλις 275 γρ. Αυτά τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με την εξαιρετική τιμή του – μόλις 99€ – το καθιστούν ιδανικό για όποιον ήθελε ένα tablet, αλλά δε μπορούσε να το αποκτήσει!

Εξειδίκευση και υποστήριξη

Τα Turbo-X Tablet, όπως και όλα τα Turbo-X προϊόντα, συνοδεύονται από μοναδικές υπηρεσίες, τις οποίες οι πελάτες δεν μπορούν να βρουν σε κανένα άλλο brand όπως :

* 140 εξειδικευμένοι τεχνικοί, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν και να λύσουν κάθε απορία ή πρόβλημα

* Τεχνική υποστήριξη σε 4 ώρες σε 21 σημεία service

* Δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα στο 800 11 12345

Πλήρης γκάμα για κάθε τύπο χρήστη

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα και δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να τα δοκιμάσει live σε 25 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για να δει ποιο ταιριάζει στις ανάγκες του, έχοντάς τα όλα ανοιχτά και σε πλήρη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό για έναν πελάτη να ξέρει ότι υπάρχουν επιλογές:

* από 99€, για όποιον θέλει ένα tablet να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του

* έως 449€, για όποιον θέλει ένα πολύ ισχυρό tablet με επεξεργαστή Tegra 3, 8MP κάμερα και ενσωματωμένο 3G για να έχει internet παντού.

Πριν λανσάρουμε τα Turbo-X tablet το καταναλωτικό κοινό δεν είχε τόσες επιλογές ούτε σε τιμές, ούτε σε χαρακτηριστικά.


Ποια είναι η άποψή σας όσον αφορά την πορεία της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας; Φέτος είμαστε στον πυθμένα της αγοράς, ή έχουμε ακόμα δρόμο;

Αν και αρκετά μεταβαλλόμενο το περιβάλλον, εμείς σίγουρα βλέπουμε μια αύξηση χρήσης του ασύρματου internet κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξητική πορεία των Mobility προϊόντων, δηλαδή των laptops, tablets και smartphones. Επιπλέον, υπάρχει μια τάση σύγκλισης των τηλεπικοινωνιών με την πληροφορική και τις τηλεοράσεις.

Ουσιαστικά, από το κινητό, τον υπολογιστή και την τηλεόραση μπορεί κανείς να διαχειριστεί το ίδιο περιεχόμενο, να μπει στο internet για να στείλει email, να μπει facebook, να κάνει tweets και πολλά άλλα. Για αυτό το λόγο, εμείς προσπαθούμε να δείξουμε στους πελάτες μας πώς θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των συσκευών που αγοράζουν μέσω:

* εξειδικευμένων καταλόγων με πλούσιο ενημερωτικό περιεχόμενο, το οποίο εξηγεί με απλό τρόπο όλες τις νέες τεχνολογίες σε μυημένους αλλά και αρχάριους και παρέχει συμβουλές αγοράς και χρήσης

* ειδικών experience corners & info spots στα καταστήματά μας, όπου βλέπουν live πολλές από αυτές τις δυνατότητες

* εξειδικευμένης ομάδας πωλητών που παρέχει εξατομικευμένες λύσεις και συμβουλές για κάθε τύπο πελάτη, πριν και μετά την πώληση

Το ασύρματο internet και η σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Τηλεοράσεων, είναι ουσιαστικά οι δύο βασικοί παράγοντες που θα δώσουν ώθηση στην αγορά.