Η Telekom Slovenije επέλεξε την Ericsson για την παροχή radio access δικτύων για 2G, 3G και 4G κι ενός εξελιγμένου πακέτου core δικτύου για 4G.


ericsson 2012 logoΕπιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει νέες λειτουργίες για το υπάρχον IMS core δίκτυο της Ericsson, προκειμένου να επιτρέπει τη μετάδοση της φωνής μέσω του LTE (VoLTE).


Το νέο δίκτυο θα περιλαμβάνει τo multi-standard σταθμό βάσης RBS6000, διασφαλίζοντας τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λιγότερη θέρμανση και ψύξη, μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα και λιγότερα στοιχεία.


Η Telekom Slovenije θα μπορεί να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες με χαμηλό κόστος, ενώ οι πελάτες της θα επωφελούνται από τις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, επιτρέποντας πιο εξελιγμένες multimedia υπηρεσίες για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.


Ο Rudolf Skobe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Telekom Slovenije, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για μας στο ταξίδι μας για τη διασφάλιση παροχής mobile broadband υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας. Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλές ταχύτητες δεδομένων και χωρητικότητα, ενώ, την ίδια στιγμή, θα είμαστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Η διαδικασία της επιλογής του συνεργάτη μας ήταν περίπλοκη και δύσκολη για όλους τους υποψήφιους που δήλωσαν ενδιαφέρον, καθώς έχουμε θέσει υψηλά πρότυπα, όσον αφορά την απόδοση των συσκευών αλλά και του δικτύου. Επιλέξαμε την Ericsson, η οποία είναι η πιο συμβατή εταιρία με το όραμα μας για το δίκτυο, την τεχνολογία και την ανάπτυξη των υπηρεσιών».


Ο Anders Runevad, Πρόεδρος της Ericsson Western & Central Europe, δήλωσε: «Η Ericsson επιλέχθηκε ως ο μοναδικός προμηθευτής της Telekom Slovenije, μετά από μια σκληρή και λεπτομερής περίοδος δοκιμών, τεχνικών ερωτήσεων και διαπραγματεύσεων. Κερδίσαμε τη συμφωνία αυτή, αποδεικνύοντας ότι οι λύσεις της Ericsson ανταποκρίνονται στις πλήρεις απαιτήσεις της Telekom Slovenije, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ. Η πρόβλεψη της Ericsson, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, δείχνει ότι ο συνολικός αριθμός των mobile συνδρομών παγκοσμίως θα αγγίξει τα 9 δισ. μέχρι το 2017 και με το νέο δίκτυο, η Telekom Slovenije αναγνωρίζει την ανάγκη για άμεση ανάπτυξη τώρα αλλά και στο μέλλον.


Η ανάπτυξη του δικτύου θα ξεκινήσει στα τέλη Νοέμβρη της χρονιάς αυτής. Σύμφωνα με τη συμφωνία ως μοναδικός προμηθευτής για το mobile δίκτυο, η Ericsson θα εγκαταστήσει, θα αναπτύξει και θα υποστηρίξει το multistandard radio σταθμό βάσης Ericsson RBS 6000 Family, ένα εξελιγμένο core πακέτο EPC και τις λειτουργίες Ericsson User Data Consolidation και VoLTE. Η νέα αυτή επένδυση θα παρέχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο δίκτυο για τον πληθυσμό της Σλοβενίας και για την ανάπτυξη M2M εξίσου. Η Ericsson είναι ο μοναδικός προμηθευτής του mobile εξοπλισμού για την Telekom Slovenije από το 1991.