Σε συνέχεια της κυκλοφορίας του πρώτου τίτλου της σειράς για το Nintendo 3DS, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο promo βίντεο.


ProfessorLayton&MiracleMask_illustration_ImageΤο βίντεο παρουσιάζει μια αναδρομή των τίτλων που κυκλοφόρησαν για τη γνωστή σειρά, από το πρώτο παιχνίδι το Professor Layton and the Curious Village για το Nintendo DS το 2008 μέχρι και τον πιο πρόσφατο τίτλο που αποτελεί την αρχή της νέας τριλογία της σειράς για το Nintendo 3DS, το Professor Layton and the Miracle Mask, που κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 2012.


Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς παρουσιάζει τον Layton, τον βοηθό του Luke και την Emmy, λίγο μετά τα γεγονότα του Professor Layton and the Spectre’s Call. Το δραστήριο τρίο καλείτε να σταματήσει τον μυστηριώδη Masked Gentleman που τρομοκρατεί την πόλη του Monte d’Or με θαύματα σκοτεινής μαγείας, όπως για παράδειγμα την μετατροπή των πολιτών της σε πέτρινα αγάλματα.


Εκτός από τις 150 ολοκαίνουριες σπαζοκεφαλιές και μία νέα σειρά από minigames που περιλαμβάνονται στο μπαούλο του καθηγητή, το Professor Layton and the Miracle Mask διαθέτει 365 επιπλέον ημερήσιους γρίφους, οι οποίοι θα γίνονται διαθέσιμοι μέσω της υπηρεσίας Nintendo Network – ένας γρίφος κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο από την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού.