Μέσω της τεχνολογίας voice over LTE, ο πάροχος μπορεί να προσφέρει βελτιωμένες ποιοτικά τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.


ericsson 2012 logoΟι χρήστες LG U+ στη Νότια Κορέα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Voice over LTE (VoLTE) χάρη στην απόφαση του παρόχου LG U+ στη Νότια Κορέα, σε συνεργασία με τη θυγατρική της Ericsson (NASDAQ: ERIC), LG-Ericsson, να προσφέρουν επιπλέον όφελος στους συνδρομητές της Νότιας Κορέας για υπηρεσίες VoLTE (GSMA IR.92).


Η ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων LTE στη Νότια Κορέα έχει αυξηθεί ραγδαία από τότε που η LG U+ έγινε ο πρώτος πάροχος στη χώρα που λάνσαρε LTE την 1η Ιουλίου του 2011. Από τον Αύγουστο του 2012, η LG U + επιβεβαίωσε ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος LTE στη Νότια Κορέα, ο οποίος εξυπηρετεί 3.100.000 LTE συνδρομητές.


O Joo sik Choi, Senior Vice President του Service Creation, στην LG U+ δήλωσε: «Η βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη παραμένει πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα για τους συνδρομητές μας. Η ηγετική θέση της Ericsson παγκοσμίως στην τεχνολογία LTE και η εμπειρία της στην υποδομή end-to-end LTE δικτύων βοήθησαν στην εξασφάλιση της επιτυχίας του λανσαρίσματος της υπηρεσίας αυτής σε εθνικό επίπεδο».


Ο Johan Wibergh, Επικεφαλής του Business Unit Networks στην Ericsson, δήλωσε: «Με τη νέα VoLTE τεχνολογία, η LG U + θα είναι σε θέση να προσφέρει στους συνδρομητές της, καλύτερη ποιότητα φωνής καθώς και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Οι νέες VoLTE υπηρεσίες θα ενισχύσουν σημαντικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της LG U+ ενώ θα θέσει και τα θεμέλια για περαιτέρω εμπλουτισμό στις προσφερόμενες υπηρεσίες επικοινωνίας που προσφέρουν».


Αρχικά, η 4G/LTE τεχνολογία αναπτύχθηκε μόνο για την επικοινωνία δεδομένων. Στη συνέχεια όμως η τεχνολογία αυτή εξελίχθηκε και ‘αγκάλιασε’ τις πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας, καθιστώντας την πλήρη και αναβαθμισμένη τεχνολογία τηλεπικοινωνιών. Η τεχνολογία VoLTE επιτρέπει τις φωνητικές κλήσεις μέσω LTE δικτύου ενώ συγχρόνως οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες και πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας. Μέχρι σήμερα, για τις φωνητικές κλήσεις, απαιτούνταν CDMA-LTE συσκευές για την ταυτόχρονη λειτουργία ασύρματου CDMA και LTE, το οποίο δεν ήταν επαρκές και δεν αποτελούσε μία πλήρως ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας.


Η Ericsson έχει προμηθεύσει end-to-end VoLTE δίκτυο για την LG U+, συμπεριλαμβανομένων των LTE-RAN, Evolved Packet Core, και IMS Telephony Application Server.