H GFI Software αναβαθμίζει τη λύση web security, GFI WebMonitor 2012 για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


GFI WebMonitor 2012Το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία εισήγαγε αρκετές καινοτομίες που επιτρέπουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ελέγχουν καλύτερα τα δίκτυά τους, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδικασίας βαθμολόγησης, ισχυρότερες λειτουργίες blocking για κακόβουλα URLs, καθώς και πιο ισχυρή προστασία ενάντια σε zero-hour threats.


Η έκδοση 2012 του GFI WebMonitor ενσωματώνει μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα νέο περιβάλλον χρήσης, “έξυπνα” dashboards, built-in μηχανή αναφορών και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που καθιστά πιο προσιτά προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή. Πέρα από το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, η νέα έκδοση ενσωματώνει και νέες δυνατότητες που παρέχουν σε μια ποικιλία από διαφορετικά τμήματα εντός της επιχείρησης, όχι μόνο του τμήματος μηχανογράφησης, να έχουν πρόσβαση και παραγωγική χρήση, στις πληροφορίες που συλλέγει το WebMonitor, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν δικά τους ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν.


Το GFI WebMonitor 2012 περιλαμβάνει επίσης μία σειρά από δυνατότητες που επιτρέπουν στις ΜΜΕ να παρέχουν στους εργαζόμενους πρόσβαση στο Internet, χωρίς να θυσιάζουν κάτι από την ασφάλεια των δικτύων τους, ή την παραγωγικότητα. Στα καινοτόμα αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:
– GFI ThreatTrack™ URL blocking: Βάζει σε blacklist όσα websites περιλαμβάνουν κακόβουλο περιεχόμενο.
– Website Reputation Index: Παρέχει αξιολόγηση ασφάλειας των websites, βασισμένη σε threat profiles.
– Multiple security engines: Χρησιμοποιεί πολλαπλές μηχανές antivirus και ασφάλειας για να ανιχνεύει όλη την κίνηση στο Internet, όσον αφορά στο κακόβουλο περιεχόμενο, διασφαλίζοντας μέγιστη προστασία.
– Zero-hour web security: Παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ανανεώσεις για όλες τις μηχανές ασφάλειας, έτσι ώστε να προστατεύει ενάντια σε zero-hour threats.
– Action-Based Alerts: Ενημερώνει τους διαχειριστές μέσω e-mail, όταν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας ή παραβιάσεις χρηστών, σε πολιτικές χρήσης του Internet, όπως για παράδειγμα μη παραγωγικό web browsing, υπερβολικά downloads, ή όταν εντοπίζεται κάποιο malware. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις ειδοποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους.
– Streaming media blocking: Δίνει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τη χρήση του εύρους ζώνης, για υλικό audio και video streaming χωρίς να απαγορεύεται η πρόσβαση στο υπόλοιπο περιεχόμενο.
– Instant messaging management: Περιορίζει τους κινδύνους, κλειδώνοντας μία σειρά από εφαρμογές messaging μεταξύ αυτών το Google™ Chat, το Facebook Chat καθώς και άλλα instant messaging portals.
– Soft blocking: Δίνει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να ορίζουν πολιτικές που επιλεκτικά επιτρέπουν σε μεμονωμένους χρήστες ή ομάδες, να παρακάμπτουν προσωρινά το κλείδωμα των πολιτικών, μόλις εκδοθεί μία προειδοποίηση.
– Customized Reporting: Δημιουργεί στοχευμένες αναφορές που βοηθούν τα τμήματα μιας επιχείρησης να πάρουν καλύτερες αποφάσεις, σχετικά με τη δραστηριότητα των εργαζομένων στο Internet.
– Search Engine Monitoring: Ελέγχει τι ακριβώς αναζητούν οι χρήστες και συλλέγει πληροφορίες για τις συνήθειες όσων αφορά στο web browsing των εργαζομένων, αλλά και σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν.


Τα προϊόντα της GFI διατίθενται από την Orthology.