Ως υποστηρικτής της e-skills week, η HePIS συμμετείχε στην εκδήλωση που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη.


Το e-skills week 2012e-Skills_Week_logo_final_Correct_news διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το European Schoolnet και το DIGITALEUROPE, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την διάδοση και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία e-skills week ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των ψηφιακών δεξιοτήτων για την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας καθώς αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του e-skills week βραβεύτηκαν καινοτόμες πρακτικές από νέους και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών όπου σε δύο από τις πέντε κατηγορίες των βραβείων η πρωτιά ήταν Ελληνική.


Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «Kορίτσια και Τεχνολογίες της Πληροφορικής» κατέλαβε η ομάδα Ρομποτικής BeatBot από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας για την κατασκευή ενός ρομπότ ανακύκλωσης. Η νικήτρια ομάδα παρέλαβε το χρηματικό έπαθλο των 3.000€ από το Council of European Professionals Informatics Society (CEPIS), μέλος του οποίου είναι η HePIS.


Στον ίδιο διαγωνισμό υπήρξε και άλλη μια ελληνική διάκριση. Δέκα μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία «Εξαιρετική ερευνητική εργασία», με το έργο τους «Ικαροµένιππος CanSat», ένα πραγματικό μίνι δορυφόρο, σε διαστάσεις ενός κουτιού αναψυκτικού.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο κος Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος της HePIS δήλωσε: «H πρωτοβουλία e-skills week αναδεικνύει την καθοριστική σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στον εργασιακό στίβο και την ανταγωνιστικότητα του κάθε υποψηφίου. Η HePIS, σε συνεργασία με τους διεθνείς Εταίρους της, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε εκδηλώσεις που προάγουν τις ψηφιακές δεξιότητες ενώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι περισσότεροι διακριθέντες ήταν από τη χώρα μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».