Η AMD ανακοίνωσε την επένδυσή της στη Nuvixa, Inc., μία εταιρεία προγραμματισμού gesture-βίντεο.


amd-logo-apuΑξιοποιώντας την προηγμένη depth-sensing τεχνολογία κάμερας, η λειτουργία Nuvixa StagePresence™ αποσπά έναν παρουσιαστή/ομιλητή/εισηγητή από οποιοδήποτε περιβάλλον και τον ενσωματώνει με ζωντανό βίντεο σε οποιοδήποτε συμβατό ψηφιακό desktop ή περιεχόμενο διαφανειών παρουσίασης. Οι βελτιώσεις στην επεξεργασία εικόνας είναι εφικτές μόνο μέσω της OpenCL™ της AMD και των APUs (μονάδες επιταχυνόμενης επεξεργασίας), που παρέχουν μοναδική απόδοση και βελτιώσεις στην ποιότητα, διπλασιάζοντας το frame rate και προσφέροντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης στο κοινό.


Πιο αναλυτικά, οι AMD και Nuvixa συνεργάζονται για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού StagePresence για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές μέσω της γλώσσας προγραμματισμού OpenCL, αξιοποιώντας αποτελεσματικά την υπολογιστική ισχύ, τόσο του CPU, όσο και της GPU των AMD APUs. Με αυτήν τη βελτιστοποίηση, η Nuvixa StagePresence είναι σε θέση να επιτύχει μέχρι και 96% υψηλότερη απόδοση, με αποτέλεσμα σχεδόν το διπλασιασμό του frame rate με ένα μόνο CPU. Επιπλέον, η τεχνολογία Nuvixa StagePresence επιτρέπει τη λήψη ζωντανού, υψηλής ευκρίνειας βίντεο με εμφανιζόμενο τον εισηγητή μίας παρουσίασης και, στη συνέχεια, την ενσωμάτωσή του σε μία παρουσίαση ή την προβολή του στην ψηφιακή επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την πράσινη οθόνη ή ειδικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο με τη χρήση προηγμένων ετερογενών υπολογιστικών αλγορίθμων.


Σύμφωνα με τη στρατηγική της AMD για τα προϊόντα της, η εταιρεία συνδυάζει συνεργικά τις τεχνολογίες των CPUs και GPUs για τη δημιουργία των APUs, που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης πολυμέσων, μέσα από το παγκόσμιο, ζωντανό οικοσύστημα προγραμματισμού της AMD. Το οικοσύστημα περιλαμβάνει νέο λογισμικό, hardware, επιχειρηματικά μοντέλα, καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, πνευματική ιδιοκτησία, διαδικασίες ανάπτυξης και εφαρμογής, υποστήριξη των μοντέλων και άλλες νέες εξελίξεις. Μέσω της AMD Ventures, η AMD συνεργάζεται με τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, ώστε να επιτύχει την ανάπτυξη βελτιστοποιημένων και διαφοροποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών, χάρη στις πλατφόρμες της AMD.


Η εταιρεία Nuvixa, Inc, με έτος ίδρυσης το 2009, αναλαμβάνει τον προγραμματισμό gesture-βίντεο και παραγωγής λύσεων παρουσιάσεων για λόγους επικοινωνίας για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες καταναλωτές. Η αποστολή της εταιρείας είναι να προσφέρει την καινοτομία στον ψηφιακό κόσμο, συνδυάζοντας το «ανθρώπινο» στοιχείο με το περιεχόμενο – είτε πρόκειται για τις ανάγκες τηλεδιάσκεψης, διαδικτυακών παρουσιάσεων σε απευθείας σύνδεση ή ψυχαγωγίας του χρήστη, επιτυγχάνοντας την καλύτερη συμμετοχή, διαδραστικότητα και διατήρηση του περιεχομένου στη μνήμη του κοινού.