Νέα ευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσε η INTRASOFT International, αναλαμβάνοντας έργο 1,8 εκ. ευρώ στην Πορτογαλία.


intrasoft internationalΗ INTRASOFT International επιλέχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, με έδρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, να αναλάβει το έργο -ύψους 1,8 εκατ. ευρώ- συντήρησης του SafeSeaNet, του πανευρωπαϊκού δικτύου ανταλλαγής ναυτιλιακής πληροφορίας μεταξύ των ναυτιλιακών αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ.


Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής, η INTRASOFT International θα υποστηρίξει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στην παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πλοίων στα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια ύδατα, την παρακολούθηση και αντιμετώπιση ατυχημάτων, την αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης, τη δορυφορική παρακολούθηση και την εξ αποστάσεως αναγνώριση και παρακολούθηση πλοίων.


Το SafeSeaNet είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο δημιούργησε και διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, για την εναρμόνιση του τρόπου ανταλλαγής δεδομένων που αφορούν στη ναυτιλία. Το δίκτυο αυτό καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ των ναυτιλιακών αρχών των κρατών-μελών και βασίζεται κυρίως σε πληροφορίες που συλλέγονται και ανταλλάσσονται μεταξύ των κέντρων AIS (σύστημα αυτόματου εντοπισμού), VTS (σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των πλοίων (Vessel Traffic Service) και MRCC (κέντρο συντονισμού διάσωσης).