Οι servers HP ProLiant θα αποτελέσουν τη βάση για την υποδομή του OKEANOS, του public cloud του ΕΔΕΤ.


hp logo 2010Πιο συγκεκριμένα, η HP Hellas αποτελεί το βασικό προμηθευτή της Intracom Telecom, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου προμήθειας εξοπλισμού για λογαριασμό της ΕΔΕΤ Α.Ε., έπειτα από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό διάρκειας οχτώ μηνών.


Η ΕΔΕΤ Α.Ε. έχει αναπτύξει και λειτουργεί πιλοτικά τον ΟKEANOS, ένα Infrastructure-as-a-Service (IaaS) cloud, ώστε να προσφέρει υποδομές ως υπηρεσία προς όλα τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, σε όλους τους φοιτητές, διδάσκοντες και ερευνητές. Στο πλαίσιο της προμήθειας, αξίας περίπου €1,23 εκατ., η HP Hellas θα εγκαταστήσει:
– 234 servers HP ProLiant DL385, προσφέροντας συνολικά 5.616 πυρήνες που αξιοποιούν CPU 6172 της AMD για τα εικονικά μηχανήματα (Virtual Machine Containers)
– 41 servers HP ProLiant DL380, οι οποίοι χρησιμοποιούν CPU Ε5645 της INTEL, προσφέροντας συνολική δυνατότητα αποθήκευσης όγκου δεδομένων έως και 1,3 PΒ (Storage Containers).


Η υλοποίηση θα γίνει από την Intracom Telecom εντός 80 ημερών. Η προμήθεια αυτή αποτελεί μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη συμφωνία παροχής υποδομών πληροφορικής στην Ελλάδα για το 2012. Με την προμήθεια αυτή, η υπηρεσία OKEANOS θα μπει σε παραγωγική λειτουργία σε πολύ σύντομο διάστημα. Επιπλέον, με την παροχή των νέων servers HP Proliant, επεκτείνεται σημαντικά το αποτύπωμα των τεχνολογιών της HP στο σύγχρονο data center της ΕΔΕΤ Α.Ε., γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία αποτελεί έναν αξιόπιστο πάροχο, κορυφαίων λύσεων για την αξιοποίηση των πλέον καινοτόμων υπολογιστικών μοντέλων διεθνώς, όπως η υπηρεσία cloud OKEANOS.