MariaMassiouΗ Μαρία Μάσσιου μιλά στο techpress.gr για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Epson το 2012 καθώς και για την πορεία τόσο των εκτυπωτών όσο και των βιντεοπροβολέων της εταιρείας.


1.    Πως βίωσε η Epson την πρωτοφανή οικονομική κρίση το 2011 και πως σχεδιάζετε να την αντιμετωπίσετε τη χρονιά που διανύουμε;


Είναι γεγονός ότι το 2011 βιώσαμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που σίγουρα επηρέασε και τον κλάδο των ηλεκτρονικών συσκευών στον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Πολύ σημαντικές αλλαγές σημειώθηκαν στην αγορά λιανικής, με ανασύνταξη εταιρειών και σημείων πώλησης και ενίσχυση του ανταγωνισμού. Οι απαιτήσεις των καταναλωτών αυξάνονται, ενώ παράλληλα εκτιμάται η υψηλή ποιότητα και οι εξελιγμένες υπηρεσίες μετά την πώληση και φυσικά το χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και χρήσης συνολικά. Σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον, εμείς πετύχαμε τους στόχους μας και ενισχύσαμε την παρουσία μας σε όλους τους τομείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πορείας μας για το 2011 ήταν η σημαντική μας δραστηριότητα στο τομέα της εκπαίδευσης, που έχει σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Για το 2012, δίνουμε βαρύτητα σε επαγγελματικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους. Με τη νέα, ευρεία γκάμα προϊόντων μας, που ανταποκρίνεται σε εξειδικευμένες ανάγκες, στοχεύουμε στις κάθετες αγορές. Όπως η εκπαίδευση, που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, αντίστοιχα υπάρχουν ευκαιρίες στον κλάδο της υγείας, τον τραπεζικό και τον εμπορικό. Στόχος μας, λοιπόν, για το 2012 είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας, η ενίσχυση της παρουσίας μας στις κάθετες αγορές με τα εξειδικευμένα προϊόντα που έχει παρουσιάσει η Epson και η διατήρηση του μεριδίου μας σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε.


2.    Ο ανταγωνισμός στους εκτυπωτές ολοένα αυξάνει, καθώς περισσότερες εταιρείες διεκδικούν μερίδιο από την αγορά σας. Που υπερτερούν οι λύσεις της Epson και που στοχεύετε περισσότερο στρατηγικά, στο εταιρικό κοινό ή στον τελικό καταναλωτή;


Η Epson διαθέτει μια ευρεία γκάμα εκτυπωτών σε όλες τις κατηγορίες: inkjet, laser, θερμικούς και κρουστικούς, για να καλύπτει τις απαιτήσεις τόσο εταιρικών πελατών όσο και τελικών καταναλωτών.

Το σημαντικότερο ζητούμενο στην αγορά εκτυπωτών είναι το χαμηλό κόστος χρήσης. Τα προϊόντα Epson εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, για τους τελικούς καταναλωτές έχουμε σχεδιάσει εκτυπωτές και πολυμηχανήματα μικρού μεγέθους με κομψό σχεδιασμό για να ταιριάζουν σε κάθε σπίτι, τα οποία ονομάζουμε Small-in-One.

Για το εταιρικό κοινό και για συγκεκριμένες κάθετες αγορές, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα της εταιρείας, έχουμε σχεδιάσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων διαφορετικών προδιαγραφών, που ανταποκρίνεται σε ποικίλες ανάγκες και χρήσεις, όπως για παράδειγμα σε αεροδρόμια, τράπεζες, τομέα υγείας και άλλες. Στην Epson αποτελεί γενική αρχή ότι τα προϊόντα παράγονται βάσει των αναγκών στην αγορά και με στόχο να ικανοποιούν στο μέγιστο το χρήστη.

Μια από τις πρόσφατες καινοτομίες μας για επιχειρήσεις είναι η νέα σειρά εκτυπωτών με το χαρακτηριστικό τίτλο «Workforce», με ταχύτητες υψηλότερες από εκτυπωτές laser, με το μισό κόστος εκτύπωσης και 80% εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι ιδανικοί για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, καθώς διαθέτουν επιπλέον συνδεσιμότητα Ethernet ή Wi-Fi, ανάλογα με το μοντέλο για ένταξη σε δίκτυο και υψηλή ανάλυση για ποιοτικές εκτυπώσεις.


3.    Πιστεύετε πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για μια προϊοντική κατηγορία «πολυτελείας» όπως αυτή των βιντεοπροβολέων;


Η συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία αποτελεί και ευκαιρία για την αγορά οικιακής ψυχαγωγίας. Οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους.

Η Epson με πολύ ισχυρή θέση στην αγορά των προβολέων, προεφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για οικιακή ψυχαγωγία και με τιμές που κυμαίνονται σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν μοντέλα που είναι ιδανικά για gamers, άλλα με ενσωματωμένα ηχεία για ευκολία στη μεταφορά και τοποθέτηση και άλλα με πολλή υψηλή ευκρίνεια και ποιότητα εικόνας για να απολαμβάνετε τον οικιακό σας κινηματογράφο. Πρόσφατα παρουσιάσαμε και στην ελληνική αγορά τους πρωτοποριακούς 3D βιντεοπροβολείς μας για μοναδική τρισδιάστατη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι.

Η Epson προσφέρει, επίσης, πλήθος επιλογών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη φύση της εταιρείας. Για μεγάλες αίθουσες συνεδρίων και διδασκαλίας, διαθέτουμε υψηλής απόδοσης και φωτεινότητας προβολείς μόνιμης εγκατάστασης, ενώ για παρουσιάσεις και στελέχη που είναι εν κινήσει, υπάρχουν πολύ μικροί και εύκολοι στη χρήση προβολείς. Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης, οι προβολείς μικρής απόστασης και οι διαδραστικοί προβολείς της Epson δίνουν τη δυνατότητα στους καθηγητές να εκσυγχρονίσουν το μάθημα και να το κάνουν πιο ενδιαφέρον και «ζωντανό», ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν πιο ενεργά.


4.    Πείτε μας δυο λόγια για το Epson Demo Room και πως μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να ζήσει την εμπειρία που προσφέρουν τα προϊόντα σας.


To Epson Demo Room αποτελεί ένα χώρο στον οποίο συνεργάτες, πελάτες και τελικοί χρήστες μπορούν να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας. Για παράδειγμα, μπορούν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες τους ή τα έγγραφά τους στην ευρεία γκάμα εκτυπωτών inkjet και laser, να εκτυπώσουν επαγγελματικές φωτογραφίες μεγάλης διάστασης στα LFP προϊόντα, να δοκιμάσουν τις παρουσιάσεις τους στους επαγγελματικούς προβολείς, φορητούς ή εγκατάστασης, να παρακολουθήσουν videos ή να παίξουν video games στους home entertainment βιντεοπροβολείς μας. Σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα στελεχών μας για να τους λύσουν κάθε απορία, αποτελεί ιδανική λύση για τους πελάτες για να κάνουν μια απολύτως ενημερωμένη επιλογή, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους. Επιπλέον, αποτελεί μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία για τους διανομείς και μεταπωλητές μας, που μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το προς διάθεση προϊόν. Με ένα τηλέφωνο στο 210 8099499 μπορεί να κλείσει ραντεβού όποιος ενδιαφέρεται και να έχει την ευκαιρία να δει όλα τα προϊόντα.