Τις νέες εγκαταστάσεις της Teleunicom, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Sony Ericsson, επισκεφτήκαμε και συναντήσαμε τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Κώστα Αγραφιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο «γίγνεσθαι» της Teleunicom.


Teleunicom– Πείτε μας δυο λόγια για την πορεία της εταιρείας από το 1995 μέχρι σήμερα.


Η Teleunicom ξεκίνησε το 1995 και μέχρι το 2009 έκανε περισσότερο spot business με όλους ουσιαστικά τους πελάτες σε τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και με μεγαλύτερη γκάμα. Ασχολούταν δηλαδή με GPS, Fax, ασύρματα και κινητά τηλέφωνα αλλά πάντα για επιχειρήσεις. Έχοντας την εμπειρία 14 χρόνων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών στις 15/12/08 γίναμε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων SONY ERICSSON στην Ελλάδα.
Από εκείνη την ημέρα και μετά η εταιρία αποκτάει άλλο προφίλ και πολύ συγκεκριμένο στόχο που είναι η επέκταση του δικτύου διανομής των προϊόντων της SONY ERICSSON τόσο σε γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όσο και σε ανεξάρτητα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.



– Πρόσφατα έγινε η μετεγκατάσταση της Teleunicom σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Τι οφέλη προσδοκάτε από τη συγκεκριμένη κίνηση και πώς το νέο σας «στρατηγείο» θα διευκολύνει το έργο σας;


TeleunicomΤο νέο κτίριο σαν σκοπό έχει να εξυπηρετεί τις αξίες μας που είναι η ταχύτητα η ευελιξία η καινοτομία και φυσικά η αποτελεσματικότητα άλλα και να κάνει πράξη την αποστολή μας που είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διανομής προϊόντων κινητής/φορητής τεχνολογίας στην Ελλάδα .Είναι φυσικά και ένα περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας που η επένδυση του θα ξεπεράσει τα 6,000,000€.


– Πώς εκτιμάτε την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών και της λιανικής αγοράς στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες;


Έχοντας μια αρκετά καλή επαφή με τους retailers που στην ουσία αφουγκράζονται τον παλμό της αγοράς, πιστεύουμε πως το 2012 θα είναι περίπου στα επίπεδα του 2011. Δηλαδή το πιο απαισιόδοξο σενάριο αυτή τη στιγμή για το 2012 είναι μια μείωση της τάξης του 10%. Άρα λίγο πολύ έχουμε ακουμπήσει ουσιαστικά (με αυτά που ξέρουμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα) στο minimum. Και για να είμαστε και ρεαλιστές δεν είναι φρόνιμο να μιλάμε και για όλη τη χρονιά, διότι τα πράγματα στην αγορά είναι τόσο ρευστά που αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Πάντως βλέπουμε ένα πρώτο τρίμηνο-εξάμηνο να βρισκόμαστε περίπου στα περσινά νούμερα.