Ο Διευθύνων Σύμβουλος του getitnow.gr μιλάει για τον ριζικό επανασχεδιασμό του getitnow.gr, την κρίση στην ελληνική αγορά, αλλά και για το Me&home.

perkizas1. Το ηλεκτρονικό κατάστημα Getitnow.gr επιστρέφει δυναμικά στην επικαιρότητα έπειτα από το ριζικό επανασχεδιασμό του. Ποια λάθη του παρελθόντος πιστεύετε πως έχετε διορθώσει και που εντοπίζετε πλέον τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;


Στο getitnow έγινε όντως μια πρώτη απόπειρα λανσαρίσματος το Μάιο του 2010. Θεωρούμε τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι αντιληφθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα τα προβλήματα που πρόεκυψαν, κάναμε πίσω αμέσως και δουλέψαμε άλλους τρεις μήνες για να λανσάρουμε κανονικά το getitnow το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ουσιαστικά «υπάρχουμε» εμπορικά. Από τότε μέχρι σήμερα το getitnow.gr πραγματικά έχει προχωρήσει «έτη φωτός» μπροστά κι ας έχει περάσει μόνο ένας χρόνος ! Σημερα ειναι ΗΔΗ με διαφορά το μεγαλύτερο, αμιγώς ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, εστιασμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποκλειστικά και μόνο. Αυτο που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό ειναι το γεγονός ότι όχι μόνο δίνουμε στον πελάτη την μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών σε προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και προσφορές, αλλά και το ότι διαθέτουμε την μεγαλύτερη γκάμα πρωτοποριακών υπηρεσιών εστιασμένων στην διαδικασία της ηλεκτρονικής αγοράς. Υπηρεσίες που κανένα άλλο κατάστημα στην παρούσα φάση δεν διαθέτει, διότι κανείς δεν έχει επενδύσει τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όσον αφορά σε συστήματα, τεχνολογία και ανθρώπους. Υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις επιλογές του επισκέπτη ΠΡΙΝ την αγορά, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της αγοράς, και ΜΕΤΑ την αγορά . Oραμά μας ειναι να γίνουμε η Νο1 προτίμηση των πελατών μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωης των πελατών μας με μοναδικές υπηρεσίες και απαράμιλλη ποιότητα εξυπηρέτησης, και αυτό ακολουθούμε πιστά αναπτύσσοντας όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που σας αναφερα. Και το γεγονός ότι , μετά απο μόλις 9 μήνες εμπορικής λειτουργίας, η εταιρία μας πήρε το ΠΡΩΤΟ βραβείο εξυπηρέτησης πελάτη –για τη χρήση τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση- από το έγκυρο & έγκριτο Εθνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) , θεωρώ οτι αποδεικνύει οτι είμαστε σε σωστό δρομο.


2. Πείτε μας δυο λόγια για την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την ελληνική αγορά. Πώς αντιδρά το getitnow.gr και ποιες προϊοντικές κατηγορίες σας επιβιώνουν ευκολότερα;


Η λεξη «επιβιώνουν» αν και ειναι της μόδας λόγω συνθηκών, δεν μου αρέσει γιατί ειναι κατι που ΔΕΝ χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή το getitnow και τη φιλοσοφία μας εν γένει. Επί κάθε μήνα για τους τελευταίους δώδεκα μήνες βιώνουμε μια συνεχή ανάπτυξη, αποτέλεσμα των μοναδικών προσπαθειών & εγχειρημάτων του getitnow στην ελληνική αγορά, και ήδη έχουμε φτάσει να έχουμε διψήφιο μερίδιο στις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων! Και μάλιστα με συνεχή ανοδική τάση. Το μερίδιο μας αυξάνεται σε όλες σχεδόν τις προιοντικές κατηγορίες, αλλού γρηγορότερα και αλλού με μικρότερο ρυθμό αύξησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά συνολικά βρίσκεται σε ύφεση και μάλιστα πολύ βαθειά, και αυτή την υφεση βιώνει και το λιανεμπόριο. Οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή ειναι ότι η ύφεση θα συνεχιστεί κατά το επόμενο διάστημα , και μάλιστα ίσως και με αυξανόμενους ρυθμούς. Ταυτόχρονα όμως, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο σοβαρά, έχουν και ένα πλεονέκτημα: Το μερίδιο αυτού του κλάδου στο συνολικό λιανεμπόριο είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί, σαν αποτέλεσμα της νομοτελειακής αύξησης της διείσδυσης του ecommerce σε περισσότερους ανθρώπους, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των δυο αντίρροπων τάσεων (ύφεση στη συνολική αγορά, αύξηση του ecommerce) είναι αυτή τη στιγμή ελαφρώς θετικό, αλλά μεσοπρόθεσμα προβλέπω ότι η αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Η δική μας στρατηγική παραμένει ακλόνητη : Εστιασμός στο ηλεκτρονικό εμπόριο , με ευέλικτα κόστη και έμφαση στον ενθουσιασμένο πελάτη μέσω πρωτοποριακών υπηρεσιών και υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης.


3. Μιλήστε μας για «Me&home» και τη στρατηγική ανάπτυξής του.


To me & home έγινε για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι θέλαμε το getitnow .gr να γίνει πλέον ένα αποκλειστικά τεχνολογικό ηλεκτρονικό κατάστημα, με πλήρη εξειδίκευση στα προϊόντα τεχνολογίας. Παράλληλα αξιοποιούμε ορισμένες από τις υποδομές και την τεχνογνωσία του getitnow για να αναπτύξουμε πλήρως την γκάμα και τις επιλογές των πελατών μας, σε κατηγορίες προϊόντων που αφορούν «εμένα και το σπίτι μου», και οι οποίες παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους πελάτες ηλεκτρονικών αγορών. Έτσι το Me & home απολαμβάνει τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα και η υποδομή του getitnow, αλλά πλέον αναπτύσσει ένα τεράστιο πλάτος & βάθος προϊόντων στις κατηγορίες αυτές, ανοίγοντας την αγορά ακόμα περισσότερο. Είναι ενα ακόμη σημαντικό βήμα προς το όραμα μας, αλλα σας υπόσχομαι ότι θα ακολουθησουν συντομα και άλλα.