Στο εκπαιδευμένο δίκτυο εγκαταστατών (100 μέλη)! και στην επέκταση της συνεργασίας Skylogic-Forthnet, με παράλληλη διατήρηση της συνεργασίας με την Εικόνα & Ήχος, αναφέρεται ο κ. Αναστάσιος Νικογιάννης στην αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε

Ο εκδότης του περιοδικού «OnLine»,  Τρύφων Αλευρίτης συνομιλεί με τον Regional  Sales Area Manager, της Skylogic SpA,  Αναστάσιο Νικογιάννη (δεξιά).

Ο εκδότης του περιοδικού «OnLine», Τρύφων Αλευρίτης συνομιλεί με τον Regional Sales Area Manager, της Skylogic SpA, Αναστάσιο Νικογιάννη (δεξιά).

– Κύριε Νικογιάννη, μιλήστε μας για τα πλεονεκτήματα του δορυφορικού internet και πως αυτά μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ιδιαίτερες απαιτήσεις μερίδας των Ελλήνων καταναλωτών.
Τα πλεονεκτήματα του δορυφορικού internet είναι ποικίλα. Kαταρχάς προσφέρει κάλυψη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, ενώ, παράλληλα, είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και από τα δίκτυα καλωδίων. Επίσης, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι πως το δορυφορικό internet καλύπτει χώρες με πολύπλοκο γεωγραφικό ανάγλυφο όπως είναι η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το «Tooway», μπορεί να καλύψει πλήρως όλες τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε προσιτές τιμές για τον καταναλωτή, απλώς εγκαθιστώντας έναν τερματικό εξοπλισμό. Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι τα προτερήματα του δορυφορικού internet είναι η αμεσότητα, η ταχύτητα και η δυνατότητα που προσφέρει στον κάθε χρήστη, να το έχει διαθέσιμο σε κάθε γωνιά της χώρας μας, είτε πρόκειται για ένα απομακρυσμένο νησί είτε για μια περιοχή εντός αστικού κέντρου με περιορισμένη κάλυψη.


– Ποιες είναι οι συνεργασίες σας στον ελληνικό χώρο και ποια η πορεία τους μέχρι σήμερα;
Η Eutelsat συνεχίζει την πολυετή και επιτυχημένη της συνεργασία με την εταιρεία «Εικόνα & Ήχος» για την διάθεση του «Tooway». Επιπλέον, τον Αύγουστο ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας της με τον όμιλο Forthnet, όπου και θα προσφέρονται πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης Nova μαζί με υπηρεσίες triple play. Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova, σε συνδυασμό με τις ευρυζωνικές υπηρεσίες «Tooway» που θα προσφέρονται μέσα από την Forthnet, θα δίνουν στους χρήστες άμεση πρόσβαση στο internet και υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο.


– Θεωρείτε πως οι λύσεις δορυφορικού internet θα βοηθήσουν την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στην ελληνική περιφέρεια; Τι πρέπει να γίνει για να αγκαλιάσει το καταναλωτικό κοινό προτάσεις σαν τις δικές σας;
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την ΕΕΤΤ για την πορεία της ευρυζωνικής αγοράς στην Ελλάδα, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 19,9%. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης «Περιοχές της Ελλάδας χωρίς Ευρυζωνική Κάλυψη για το 2011» του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από όπου προκύπτει πως περισσότεροι από 800.000 πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες. Από τις 27 χώρες της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση από πλευράς διείσδυσης της ευρυζωνικότητας. Βασικός μας στόχος είναι να καλύψουμε το 100% της χώρας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις νέες υπηρεσίες «Tooway», μέσω του νέου δορυφόρου ΚΑ-SAT που μπήκε σε τροχιά τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, μέσα από επιχορηγήσεις και προγράμματα της Ε.Ε. και όλα αυτά σε μια χώρα με ιδιόμορφο γεωγραφικό περιβάλλον που εκ των πραγμάτων δυσκολεύει την εγκατάσταση των ευρυζωνικών δικτύων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα της Ε.Ε. για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας στις αγροτικές περιοχές αξίας 1,02 δισ. ευρώ, το οποίο δεν έχει απορροφηθεί από το 2009, παρά τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει.


– Πώς κρίνετε την αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα; Πιστεύετε πως η προσφορά γρήγορου internet από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις δικές σας υπηρεσίες;
Η υπηρεσία «Tooway» λειτουργεί συμπληρωματικά με τις άλλες ευρυζωνικές τεχνολογίες, όπως είναι το ADSL, τα δίκτυα καλωδίων, το Wimax, το Wi-Fi, το 3G και το LTE. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες σε αγροτικές περιοχές και προάστια που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Η υπηρεσία «Tooway», παρέχει ταχύτητες οι οποίες φτάνουν τα 10Μbps στη λήψη και τα 4Μbps στην εκπομπή, ενώ ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι απλά ένα μικρό δορυφορικό πιάτο και ένα μόντεμ. Επιπλέον, προσφέρονται διαφορετικά εμπορικά πακέτα, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων των χρηστών και ακόμη, δίνεται η δυνατότητα αλλαγής πακέτου σε όποιο χρόνο ο πελάτης επιθυμεί. Ταυτόχρονα, ο χρήστης θα μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες VoIP και triple play παντού απλά και γρήγορα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ειδικά εκπαιδευμένο δίκτυο εγκαταστατών μας, το οποίο ξεπερνάει τα 100 μέλη, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.


Βιογραφικό
Ο Αναστάσιος Νικογιάννης ξεκίνησε την καριέρα του ως Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων HELLAS SAT S.A. μέλος του ομίλου του ΟTE σε Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία (Sales and Marketing Department) Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία και Μολδαβία, από το 2003 έως το 2009. Στη συνέχεια πήρε τη θέση του Regional Sales Area Manager για την Ευρυζωνικότητα της Skylogic SpA θυγατρική του ομίλου του Eutelsat , σε Ελλάδα και Βαλκάνια (Εμπορικό Τμήμα) Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο από το 2009 έως σήμερα.