Η επικαιρότητα είναι καταιγιστική με την είδηση της προσφυγής στο άρθρο 99 του E-Shop να κυριαρχεί.


e-shopΣτο άρθρο 99 προσέφυγε η εταιρεία πληροφορικής e-Shop.gr προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της. Η εταιρεία λιανικής διάθεσης προϊόντων πληροφορικής έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον περασμένο Μάιο και η αίτησή της έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στα διοικητικά δικαστήρια τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή μετά τη διακοπή της ασφάλισης των πιστώσεών της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στο τέλος της περασμένης δεκαετίας, αποτέλεσε μία από τις επιτυχημένες dot.com της χώρας, πουλώντας προϊόντα πληροφορικής μέσω Διαδικτύου.


Η εταιρεία πέτυχε το 2009 έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ, αλλά τα κέρδη της ήταν πενιχρά, όπως συμβαίνει για κάθε επιχείρηση διάθεσης προϊόντων πληροφορικής. Τελευταία οι ιδρυτές της επιχείρησης προσπάθησαν να βρουν επενδυτές, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό σε μια αγορά που τα περιθώρια κέρδους μειώνονται ραγδαία. Τέλος, η οικονομική και πιστωτική κρίση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε μια συρρικνούμενη αγορά.