Η Clearwire Corporation και η Ericsson ανακοίνωσαν επταετή συμφωνία για υπηρεσίες διαχείρισης.


ericsson-logoΒασικά στοιχεία της συνεργασίας αυτής είναι:
– Η Clearwire διατηρεί την ιδιοκτησία όλων των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου και την πλήρη ευθύνη για την τεχνολογία μελλοντικά και τις αποφάσεις στρατηγικής
– Η Ericsson θα είναι υπεύθυνη για το μηχανικές εργασίες στο δίκτυο, τη λειτουργία και τη συντήρηση του, συμπεριλαμβανομένης 24ωρης παρακολούθησης του, end-to-end engineering, ανεφοδιασμού και καθημερινής συντήρησης.
– Η Clearwire θα παραμείνει το βασικό σημείο επαφής για όλες τις συναλλαγές με τους πελάτες, τους συνεργάτες χονδρικής και τους πωλητές εξοπλισμού.
– Περίπου 700 εργαζόμενοι της Clearwire αναμένεται να ενταχθούν στην Ericsson σε περιοχές των Η. Π. Α μέχρι τα μέσα του 2011.


Το 2009, η Ericsson προχώρησε σε μια παρεμφερή συνεργασία για διαχείριση δικτύου με την Sprint, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Clearwire και συνεργάτη χονδρικής πώλησης. Η εμπειρία της Ericsson και το ιστορικό της για την επιτυχημένη προσφορά υπηρεσιών διαχείρισης θα προσφέρει επίσης στην Clearwire έναν αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για τη διαχείριση του δικτύου της. Η Ericsson έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε υψηλής ποιότητας εργαλεία, διαδικασίες και παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές.


Τα δίκτυα που διαχειρίζεται η Ericsson για παρόχους εξυπηρετούν πάνω από 800 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Ericsson παρέχει 24ωρη τεχνική υποστήριξη στους παρόχους για πάνω από δύο δισεκατομμύρια συνδρομητές.