Το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Virtual Trip συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 11th Annual Congress του EBAN.


vtripgroupΣτο συνέδριο που έγινε στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 12 & 13 Μαΐου 2011 πήραν μέρος επενδυτές αρχικού σταδίου από περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από ΗΠΑ, Καναδά και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.


Στο συνέδριο του ΕΒΑΝ έγινε ανάλυση της προόδου των επενδύσεων αρχικού σταδίου στην Ευρώπη, η οποία είναι μεν σημαντική υπολείπεται δε ακόμα σε μεγάλο βαθμό της αντίστοιχης των ΗΠΑ. Παράλληλα, το ΕΒΑΝ παρουσίασε τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας για την προτυποποίηση των διαδικασιών στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία οδηγεί σε μια σειρά δράσεων εκπαίδευσης και πιστοποίησης διαχειριστών δικτύων business angels και seed funds. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία & Ελλάδα, ενώ με περισσότερα από 10 άτομα συμμετείχε η Τουρκία. Συνολικά στο συνέδριο πήραν μέρος πάνω από 350 επενδυτές αρχικού σταδίου.


Η Virtual Trip, Gold Member του EBAN από τις αρχές του 2010, ανακοίνωσε στο συνέδριο ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του πρώτου Commercial Business Angels Network στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των επενδύσεων αρχικού σταδίου στην αγορά της Πληροφορικής, καθώς και ότι προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες με επενδυτές του εξωτερικού για τη σύσταση ενός εξειδικευμένου early-stage seed capital fund στον τομέα του cloud computing & των mobile applications, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του τον Οκτώβριο.


Tην Τρίτη 10 Μαΐου ο Δημήτρης Τσίγκος, Founder & CEO της Virtual Trip, παρουσίασε την πρόταση για το “Startup Revolution” που χρειάζεται η Ευρώπη στο “Festival d’Europa” το οποίο διοργανώθηκε από το European University Institute στη Φλωρεντία. Ο κος Τσίγκος με την ιδιότητα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES, ήταν ομιλητής μαζί με σημαντικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού χώρου όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Durão Barroso, ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Jerzy Buzek και το μέλος ΔΣ της ΕΚΤ Lorenzo Bini Smaghi.