Η Canon βραβεύτηκε από την ΤΙΡΑ (Technical Image Press Association) σε 4 βασικές κατηγορίες.


canon_logoΗ Canon έλαβε βραβεία για τα κάτωθι προϊόντα στις εξής κατηγορίες:
– Kαλύτερη DSLR Entry Level: Canon EOS 600D
– Καλύτερη Superzoom φωτογραφική μηχανή: Canon PowerShot SX230HS
– Καλύτερος επαγγελματικός φακός: Canon EF 70-200mm f/2.8L II USM
– Καλύτερο πολυμηχάνημα φωτογραφικών επιδόσεων: Canon PIXMA MG8150


Η κριτική επιτροπή της ΤΙΡΑ δήλωσε τα παρακάτω για τα προϊόντα στα οποία απένειμε τα αντίστοιχα βραβεία:
«Ο φακός EF 70-200 mm f/2.8L IS USM ξεχωρίζει χάρη στο συνδυασμό ταχύτερης αυτόματης εστίασης, βελτιωμένου οπτικού σταθεροποιητή εικόνας και ακόμα καλύτερης ποιότητας οπτικών που διαθέτει. Η εκτροπή χρώματος μειώνεται με τη χρήση ενός στοιχείου με επίστρωση fluorite και 5 ασφαιρικά στοιχεία UD. Ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία, είναι κατάλληλος για χρήση κάτω από ποικίλες συνθήκες έκθεσης».


Όσον αφορά στον PIXMA MG8150, τα μέλη της ΤΙΡΑ έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην προηγμένη τεχνολογία εκτύπωσης που διαθέτει, στον ελκυστικό του σχεδιασμό και την εκλεπτυσμένη του εμφάνιση. Τα ‘έξυπνα’ χαρακτηριστικά που ενσωματώνει όπως το Intelligent Touch System και η άμεση πρόσβαση στο Flickr® μέσω τoυ λογισμικού Canon Easy-Photo Print EX επιτρέπουν την εύκολη εκτύπωση από ποικίλα μέσα και πηγές, ενώ η λειτουργία Full HD Movie Print καθιστά εύκολη την εκτύπωση αγαπημένων στιγμιοτύπων από ταινίες Full HD.


Την ίδια στιγμή, τα μέλη της ΤΙΡΑ ενθουσιάστηκαν με τις επιδόσεις, την ευχρηστία αλλά και τα χαρακτηριστικά της EOS 600D, όπως ο αισθητήρας CMOS 18.0 ΜegaPixel, η καταγραφή βίντεο full HD, η δυνατότητα φωτογράφισης με Live View και με ασύρματο φλας καθώς επίσης και η 3 ιντσών οθόνη πολλαπλών γωνιών θέασης, ενώ για την PowerShot SX230HS υπήρξε ομόφωνη ετυμηγορία που εξήρε τα χαρακτηριστικά της μηχανής: ανάλυση 12.1 MegaPixel, σύστημα HS με υψηλής ευκρίνειας αισθητήρα CMOS και φακό με οπτικό zoom 14x και σταθεροποιητή εικόνας, στοιχεία που αποτελούν κάποια μόλις από αυτά που κάνουν την SX230HS να ξεχωρίζει.