Ο Hans Vestberg σε ομιλία τους στο Διεθνές CTIA Wireless 2011, έδωσε έμφαση στη δύναμη της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας.


ericsson-logoΕπίσης, ο κ. Vestberg μιλώντας στην ειδική εκδήλωση «Wireless Health Day», παρουσίασε τις ευκαιρίες και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και σε άλλους τομείς μέσω του mobility, της ευρυζωνικότητας και του cloud computing.


Εξηγώντας ότι ο κόσμος βρίσκεται στη μέση μιας τεχνολογικής επανάστασης στην οποία οι τομείς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια Διαδικτυωμένη Κοινωνία, ο κ. Vestberg δήλωσε: «Βλέπουμε τα πιθανά οφέλη που προκύπτουν όταν οι άνθρωποι συνδέονται με έξυπνο τρόπο» και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος είναι συνδεδεμένος, αλλάζει τη ζωή του, όταν όλα είναι συνδεδεμένα, αλλάζει ο κόσμος. Αυτή είναι η ουσία της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας».


Εκτός από τον κ. Vestberg, και ο Dr. Patrick Soon-Shiong, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Προηγμένης Υγείας, παρουσίασε την άποψή του σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η συνδεσιμότητα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


«Το Wireless θα είναι το κλειδί για όλα αυτά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Dr. Patrick Soon-Shiong. «Καλύτερα, γρηγορότερα και με εξατομικευμένα στοιχεία και αναλύσεις ασθενών, παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις και ταχεία παρέμβαση σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά – όλα αυτά και περισσότερα καθίστανται πλέον δυνατά. Η ασύρματη τεχνολογία θα είναι σύντομα αναπόσπαστο τμήμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».


Κατά μέσο όρο τα νοσοκομεία σήμερα χρησιμοποιούν χιλιάδες συστήματα, υπολογιστές και συσκευές που συχνά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες, δήλωσε ο κ. Vestberg. Η διαλειτουργικότητα και οι συγκεκριμένες προδιαγραφές είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσει η βελτίωση αυτού του κατακερματισμένου συστήματος.


«Ο κλάδος μας έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, όχι μόνο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης και των εκπομπών CO2», δήλωσε. «Μπορούμε να παρέχουμε τα μέσα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και να καλωσορίσουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητα».


Ο Vestberg κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεργαστούν καθώς ο κλάδος συνολικά μπορεί να προσφέρει ακόμα σημαντικότερα επιτεύγματα στο μέλλον.