Ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Megasoft, Αθανάσιος Ντάκουλας μιλά στο ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό portal τεχνολογίας www.techpress.gr για την κατάσταση στην εγχώρια αγορά πληροφορικής και τις μελλοντικές κινήσεις της Megasoft.


O Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Megasoft, κ. Αθανάσιος Ντάκουλας.

O Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Megasoft, κ. Αθανάσιος Ντάκουλας.

Πείτε μας δυο λόγια για την κρίση που μαστίζει την ελληνική αγορά τεχνολογίας. Ποια είναι η αντίδραση της εταιρίας σας;
Είναι γεγονός ότι η ελληνική αγορά τεχνολογίας διανύει μία περίοδο ύφεσης, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι. Όσον αφορά την αγορά του λογισμικού και των υπηρεσιών πληροφορικής, κομμάτι στο οποίο εμείς δραστηριοποιούμαστε, θεωρούμε ότι είναι εκείνη που κρατά κάπως την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, αφού η κρίση έχει δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Οι εξελίξεις στα φορολογικά και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών ελέγχου των συναλλαγών ηλεκτρονικά, ώστε να γίνεται ευκολότερα ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής με στόχο να χτυπηθεί η διαφθορά και να αυξηθεί η εισροή χρημάτων στα ταμεία του κράτους, ευνοεί τη μηχανογράφηση και κατ’ επέκταση τη δουλειά μας! Οι αλλαγές στην κατηγορία φορολογικών βιβλίων σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ο εκμεταλλευτής περιπτέρου και ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων, που από Α’ κατηγορίας βιβλία υποχρεούνται πλέον να τηρούν Β΄ κατηγορίας, αναπόφευκτα τους οδηγούν προς τη μηχανογράφηση για να μπορούν να είναι σύννομοι στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση προωθείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, αφού προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα έκδοσης και ανταλλαγής ηλεκτρονικών τιμολογίων αντικαθιστώντας τα έντυπα, ενώ συμβάλλει στην ουσιαστική μείωση του κόστους των υλικών και μειώνει αισθητά το κόστος σχετικά με την παραλαβή και την καταχώρηση των τιμολογίων.
Παράλληλα, η προτεραιότητα για μείωση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών, η αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και η ανάγκη απόδοσης των επενδύσεων θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο λογισμικό και στις υπηρεσίες πληροφορικής. Η μηχανογράφηση σήμερα είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις που θέλουν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να αναπτυχθούν. Οι τεχνολογίες πληροφορικής αποτελούν ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση πολιτικών στις επιχειρήσεις, που ενισχύουν τον έλεγχο, τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων, ενώ παράλληλα, αποτελούν εξαιρετικό όχημα προώθησης της ανάπτυξης και ευκαιρία ανάκαμψης σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.


Είχαμε προβλέψει αρκετές αλλαγές και κινηθήκαμε έγκαιρα εκμεταλλευόμενοι αρκετές ευκαιρίες. Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να αντιδράσουμε στις όποιες προκλήσεις της αγοράς και να βγούμε κερδισμένοι! Το 2011, περισσότερο από ποτέ, θα προωθήσουμε την εξωστρέφεια, θα επενδύσουμε σε νέους τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και θα ενισχύσουμε το δίκτυο συνεργατών μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από τις δικές μας επενδύσεις και την επιθετική πολιτική θέλουμε να ευνοήσουμε και να συμπαρασύρουμε παράλληλα και τους συνεργάτες μας, έτσι ώστε να εισπράξουν το όφελος και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει το σήμερα!


Prisma_Win_LogoΠοια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων PRISMA Win;
Πρόκειται για προηγμένα προϊόντα λογισμικού που έχουν δημιουργηθεί με τα πιο σύγχρονα εργαλεία. Σχεδιάζονται και παράγονται από μία μεγάλη ομάδα Ανάπτυξης Λογισμικού που αποτελείται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση. Καλύπτουν απόλυτα την εμπορική, καθώς και την οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων, ενώ προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση back office και front office. Έτσι, μπορούμε να δώσουμε συνολική λύση στις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή αντικειμένου δραστηριότητας, ώστε ο επιχειρηματίας να έχει άμεση πληροφόρηση σε αληθινό χρόνο από όλα τα τμήματα, αφού οι εφαρμογές μας λειτουργούν με τη λογική on line – off line. Διαθέτουμε εξειδικευμένες εφαρμογές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις όπως βενζινάδικα, κομμωτήρια, συνεργεία οχημάτων, περίπτερα, που οι άνθρωποι που καλούνται να τις χρησιμοποιήσουν δεν έχουν, συνήθως επαρκή γνώση ή και πολλές φορές καθόλου γνώση, πάνω στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Επομένως, εκ των πραγμάτων πρόκειται για εφαρμογές που είναι εύχρηστες και ειδικά σχεδιασμένες για να χρησιμοποιηθούν από οποιovδήποτε υπάλληλο της κάθε επιχείρησης, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα γρήγορης εκμάθησης και άμεσης έναρξης λειτουργίας από τις επιχειρήσεις που τις επιλέγουν. Οι εφαρμογές μας προσφέρουν μία εξαιρετική σχέση κόστους – απόδοσης αποτελώντας τα απόλυτα value for money προϊόντα και συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της αγοράς, για προσιτές τιμές με τις μέγιστες δυνατότητες.


Ποιες από τις λύσεις σας τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής από την αγορά και σε ποιες νέες προτάσεις σας θα επενδύσετε το 2011;
Όλες οι λύσεις μας τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής από την αγορά, γιατί πρόκειται για εφαρμογές που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και συνεχώς βελτιώνονται με νέες δυνατότητες για να καλύψουν κάθε απαίτηση των πελατών μας. Είναι έγκαιρα συμβατές με τις εκάστοτε φορολογικές αλλαγές και αποτελούν το σημαντικότερο συνεργάτη του επαγγελματία και μπορεί να τις εμπιστευτεί. Το 2011 θα επιμείνουμε στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και παρά το υψηλό επίπεδο στο οποίο ήδη βρισκόμαστε στο κομμάτι αυτό, θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο ζήλο, γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Όσον αφορά σε νέες προτάσεις δε θα θέλαμε να αποκαλύψουμε κάτι σήμερα, η Megasoft θα συνεχίσει να εκπλήσσει ευχάριστα και το 2011, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.


Megasoft_LogoΠώς θα στηρίξει η Megasoft το δίκτυο των συνεργατών της, καθώς και την εμπορική πολιτική της σε επίπεδο προώθησης και προβολής για την νέα χρονιά;
Είμαστε μία εταιρία με όραμα και στρατηγική και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο δίκτυο των συνεργατών μας που αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Megasoft. Στηρίζουμε το κανάλι έμπρακτα και ουσιαστικά και το αποδείξαμε αυτό όλο το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα σε συνεργάτες που αιφνιδιάστηκαν από την οικονομική ύφεση. Δεν αδρανήσαμε αλλά κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε και να δώσουμε νέα εργαλεία και κίνητρα, ώστε να ενεργοποιήσουμε το δίκτυο. Βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα μας και προσθέτουμε νέες έξυπνες διαχειρίσεις που προσθέτουν αξία και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών, αφού μπορούν να απευθυνθούν σε νέες αγορές και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους. Απλοποιούμε τις διαδικασίες και ανοίγουμε δρόμους για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις εκπαιδεύσεις συνεργατών, με τη διοργάνωση ημερίδων εκπαίδευσης και ενημέρωσης πάνω στα προϊόντα PRISMA Win®, αλλά και σε τεχνικές πωλήσεων και σε τρόπους αποτελεσματικής προσέγγισης και υποστήριξης πελατών. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προωθητικές ενέργειες με στόχο την ενίσχυση των αντιπροσώπων μας σε Ελλάδα και Κύπρο.


Πώς εκτιμάτε πως θα εξελιχθεί ο χώρος της λιανικής στην Ελλάδα; Είστε αισιόδοξος ή επιφυλακτικός όσον αφορά στην έξοδο από την οικονομική κρίση και ποια βοήθεια μπορεί να δώσει η ανάπτυξη καινοτόμου ελληνικού λογισμικού;
Οι μικρές επιχειρήσεις λιανικής συμπιέζονται και αυτές που θα μείνουν θα είναι αυτές που θα προσφέρουν στους καταναλωτές καλή ποιότητα σε λογικές και προσιτές τιμές. Θα αναπτυχθούν μεγαλύτερα σχήματα που θα συμπιέσουν τα κόστη τους και θα προσφέρουν στην αγορά πραγματικά χαμηλές τιμές. Αισιόδοξοι είμαστε και θα είμαστε. Ίσως να μεγαλώσει η κρίση, αλλά σίγουρα η στροφή όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων, όσο μεγάλες ή μικρές και αν είναι, στην πληροφορική είναι δεδομένη προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, να οργανωθούν, να χρησιμοποιήσουν την πληροφορία προς όφελος τους. Είναι θέμα χρόνου.