Η Nikon ανακοινώνει ότι η φωτογραφική μηχανή Coolpix S8100 σύντομα θα διατεθεί προς πώληση στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική.


nikon coolpix s8100Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη σειρά Nikon Coolpix, διαθέτει αισθητήρα CMOS με οπίσθιο φωτισμό, ανάλυση 12,1 megapixel και εκπληκτικό zoom 10x. Προσφέρει μοναδική απόδοση και εξαιρετική ποιότητα εικόνας στις λήψεις υψηλής ταχύτητας όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι χαμηλές. Χάρη σε ένα συνδυασμό ταχύτητας, απόκρισης και ευελιξίας, η S8100 δημιουργεί φωτογραφίες και video full HD (1080p) αποτυπώνοντας ακόμη και γρήγορα κινούμενα θέματα.


Για τις στιγμές που δεν πρέπει να χαθούν, η S8100 προηγείται της κίνησης με τον ιδιαίτερα γρήγορο χρόνο εκκίνησης, τη λειτουργία AF υψηλής ταχύτητας και τη γρήγορη μετάβαση από λήψη σε λήψη. Ο καινούργιος αισθητήρας CMOS παρέχει βελτιωμένη λειτουργία λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κατά τη χρήση σε προηγμένη λειτουργία νυχτερινών πορτρέτων, δημιουργεί αναπαραγωγές νυχτερινών σκηνών και πορτρέτων σε εσωτερικούς χώρους, ακριβώς όπως θα τα έβλεπε ο χρήστης, μειώνοντας παράλληλα το θάμπωμα της εικόνας. Σε λειτουργία νυχτερινών πορτρέτων πραγματοποιούνται διαδοχικές λήψεις οι οποίες εκθέτουν το θέμα του πορτρέτου και το φόντο ξεχωριστά. Στη συνέχεια, οι εκθέσεις συνδυάζονται αμέσως για να δημιουργήσουν φωτεινά και όμορφα πορτρέτα χωρίς θάμπωμα με ελάχιστο θόρυβο, ακόμη και κατά τη λήψη στο χέρι.


s8100_blackΕφοδιασμένη με οπτικό zoom 10x NIKKOR με γυάλινο στοιχείο ED, επιτρέπει στο χρήστη να πλησιάσει τη δράση, ακόμη και κατά την εγγραφή ενός video σε full HD. Για τη λήψη οικογενειακών ταινιών, η S8100 διαθέτει λειτουργία video full HD με στερεοφωνικό ήχο, εξειδικευμένο κουμπί εγγραφής video και οπτικό zoom με λειτουργία αυτόματης εστίασης κατά την εγγραφή. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να τελειοποιήσουν τα video τους με τη φωτογραφική μηχανή με μια νέα λειτουργία επεξεργασίας, ή να τραβήξουν φωτογραφίες κατά την εγγραφή video.


Αποτυπώστε τη δράση
H S8100 διαθέτει λειτουργία λήψεων υψηλής ταχύτητας με ρυθμό πέντε κάδρων πλήρους ανάλυσης έως 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Η λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης πριν από τη λήψη πραγματοποιεί εγγραφές έως δύο λήψεων πριν από το πλήρες πάτημα του κουμπιού λήψης. Για λήψεις ιδιαίτερα γρήγορων δράσεων, η λειτουργία συνεχούς λήψης σπορ πραγματοποιεί εγγραφές σε ταχύτητα έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Με τη λειτουργία Παρακολούθησης θέματος, η S8100 παρακολουθεί αυτόματα το προκαθορισμένο θέμα ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτόματης εστίασης (AF) και επιτρέπει έτσι στο χρήστη τη σίγουρη λήψη των καλύτερων στιγμών.


Όμορφες λήψεις σε συνθήκες νυχτερινού φωτισμού
Η S8100 διαθέτει τέσσερις τεχνολογίες για λήψη νυχτερινών τοπίων και πορτρέτων χωρίς θάμπωμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εσωτερικών χώρων:
– Ο καινούργιος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED C2 παρέχει ανώτερη λειτουργία μείωσης θορύβου ακόμη και σε υψηλές ρυθμίσεις ευαισθησίας. Χάρη στην υποστήριξη για μέγιστη ευαισθησία ISO 3200 στο μέγιστο μέγεθος εικόνας (12 M 4000 × 3000), οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ανεμπόδιστη λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ακόμη και στο σκοτάδι.
– Παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης ενεργοποίησης των δύο λειτουργιών απόσβεσης κραδασμών (VR) υψηλής απόδοσης (μετατόπιση φακού και ηλεκτρονική). Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται η ανάγκη τοποθέτησης της φωτογραφικής μηχανής σε τρίποδο σε σκοτεινούς χώρους ή ρύθμισης του zoom σε θέση τηλεφακού με αποτελεσματική απόσβεση κραδασμών που ισοδυναμεί με αύξηση της ταχύτητας κλείστρου έως και τέσσερα στοπ.
– Η λειτουργία εντοπισμού κίνησης “αντιλαμβάνεται” το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και την κίνηση του θέματος και τα αντισταθμίζει αυτόματα ελέγχοντας την ταχύτητα του κλείστρου και την ευαισθησία ISO προκειμένου να μειωθεί το θάμπωμα. Αυτή η λειτουργία διευκολύνει επίσης και το πάγωμα της κίνησης του θέματος.
– Η φωτογραφική μηχανή παρέχει βέλτιστο έλεγχο του φλας ανάλογα με τις συνθήκες λήψης. Σε σκοτεινά θέματα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου για να καταστείλει το θάμπωμα που προκαλείται από το κούνημά της, ενώ παράλληλα αυξάνει την ευαισθησία ISO για ικανοποιητική έκθεση των τμημάτων του φόντου τα οποία δεν μπορεί να φωτίσει το φλας. Κατά τη λήψη πορτρέτων με κόντρα φως, η S8100 αναγνωρίζει αυτόματα το ανθρώπινο πρόσωπο και ελέγχει το φλας εστιάζοντας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η λήψη όμορφων πορτρέτων σε κάθε περίσταση.


Στις υπόλοιπες λειτουργίες που εκμεταλλεύονται το χαμηλό θόρυβο και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας του καινούργιου αισθητήρα εικόνας CMOS περιλαμβάνονται η προηγμένη λειτουργία λήψης με κόντρα φως και η λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) εντός της φωτογραφικής μηχανής, η οποία συγχωνεύει τις εικόνες της ίδιας σκηνής για να επιτευχθεί μία εικόνα με πολλές λεπτομέρειες τόνων.


Επίσης, η προηγμένη λειτουργία νυχτερινού πορτρέτου της S8100 συνδυάζει μια σειρά πέντε διαδοχικών λήψεων που πραγματοποιούνται σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου και δημιουργεί μία εικόνα με μειωμένο θόρυβο κατά τις λήψεις με τη μηχανή στο χέρι.


Δημιουργική πολυμορφία
Η S8100 διαθέτει το «δημιουργικό ρυθμιστικό», το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία προσαρμογής της φωτεινότητας, κορεσμού και τόνου χρωμάτων εντός της φωτογραφικής μηχανής. Στις υπόλοιπες λειτουργίες επεξεργασίας εντός της φωτογραφικής μηχανής συγκαταλέγονται η “Γρήγορη επεξεργασία” και το “D-Lighting”, οι οποίες χαρίζουν στους χρήστες τη δυνατότητα προσαρμογής των εικόνων τους κατά την απεικόνιση.


Οι πρόσθετες και εντελώς απαραίτητες λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής S8100 είναι οι 17 λειτουργίες σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του αυτόματου επιλογέα σκηνής, ο οποίος αναγνωρίζει αυτόματα τις συνθήκες λήψης και προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής για εκπληκτικές φωτογραφίες σε κάθε περιβάλλον. Για μοναδικά πορτρέτα, η S8100 διαθέτει το σύστημα έξυπνου πορτρέτου της Nikon, το οποίο περιέχει μια σειρά αυτόματων λειτουργιών, όπως της λειτουργίας διόρθωσης φαινομένου κόκκινων ματιών μέσα στη φωτογραφική μηχανή (In-Camera Red-Eye Fix™), της βελτιωμένης λειτουργίας αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο πρώτα, της λειτουργίας προειδοποίησης κλεισίματος των ματιών, του χρονομέτρη χαμόγελου και της λειτουργίας απαλότητας δέρματος, που κολακεύουν ακόμα και τα πιο ντροπαλά θέματα.


Η S8100 διατίθεται σε κόκκινο και μαύρο χρώμα.



Τεχνικά χαρακτηριστικά της  φωτογραφικής μηχανής Nikon COOLPIX S8100
Ωφέλιμα pixel 12,1 εκατομμύρια
Αισθητήρας  εικόνας 1/2.3” τύπου CMOS, περίπου 12,75 εκατομμύρια συνολικά pixel
Φακός Φακός οπτικού zoom 10× NIKKOR, 5,4-54,0 mm (γωνία προβολής ισοδύναμη  με αυτή του φακού 30-300 mm σε μορφή 35 mm
[135]), f/3,5-5,6, ψηφιακό zoom: έως 4× (γωνία προβολής ισοδύναμη με αυτή του φακού περίπου 1200 mm σε μορφή 35 mm [135])
Οθόνη TFT LCD 7,5 cm, περίπου  921 k-dot, ευρεία οπτική γωνία με ανακλαστική επίστρωση και προσαρμογή φωτεινότητας 5 επιπέδων
Μέσα  αποθήκευσης*1 Εσωτερική μνήμη (περίπου 102 MB),

κάρτα μνήμης SD/SDHC/SDXC

Ευαισθησία  ISO ISO 160, 200, 400, 800, 1600, 3200

Αυτόματη (αυτόματη αύξηση από ISO 160 έως 800)

Αυτόματο  σταθερό εύρος (ISO 160 έως 400)

Συνεχής λήψη σπορ (ISO 160 έως 3200)

Διασύνδεση Hi-Speed USB
Τροφοδοσία Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL12

(παρέχεται)

Μετασχηματιστής ρεύματος EH-62F (διατίθεται χωριστά)

Διάρκεια  ζωής μπαταρίας*2

(EN-EL12)

Φωτογραφίες*: Περίπου 210 λήψεις

Video: Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (HD 1080p)

Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) Περίπου 104,0 × 59,2 × 29,9 mm

(χωρίς τις  προεξοχές)

Βάρος Περίπου 209 g (με την  μπαταρία και την κάρτα μνήμης SD)
Παρεχόμενα  εξαρτήματα*3 Λουράκι φωτογραφικής μηχανής, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL12, μετασχηματιστής φόρτισης μπαταρίας EH-68P/EH-68P (AR), καλώδιο USB UC-E6, καλώδιο audio/video EG-CP16,

CD-ROM ViewNX 2