Το τελευταίο πακέτο επέκτασης του μαζικού διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων της Blizzard σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.


wow cataclysmΗ Blizzard Entertainment, Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι το World of Warcraft®: Cataclysm™, η τρίτη επέκταση (expansion) του πολυβραβευμένου μαζικού διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων (MMORPG), πούλησε πάνω από 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του, καθιστώντας τον τίτλο το παιχνίδι για PC με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Αυτό το ρεκόρ καταρρίπτει το προηγούμενο ορόσημο των 2,8 εκατομμύριων αντίτυπων, που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2008 από το δεύτερο πακέτο επέκτασης του World of Warcraft, Wrath of the Lich King®.


Το World of Warcraft: Cataclysm κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε Ηνωμένες πολιτείες, Καναδά, Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή, Ευρώπη, Ρωσία, Ν.Α. Ασία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στις 7 Δεκεμβρίου ενώ διατέθηκε σε Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Μακάο στις 9 Δεκεμβρίου. Περισσότερα από 10.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο άνοιξαν τις πόρτες τους τα μεσάνυχτα για να υποδεχτούν τους παίκτες που ήθελαν να αποκτήσουν πρώτοι ένα αντίτυπο του παιχνιδιού. Επίσης, περίπου 15.000 παίκτες παρακολούθησαν επίσημες εκδηλώσεις λανσαρίσματος που διοργανώθηκαν από την Blizzard και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων σε Η.Π.Α, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, και φυσικά Ελλάδα.


«Με το Cataclysm, φέραμε το Azeroth στο χείλος της καταστροφής, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο expansion μας μέχρι τώρα» ανέφερε ο Mike Morhaime, CEO και συνιδρυτής της Blizzard Entertainment. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παίκτες μας, καινούριους, υφιστάμενους, και όσους επιστρέφουν, σε ολόκληρο τον κόσμο για τον απίστευτο ενθουσιασμό και τη στήριξή τους, και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις τους για το νέο περιεχόμενο».


Πριν από την κυκλοφορία του Cataclysm, ο αριθμός συνδρομητών του World of Warcraft είχε αυξηθεί σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, εδραιώνοντας περαιτέρω την ηγετική θέση του παιχνιδιού ως το δημοφιλέστερο συνδρομητικό MMORPG.