Το microsite deneinaiparamithi.gr της εταιρίας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. απέσπασε το βραβείο Εrmis Gold στην ενότητα Web – κατηγορία Websites.


den einai paramythiΗ δημιουργία και η παραγωγή του microsite www.deneinaiparamithi.gr έγινε από την εταιρία ψηφιακής επικοινωνίας Rascal και πρωτοπαρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2009 μέσω στοχευμένης καμπάνιας banner σε προσεκτικά επιλεγμένους διαδικτυακούς τόπους, καθώς και μέσω Search Engine Marketing. Το site εμφανίζεται επίσης στο youtube με μεγάλο αριθμό επισκεπτών.


Σκοπός του microsite είναι να μας γνωρίσει από κοντά τον κόσμο της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμύθι με cartoon χαρακτήρες. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο κ.Ευαισθητίδης που μυεί το γείτονά του κ.Αδιαφόρογλου στην πρακτική της ανακύκλωσης. Μέσα από μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει την ευκαιρία να μάθει ποιες συσκευές ανακυκλώνονται και με ποιο τρόπο, καθώς και γιατί η ανακύκλωσή τους καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.


Η 2η έκδοση του “Δεν είναι παραμύθι” θα λανσαριστεί σύντομα εξίσου ενημερωτική, πιο διασκεδαστική, πιο διαδραστική κι εξελιγμένη, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας 3D flash animation, αυτή τη φορά για να μας διαφωτίσει για την ανακύκλωση των λαμπτήρων.