Ο επικεφαλής της Lenovo στην Ελλάδα, Απόστολος Λαδάς, μίλησε στο OnLine για την αγορά της πληροφορικής, την πορεία της εταιρείας, αλλά και για τις ενδιαφέρουσες καινούριες της προτάσεις.

Ο γενικός διευθυντής της Lenovo, Απόστολος Λαδάς.

Ο γενικός διευθυντής της Lenovo, Απόστολος Λαδάς.

– Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε για την πορεία της Lenovo στην ελληνική και διεθνή αγορά, τo προηγούμενο τρίμηνο;

Η Lenovo διεθνώς παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό μεριδίου αγοράς που είχε ποτέ, φθάνοντας το 9%, κερδίζοντας έτσι σημαντικό μερίδιο αγοράς και σημειώνοντας μεγάλες αυξήσεις πωλήσεων σ’ όλες τις γεωγραφικές περιοχές.
Και στην Ελλάδα σε μια αγορά που δεν σημείωσε αύξηση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009, ομολογουμένως σε μια ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, η Lenovo κατάφερε να καταγράψει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς της, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στο χώρο των φορητών υπολογιστών, όπου η αγορά αυξήθηκε κατά 10,7%, η Lenovo αυξήθηκε κατά 95,3% επιτυγχάνοντας το υψηλότερο ποσοστό αυξήσεως της αγοράς.


– Πώς ενσωματώνεται το καινούριο λειτουργικό της Microsoft, το Windows 7, στις νέες σας προϊοντικές προτάσεις, τόσο σε consumer όσο και σε business επίπεδο;

Η Lenovo έχει ενσωματώσει τα Windows 7 σε όλες τις σειρές των προϊόντων που προωθεί στην αγορά.
Οι τεχνικοί της Lenovo και τα κέντρα έρευνάς της εργάσθηκαν συστηματικά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με τη Microsoft πολύ πριν ανακοινωθούν τα Windows 7, με αποτέλεσμα να ανακοινώσουμε ταυτόχρονα με τα Windows 7 τη Lenovo enhanced experience for Windows 7.
Με βάση αυτές τις ανακοινώσεις, οι υπολογιστές Lenovo Think έχουν τη δυνατότητα εκκίνησης μέχρι και 57% γρηγορότερα και αντίστοιχα κλείνουν μέχρι 38% γρηγορότερα απ’ ό,τι άλλα συστήματα που διαθέτουν παλαιότερο λειτουργικό ή δεν διαθέτουν optimized Windows 7. Επιπλέον, τα optimized Windows 7 της Lenovo εξασφαλίζουν αυξημένη αξιοπιστία, διαθεσιμότητα, ασφάλεια, απλούστερη λειτουργία καθώς και μικρότερη κατανάλωση
ενέργειας.
Όσον αφορά στους υπολογιστές Lenovo Idea, και αυτή η σειρά έχει τη δυνατότητα εκκίνησης μέχρι 33% γρηγορότερα και αντίστοιχα κλείνουν μέχρι 50% ταχύτερα απ’ ό,τι άλλα συστήματα που διαθέτουν παλαιότερο λειτουργικό ή δεν διαθέτουν optimized Windows 7.
Παράλληλα, τα optimized Windows 7 της Lenovo εξασφαλίζουν High Definition graphics για να παίζουν καλύτερα high-def video και Enhanced digital audio για εξαιρετικές multimedia επιδόσεις.


– Ποιες τάσεις διακρίνετε στην αγορά της πληροφορικής; Θεωρείτε πως οι οθόνες αφής σε laptops και all-in-one PCs θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση στην αγορά IT το 2010;

Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων Η/Υ κατά το έτος 2010. Σημαντική αύξηση προβλέπεται για τους φορητούς υπολογιστές καθώς και για τoυς All In One σταθερούς υπολογιστές. Η εταιρεία μας θα επιδιώξει να αυξήσει τις πωλήσεις της και να βελτιώσει περαιτέρω το μερίδιό της σε όλες τις αγορές, συνεπώς και στην Ελλάδα. Οι οθόνες αφής προβλέπεται να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της ζήτησης και γι’ αυτό η εταιρεία μας προσβλέποντας σ’ αυτήν τη ζήτηση έχει κάνει σημαντικές ανακοινώσεις νέων καινοτόμων προϊόντων που χρησιμοποιούν αυτήν την
τεχνολογία.


– Πείτε μας δυο λόγια για τις νέες σειρές προϊόντων στα Think & Idea brands.

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε και στις δύο μεγάλες οικογένειες προϊόντων. Στην οικογένεια Think ανακοινώσαμε
τη νέα σειρά ThinkPad Edge, που απευθύνεται στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξαιρετικό σχεδιασμό και ιδιαίτερα χρώματα και το νέο υπερφορητό ΤhinkPad Χ100e με οθόνη 11,6 ιντσών και βάρος 1,48 Kgr. Παρέχει όλες τις δυνατότητες ενός μεγάλου συστήματος και διατίθεται σε επιλογή χρωματισμών σε εξαιρετική τιμή. Παράλληλα, λανσάραμε τη νέα σειρά ThinkCentre M90/M90p, που προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε σταθερούς υπολογιστές με τις τελευταίες προτάσεις της Intel στο χώρο των κεντρικών μονάδων, το νέο ThinkCentre A70z All In One PC, μία εξαιρετική πρόταση στο χώρο των ΑΙΟ λύσεων, καθώς και το νέο ThinkStation Ε20, ένα entry workstation που απευθύνεται σε χρήστες CAD και DCC εφαρμογών.
Στην οικογένεια Idea ανακοινώσαμε το νέο Netbook S10-3 και το Netbook S10-3t, ένα νέο Netbook Tablet με οθόνη αφής. Στη σειρά Idea Υ φορητών υπολογιστών ανακοινώσαμε μοντέλα με core i επεξεργαστές . Στη σειρά Idea G φορητών υπολογιστών ανακοινώσαμε μοντέλα με core i επεξεργαστές καθώς και μοντέλα με AMD επεξεργαστές. Τέλος, στο χώρο των IdeaCentre ανακοινώσαμε νέα All In One μοντέλα Α, Β and C series που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη.