Ο εμπορικός διευθυντής της Laytoncrest μιλάει στο techpress.gr  για τις πωλήσεις, την οικονομική κρίση και τους στόχους της εταιρείας για το 2010, υποσχόμενος αξιοπιστία σε ανταγωνιστική τιμή.

Ο εμπορικός διευθυντής της Laytoncrest , Άκης Διαμαντόπουλος

Ο εμπορικός διευθυντής της Laytoncrest , Άκης Διαμαντόπουλος

Πείτε μας δυο λόγια για το προφίλ της εταιρείας Laytoncrest και την ευρύτατη προϊοντική της γκάμα.
Η Laytoncrest Α.Ε. βρίσκεται στο χώρο των ηλεκτρικών ειδών τα τελευταία 23 χρόνια. Στο portfolio της Laytoncrest Α.Ε. συμπεριλαμβάνονται προϊόντα Εικόνας & Ήχου, Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών και Μικροσυσκευών. Οι μάρκες που κατά κύριο λόγο αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας είναι η Schaub Lorenz και η Telefunken. Και οι δύο μάρκες έχουν γερμανική καταγωγή και είναι δημοφιλείς στον Έλληνα καταναλωτή. Η Laytoncrest Α.Ε. απέκτησε σημαντικό μερίδιο μετοχών της μάρκας Schaub Lorenz – την οποία κατείχε η ΝΟΚΙΑ – πριν 6 χρόνια. Η εταιρεία μας είναι αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Schaub Lorenz στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αντιπροσωπεύουμε επίσης την Telefunken, ύστερα από πολυετές συμβόλαιο που υπογράφηκε πέρυσι με την γερμανική TELEFUNKEN Licenses GMBH. H εταιρεία μας έχει την άδεια να διανέμει τα προϊόντα της Telefunken στην Ελλάδα, στις Βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο.


Που κατασκευάζονται τα προϊόντα σας;
Tα προϊόντα μας τα κατασκευάζουν εργοστάσια σε Ευρώπη και Κίνα. Η Laytoncrest Α.Ε. διαθέτει το δικό της γραφείο στο Hong Kong, το οποίο φροντίζει για την ανεύρεση των πιο σύγχρονων εργοστασίων παραγωγής. Η επιλογή των εργοστασίων αυτών γίνεται σε 3 επίπεδα: σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών, σωστής διαδι- κασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων πριν τη φόρτωση.


Ποια στρατηγική ανάπτυξης θα ακολουθήσετε για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων;
Η στρατηγική που ακολουθείται είναι η παροχή στον καταναλωτή αξιόπιστων ποιοτικών προϊόντων με σύγχρονο design και φιλοσοφία “Value for Money”. H εταιρία μας δεν δαπανά υπέρογκα ποσά για τη διαφήμιση, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στη λιανική τιμή των προϊόντων. Ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα μας χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία αλλά και χωρίς να κάνει κάποιου είδους υποχώρηση σε θέματα ποιότητας, τεχνολογίας ή design. Τα προϊόντα μας υιοθετούν πολύ γρήγορα όλες τις νέες τάσεις της σύγχρονης αγοράς προσφέροντας τεχνολογία σε προσιτή τιμή.


Μπράντες που αντιπροσωπεύετε, όπως οι Telefunken και Schaub Lorenz, έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο. Πως σχεδιάζετε να επαναφέρετε την παλιά τους «αίγλη», κόντρα στα Κορεάτικα και Ιαπωνικά «μεγαθήρια»;
Βλέπουμε στις μέρες μας ακόμη και τα Ιαπωνικά «μεγαθήρια» να καταρρέουν κάτω από τις σκληρές συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία. Δεν ισχύει το ίδιο και για τους Κορεάτες. Σε μερικά χρόνια θα περάσουν στο προσκήνιο βεβαίως και οι κινεζικές εταιρίες. Εμείς θα τονώσουμε αυτήν την παλιά αίγλη των μαρκών TELEFUNKEN και SCHAUB LORENZ, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και με στόχο να μπούμε σε όσο το δυνατόν περισότερα ελληνικά σπίτια.


Ποιό είναι το αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στις πωλήσεις σας; Αντέχει η ελληνική αγορά ηλεκτρονικών στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν;
Η αγορά των ηλεκτρικών άρχισε να βιώνει την οικονομική κρίση από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Πλην κάποιων εξαιρέσεων συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων των κλιματιστικών και των netbooks – η κρίση συνεχίζεται. Ο καταναλωτής σίγουρα έχει κάνει στροφή σε προϊόντα «Value for Money». Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις της Laytoncrest Α.Ε., οι οποίες είναι ανοδικές σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Gfk, τα μερίδια αγοράς μας είναι σημαντικά αυξημένα το 2009 σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2008.


Τι καινούριο να περιμένουμε από τη Laytoncrest στο 2010;
Τεχνολογικά θα μπούμε στο χώρο των LED τηλεοράσεων. Οι πρώτες τηλεοράσεις TELEFUNKEN LED θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά στις αρχές του έτους, θα είναι ιδιαίτερα λεπτές – περίπου 2 εκατοστά πάχος – και με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης, θα παρουσιαστεί πληθώρα νέων προϊόντων σε εικόνα και ήχο με ορισμένα από αυτά να έχουν ήδη βραβευθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό +X Awards για την ποιότητα, το σχεδιασμό και την καινοτομία τους.