Η Wired Productions Ltd., μία από τις κορυφαίεςανεξάρτητες εταιρίες έκδοσης παιχνιδιώνμαζί την εταιρία ανάπτυξης Caged Element Inc. ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό το «Carkour» mode για το GRIP – ένα φρενήρεςφουτουριστικό arcade combat racer που θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 4, στο Xbox One, στο Nintendo Switch και στα PCs μέσω της υπηρεσίας Steam αυτό το φθινόπωρο. 

Το ερχόμενο φθινόπωρο, το GRIP θα προσφέρει, ανάμεσα σε άλλα modes, 19 δύσκολους χάρτες «Carkour» στους οποίους οι παίκτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από σταδιακά πιο δύσκολες πίστες για ακροβατικές φιγούρες. Στους δεκαοχτώ πρώτους χάρτες οι παίκτες θα κινούνται από ένα σημείο σε ένα άλλο για να φτάσουν στον τελευταίο, έναν «ανοιχτό» χάρτη – μια παιδική χαρά για άλματα και απότομες στροφές, γεμάτη συλλεκτικά αντικείμενα.

Από τις σύντομες, απότομες, σοκαριστικές πίστες του Easy mode (AirtimeSpeedSquigglyTubesUpsy Downsy) και του Normal mode (Live JumpScoopsSlide) μέχρι τις πιο απαιτητικές πίστες του Hard mode (AnglesEnduranceRainbow Road) δεν υπάρχει περίπτωση για τον παίκτη να μη βρει κάτι που θα τον δυσκολέψει, ανεξάρτητα από τις δεξιότητες του. Το Carkour mode είναι το τέλειο τονωτικό για εκείνους που θέλουν να επικεντρωθούν στην απόλυτη βελτίωση των κινήσεων συγχρονισμού, της ταχύτητας και της αντίληψης του χώρου, πριν επιστρέψουν στο Campaign ή στα multiplayer modes. 

Το GRIP, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τωρινή γενιά gaming hardware, ξεπερνά τον ανταγωνισμό προσφέροντας στους παίκτες ταχύτητες μέχρι και 1.400 χ.α.ω. – στοιχείο που το μετατρέπει στο ταχύτερο racing games για τέσσερις τροχούς, σε δρόμους, ταβάνια και οπουδήποτε αλλού μπορεί κάποιος να προσγειώσει τα λάστιχα του οχήματος του. Το παιχνίδι επωφελείται από τη βελτιωμένη ισχύ του PlayStation 4 Pro και το Xbox One X, προσφέροντας ευχάριστα στην όψη γραφικά με εντυπωσιακά ingame physics, καθώς τιθασεύει τις προοπτικές που προσφέρει η Unreal Engine 4.

Στο GRIP οι παίκτες θα αγωνιστούν σε 22 πίστες που κόβουν την ανάσα, σε μια μεγάλη ποικιλία εχθρικών και ξένων κόσμων. Επικεντρωμένοι στην αποστολή τους, οι παίκτες θα πρέπει να φερθούν ανελέητα στην προσπάθεια τους να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, έχοντας στη διάθεση τους 9 συντριπτικά όπλα και powerups που θα τους δώσουν το πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Από τα εκρηκτικά βέλη, τις νάρκες και τους πύραυλους, μέχρι τις ασπίδες και το τούρμπο, τα όπλα αυτά θα επιτρέψουν στους παίκτες όχι μόνο να σημαδεύουν τα άλλα αυτοκίνητα, αλλά και το περιβάλλον γύρω τους – να κόψουν δρόμο μέσα από οικήματα ή να τα ρίξουν αναπάντεχα πάνω στους ανυποψίαστους αντίπαλους.

Οι πιλότοι μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα 15 θωρακισμένα αυτοκίνητα – κάποια γρήγορα και ευέλικτα, άλλα βάναυσα και βαριά θωρακισμένα. Πέρα από την τροποποίηση που θα τα κάνει να ταιριάζουν στο δικό τους στυλ, οι παίκτες θα μπορούν επίσης να αλλάζουν την όψη κάθε οχήματος με μια σειρά ποικίλων χρωμάτων, σχεδίων, τροχών και άλλων λεπτομερειών. Περισσότερες πληροφορίες για τα αυτοκίνητα του παιχνιδιού, τις πίστες, τα όπλα και τα υπόλοιπα modes – που περιλαμβάνουν το single player campaign και το Arena mode – θα αναλυθούν με λεπτομέρεια αργότερα μέσα στη χρονιά από τη Wired Productions.