Ο προϊστάμενος υποδ/νσης υπηρεσιών IPTV του ΟΤΕ, Ηλίας Καββάγιας, μίλησε στο techpress.gr για τις νέες συνεργασίες του Conn-X TV και μοιράστηκε μαζί μας το όραμά του για το μέλλον της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο Ηλίας Καββάγιας, προϊστάμενος υποδ/νσης υπηρεσιών IPTV του ΟΤΕ.

Ο Ηλίας Καββάγιας, προϊστάμενος υποδ/νσης υπηρεσιών IPTV του ΟΤΕ.

Η συνεργασία με το NBC Universal Global Networks για την παροχή του Universal Channel στους τηλεθεατές του Conn-X TV του ΟΤΕ, μας έφερε στο γραφείο του κ. Ηλία Καββάγια, προϊσταμένου υποδ/νσης υπηρεσιών IPTV του οργανισμού, ο οποίος μας μίλησε για τη νέα αυτή υπηρεσία του Conn-X TV και μας τόνισε τη βεβαιότητά του για την πρώτη θέση στο άμεσο μέλλον που θα έχει το Conn-X TV στη συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας.


Πρόσφατα ανακοινώσατε τη συνεργασία σας με το NBC Universal Global Networks για την παροχή του Universal Channel στους τηλεθεατές του ConnX TV. Θεωρείτε πως το συγκεκριμένο κανάλι θα αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά και το στρατηγικό σας πλεονέκτημα απέναντι στις προτάσεις του ανταγωνισμού;


Με το Universal Channel ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό το premium περιεχόμενο του Conn-X TV. Οπως γνωρίζετε, η συνεργασία είναι αποκλειστική για ένα χρόνο, γεγονός που σίγουρα μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Η συνεργασία με το Universal Channel σημαίνει πολύ και ποιοτικό περιεχόμενο, όχι μόνο από ένα studio, αλλά από πολλούς content providers, αφού το Universal Channel λειτουργεί ουσιαστικά και ως content aggregator/manager. Με το Universal Channel, καινούριες για την Ελλάδα, αλλά διάσημες στην Αμερική και τη δυτική Ευρώπη, επιτυχημένες, πολυβραβευμένες σειρές έρχονται στο Conn-X TV. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα του Universal Channel είναι φτιαγμένο, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στην ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενσωμάτωση στη ροή του καναλιού μέρους του προγράμματος του καναλιού επιστημονικής φαντασίας SCI FI, αφού κρίθηκε ότι θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό.

Oμως η προσπάθεια σαφώς και δεν ολοκληρώνεται εδώ. Να αναμένετε ακόμα πολλές εκπλήξεις σχετικές με συνεργασίες για περιεχόμενο.


Να περιμένουμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά στο περιεχόμενο του ConnX TV με νέες συνεργασίες; Υπάρχει προοπτική και για νέες υπηρεσίες μέσω του ConnX TV (όπως π.χ Web on TV, Hulu κ.ά);


Το Conn-X TV θα ενισχύεται συνεχώς με νέες καινοτόμες υπηρεσίες, ειδικότερα διαδραστικές υπηρεσίες. Oμως, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για υπηρεσία τηλεόρασης με αποτέλεσμα οι περισσότερες εφαρμογές να προορίζονται για αυτό το μέσο. Το internet στην τηλεόραση π.χ. είναι ωραίο ως ιδέα, αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι δεν προτιμάται από τους συνδρομητές, αφού βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώϊμο στάδιο και το user experience δεν είναι ανάλογο με αυτό που έχουμε συνηθίσει μέσω του υπολογιστή.


Αρκετοί καταναλωτές θεωρούν υψηλό το κόστος της ολοκληρωμένης πλατφόρμας triple play του ΟΤΕ. Μπορείτε να αναφερθείτε στους λόγους για τους οποίους πιστεύετε πως αξίζει να δαπανήσει κανείς κάποια ευρώ παραπάνω το μήνα, προκειμένου να προτιμήσει τη δική σας λύση;


Θα ήθελα να επισημάνω ότι προσεγγίζουμε το Conn-X TV ώστε να αποτελέσει πρώτη επιλογή πλατφόρμας τηλεόρασης/ψυχαγωγίας στο σπίτι και όχι add on στις ευρυζωνικές συνδέσεις ή την τηλεφωνία. Και αυτό το κάνουμε διότι θεωρούμε ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον τελικό χρήστη η ψυχαγωγία που μπορεί να πάρει από την τηλεόραση. Σε αυτόν τον τομέα και κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό, οι τιμές του Conn-X TV είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι ο ΟΤΕ δεν διαθέτει την υπηρεσία μόνο σε 1-2 μεγάλες πόλεις απλά και μόνο για να δηλώσει ότι κατάφερε να υιοθετήσει την τεχνολογία, αλλά προχωρά πολύ παραπέρα πηγαίνοντας σε όλες τις πρωτεύουσες νομών μέχρι και το τέλος του 2009. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σήμερα είμαστε ήδη σε 17 μεγάλες πόλεις.

Επίσης, θεωρούμε ότι με βάση το περιεχόμενο, την ποιότητα της εικόνας αλλά και της τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί και υποστηρίζεται γενικότερα, το Conn-X TV θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή συνδρομητικής τηλεόρασης στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, όσον αφορά στο triple play θα πρέπει να συγκρίνουμε τις τιμές με βάση την ποιότητα στις επιμέρους υπηρεσίες αλλά και την υποστήριξη του πελάτη. Και εδώ θεωρούμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι υπέρ των υπηρεσιών του ΟΤΕ.