Aυτήν την εβδομάδα έρχεται στο Google Μaps, ένα νέο και αρκετά μεγάλο updateτο οποίο φέρνει μετά από αρκετή αναμονή το Wi-Fi only mode αλλά και την δυνατότητα να μπορούν να αποθηκεύονται  οι offline χάρτες  στην SD card.

Στην πράξη τώρα,  το Wi-Fi only mode δίνει τη δυνατότητα  όταν είναι ενεργοποιημένο, η εφαρμογή να μπαίνει σε offline mode μόλις γίνει αποσύνδεση από το Wi-Fi και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει  μόνο τους google-maps-1467387061offline χάρτες που είναι αποθηκευμένοι. Οι οδηγίες αλλά και η πλοήγηση θα λειτουργούν κανονικά για αυτές τις περιοχές, αλλά όποιος θέλει να βρεί κάποιο νέο προορισμό ή να δεί άλλα σημεία του χάρτη, τότε θα πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο. Το νέο mode είναι πολύ χρήσιμο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν 3G/4G data για διάφορους λόγους, όπως τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του update είναι η δυνατότητα να αποθηκεύονται οι offline χάρτες  στην SD card. Μέχρι σήμερα αποθηκεύονταν αυτόματα στον εσωτερικό χώρο.Όμως επειδή  κάποια κινητά έχουν μικρό εσωτερικό χώρο αποθήκευσης δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν μεγάλα κομμάτια του χάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο update έχει ήδη φτάσει στις περισσότερες συσκευές  και  τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο για όλους. Όπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, έτσι και τα νέα features, βρίσκονται στα Settings του Google Maps.